Ölüler Kitabı

E. A. Wallis Budge
2024
Dorlion Yayınevi

2026 2. kitabı
Dikkat çekici olsa da içeriği biraz boş geldi bana .Ayrıntıya girilmiş ama içerik bağdaştırılamıyor .Antik Mısır giriş için uygun değil .Antik mısırı bütün halde anlayabileceğim kitap var mı acaba ?
Ölüler KitabıE. A. Wallis Budge · Dorlion Yayınevi · 20249 okunma
2025 3. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2025 18:18
İlginç bi değerlendirme yapacağım… ben bu kitabı rüyamda gördüm. Biraz önce elime ulaştı. Hemen okudum ve açıkçası söyleyeceklerim şunlardan ibaret : Yaratılmışların hepsini TEK bir yaratıcı yaratmıştır. Din dediğimiz şeyin aslında hepsi TEKtir. Ve doğru olanı emreder. Tüm dinler YARATILMIŞLAR için vardır. Öteki hayattaysa ( benim anladığım ve inandığım ) din yoktur, BİRLİK vardır. Mısır döneminde yaratılmış olanlar şimdiki insanoğlu olan Ademoğullarından farklı özelliklere sahip olmaları sebebiyle kendilerini Tanrı olarak görmektelerdi. Ancak hepsinin inancı BİRdi. Hepsi doğruyu, adaleti, düzeni, dürüstlüğü emrediyor, ona göre yaşamayı HAK sayıyordu. Var oluşları evrimsel olarak farklı olsa da doğru herkes için, her şey için tekti. Son din İslam’ın kitabında geçen tüm emirler Thoth’un, Osiris’in metinlerinde de birebir geçmektedir. Tüm bunları görünce tüylerim diken diken oldu. Ben bu kitabı rüyamda gördüm. Cehennem azabını Kuran kaynar su betimlemesi ile anlatırken, Mısır döneminde de cehennem aynı sözcüklerle anlatılıyordu. Cennet ve cehennem inancı aynı. Aslında unutmayınız. Tüm kitaplar diriler içindir. Söyleyeceklerim bu kadar.
Ölüler KitabıE. A. Wallis Budge · Dorlion Yayınevi · 20249 okunma

E. A. Wallis BudgeYazar · 15 kitap
Sir Ernest Alfred Thompson Wallis Budge (27 Temmuz 1857 - 23 Kasım 1934), British Museum için çalışan ve antik Yakın Doğu üzerine çok sayıda eser yayınlayan bir İngiliz Mısırbilimci, Oryantalist ve filologdur. British Museum adına eski eserler satın almak ve çivi yazısı tabletleri, el yazmaları ve papirüs koleksiyonunu oluşturmasına yardım etmek için Mısır ve Sudan'a çok sayıda gezi yapmıştır. Bulguları daha geniş kitlelere ulaştırmaya yardımcı olan Mısırbilim üzerine birçok kitap yayınlamıştır. 1920'de Egyptology ve British Museum'a yaptığı hizmetlerden dolayı şövalye ilan edildi.