Ölüm İlanı

Mart 2019
The Roman

2020 38. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2020 20:41
Çin edebiyatıyla tanışma kitabım oldu. İsimlerin birbirine olan benzerliği bazen kafa karıştırsa da yazarın akıcılığı sayesinde keyifle okudum. Polislere kafa tutan cesur bir katili okuyoruz. Kitabın isminden de anlaşılacağı üzere katil ölüm ilanları veriyor. Ve katil kendisine Yunan mitolojisinden bir isim vermiş: Erinyeler. Erinyeler, Yunan mitolojisinde üç intikam tanrıçaları. Görevleri suçluları cezalandırmak. Katilin de yaptığı gibi. Üç kitaplık bir serinin ilk kitabı. Serinin devamını merakla bekliyorum.
2023 22. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2023 19:14
Öylesine aldığım kitap. İyi ki almış ve okumuşum. Kurgusu, anlatımı ile sürükleyici bir polisiye. Hala seri katil kim diye düşünüyorum. Şimdi serinin ikinci kitabı ile tüm sorular cevap bulacak. Polisiye severler, mutlaka okuyun derim.
2020 55. kitabı
Virüs ortaya çıkmadan önce yapmayı çok sevdiğim kitapçı gezmelerimden birinde görüp aldığım bu kitabın okunma zamanı Çin’den yayılan virüsün ortalığı kasıp kavurduğu döneme denk gelmesi büyük ironi benim için. ‘Çin’in Fenomen Gerilim Yazarından’ yazılı kitap kapağı ve polisiye kitaplara düşkünlüğü olan ben için kitap oldukça ilgi çekiciydi. Kitap uzunca bir süre kitaplığımda yer işgal etti ama sonunda okudum ve neden geç okuduğum için de kendime hayıflandım. Konusu işe şöyle: “On sekiz yıl önce çözülememiş cinayet dosyası Komiser Yardımcısı Zheng’in vahşice öldürülmesiyle tekrar açılır. Kendilerine Erinyeler( Yunan mitolojisinde intikam ve ceza tanrıçaları) diyen kişi veya kişiler yayınladıkları ölüm ilanlarını, hedeflerinin isimleriyle beraber ölüm tarihleri ve ölüm sebepleri olmak üzere polislere ve hedef olan kişilere gönderirler. Hedef olan kişilerde ise ortak noktalar vardır. Her biri aslında suçlu ama adaletten bir şekilde ceza almadan sıyrılmış kişilerdir. Cezalarını ise Erinyeler kendileri vermektedir, hatta işi bir sonraki boyuta taşıyıp kimin ölmesi gerektiğini de halka sunup onlara seçtirmektedir. On sekiz yıl önceki davada toplanan ve çözülemeyince dağılan 4/18 timi bu sefer farklı kişilerle kendilerine Erinyeler diyen bu katili veya katilleri bulmak için toplanacaktır. Polisin işi oldukça zordur çünkü karşılarında her hareketi planlı ve hep bir adım önde olan Erinyeler vardır. “ Kitabın aksiyonu,heyecanı dozunda diğer polisiyelerden çok farklı bir tarafı yok ama konu itibarıyla ilgi çekiyor. Sonunda devamının geleceğine birinci kısmın bittiğine yani ikinci bir kitaba atıf yapılıyor. Bir kitap serisi olacak gibi görünüyor.
ölüm ilanı
2020 17. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2020 13:35
İlk defa Çin edebiyatından okuduğum polisiye roman gerçekten beni hikayenin içine aldı ve yazarın dili o kadar akıcı ki sanki aksiyon-polisiye türünde bir film izliyormuş hissi verdi.Kitap tipik bir polisiye türü; 18 yıl önce sonuçlanamayarak zaman aşımına uğrayan seri cinayetler ve kendine Erinyeler (Yunan intikam ve ceza tanrıçaları) adını veren katil yıllar sonra tekrar dehşet verici bir manifesto yayımlar.Olayın hiçbir zaman peşini bırakmayab komiserin öldürülmesiyle olaylar tekrar patlak veriyor. Spoiler vermeden yazmak istiyorum çünkü kitap gerçekten çok heyecanlı ve sonunda şaşkınlık içinde kalacaksınız. Kısa sürede bitirdiğim Ölüm İlanı polisiye roman türünde artık favorilerim arasında.
Çok güzel bir kurgu
2022 33. kitabı
Okunma: 05 Mart 2022 00:00
Kitap gerçekten çok iyi yazılmış. Betimlemeler, olay örgüsü eksiksizdi. Kitap Çinli bir yazar tarafından kaleme alındığı için isimler bana çok yabancıydı. Bu yüzden de okurken bolca kahramanları karıştırıyordum. Sanırım bunu düşünerek kitabın ilk sayfalarına ana karakterlerin kimler olduğu yazılmış. Kitap okudukça içine çeken bir konuya sahip. Polisiye seven her okurun seveceği bir kitap.
1000k
2021 12. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2021 22:07
Çinli bir yazardan okuduğum ilk kitap. Başta karakterlerin isim benzerliği zorlasa da kitabın akıcılığı ve kugısuyla soluksuz okunuyor. Son sayfaya kadar temposu hiç düşmüyor. Katili tahmin etmek bile çok zordu.Ölüm ilanı üç kitaplık bir serinin ilk kitabı. Serinin diğer kitaplarını merakla bekliyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.
2023 49. kitabı
Kurgusu ve anlatımı ile sürükleyici ve heyecan uyandırıcı bir kitap. Çevrilen her sayfada merak uyandıran olaylar... Bazen bir polis, bazen bir katil, bazen de katilin hedefi rolüne bürünebiliyorsunuz. Okuduğum polisiye romanlarının ilkiydi ve çok beğendim diyebilirim. Polisiye türü sevenlere öneririm çokça. İyi okumalar :)
İnceleme
2026 3. kitabı
İlk kez bir Çin polisiyesi okudum ve açıkçası beklentimin çok üstüne çıktı. Kitabın en sevdiğim yanı, neredeyse hiçbir detayın boşa olmamasıydı. Okurken bazı şeyleri önemsiz sanıyorsunuz ama finalde dönüp dolaşıp hepsi bir yere bağlanıyor. Son sayfalarda yapbozun tamamlanışını izlemek gerçekten keyifliydi. İsimler yer yer kafamı karıştırdı ama bir süre sonra alıştım. Bunun dışında kitap bana modern polisiyelerden çok klasik dedektiflik hikâyelerini hatırlattı. Erinyeler'in arka plan hikâyesi de oldukça iyi yazılmıştı. Karakterlerin motivasyonları havada kalmıyor. Pei ortaya çıktığında onu başrol sanmıştım ama hikâyede düşündüğüm kadar büyük bir yere sahip olmadı. Bu biraz şaşırttı beni. Genel olarak sürükleyici, iyi kurgulanmış ve finali tatmin eden bir polisiye okudum. Serinin devamını merak ettirdi.
2021 4. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2021 16:24
İlk okuduğum Çinli bir yazar bu kadar iyi olmasını beklemiyordum.Gercekten güzel bir kurgu son 100 sayfasında gerilimi had safhada hissettirdi.2. kitabını da okumak isterim. Şiddetle tavsiye edeceğim bir kitap
Kitap
2021 4. kitabı
Çin polis teşkilatında işlenen cinayetler kendine erinyeler diyen kendi adaletini kendi uygulayan suçlu ve cinayetlerin bağlantısı güzel bir kitap fakat çok karışık isimler cince olunca kadın mi erkek mi anlamıyorsunuz.karakter çok yani anlamakta çok zorlandım.