Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bilim Işığında Kefeni Yırtmaya Dönük Garip Arayış

Ölümsüzleştirme Kurulu

John Gray

Ölümsüzleştirme Kurulu Sözleri ve Alıntıları

Ölümsüzleştirme Kurulu sözleri ve alıntılarını, Ölümsüzleştirme Kurulu kitap alıntılarını, Ölümsüzleştirme Kurulu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Pragmatist insan
"Başka biri­nin mutluluğunun artması uğruna kendi mutluluğumdan niçin feragat edeyim?"
*İstenmeyen durumlara rağmen kendimizden taviz mi vermemiz gerek? Bu bizi gerçekten bencil mi yapar? - HAYIR
Gorki'nin romanındaki ana kahramanın bir proleter komününde tanıştığı bilge bir yaşlı adamı yorumlarken şunu yazdı: “Yaşlı adamın sözünü ettiği Tanrı insanlıktır, geleceğin sosyalist insanlığıdır. Bu, insan için anlaşılabilir yegâne ilahiyattır; Tanrı'sı henüz doğmamıştır, ama yaratılmaktadır. ... Tanrı geleceğin insanlığıdır.”
Reklam
Bir yanılsamadır bir zamanlar yaşamış olduğumuz, Ana kucağı evlerde kaldığımız, bir esinti özgürlüğüyle Kendi güdülerimize göre bir düzen kurduğumuz… Bizim gölgelerimiz, onların gölgeleri bile yok artık. Bu hayatlar zihinlerde yaşandı hiç amaçsız. Hiç yoktu onlar... -Wallace Stevens
Sayfa 14 - Yapı Kredi YayinlarıKitabı okudu
...İyilik bu dünyada karşılığını bulmasa da, dengesizlik ahirette düzelti­lecektir. Böyle bir güvence olmadığında, insanların kişisel çıkar­lara ya da geçici arzulara ram olmaması için bir sebep yoktur.
|İnancın, kişiler arası çıkarcı yönü. Kendi öz benliği ile iyiliğe yönelmeyenlerin ardındaki güç!..
Eğer en beter ve kalıcı acılar için olası bir yatışma umudu yok­sa, kendimi ve çevremdeki herkesi bütün bedensel ölümle bir­likte bireysel varoluşun son bulduğu yolunda mutlak bir kana­ate varmış olarak görürsem, ...insan soyunun hemen yok olu­şunu ...arzulamam gerekir.
*Bu yüzden ahiret inancı yok olma arzusunu ve intiharları bir nebzede olsa azaltır.
Gorki 1930'da Pravda'da çıkan bir makalesinde, kolektifleştirme sırasında çokça kullanılacak sloganı ortaya attı: “Bir düşman teslim olmazsa yok edilmelidir.” Bu görüş doğrultusunda, 1932'de (açlık çeken köylülerin izinsiz tahıl kullanmasını da kapsayan) hırsızlıktan dolayı on iki yaş altındaki çocukların bile idam cezasına çarptırılması yolunu açan yasaya karşı çıkmadı. (Stalin bu yasayı Sovyetler Birliği'nde çocukların daha erken olgunlaştığı gerekçesiyle savunmuştu.) Gorki 1930'ların başlarında kolektifleştirmeye direnen köylüleri yok edilmeyi hak eden insanlık dışı, kemirgene benzer yaratıklar olarak nitelendirdi.
Sayfa 114Kitabı okudu
Reklam
İnsan bir köşk de olmayabilir, Somut mekândan daha karmaşık koridorları Vardır zira beynin. Emily Dickinson
Stalin davaya hizmet ettiği sürece adam öldürmede hiçbir sakınca olmadığına inanan biriydi. Peki, ama Stalin'e göre dava neydi? Bir ipucu Stalin'in Tiflis'teki Rus Ortodoks papaz okulunda öğrenciyken okuduğu kitaplarda bulunabilir. Orada Dostoyevski'nin Ecinniler romanını okurken, kitaba geniş çapta notlar düştü. Dostoyevski bu romanı devrim karşıtı bir risale olarak tasarlamıştı. Ona göre, devrimcilerin asıl hedefi insan sefaletini hafifletmekten çok, artık acı çekmeyecek bir insan tipi yaratmaktı. Stalin romancının tiksindirici bulduğu bu bakışı taşıdığını saptadı. Ecinniler'e düştüğü kenar notunda, zayıflığın ve ahmaklığın yegâne kötülükler, erdemin ise iktidar olduğunu yazdı.
Sayfa 131Kitabı okudu
"Ölememekten daha ölümcül ne olabilir? "
Sayfa 181Kitabı okudu
Wells insanlığın her türlü çürük ve sevimsiz şeyden kurtulmasını, böylece sonuçta fiilen yeni bir canlı türüne dönüşmesini istiyordu. Bir hayvan olarak insanın doğal seçilimin ürünü olduğuna kuşkusu yoktu. Daha gençken 1884'te Kensington'daki Fen Öğretmen Okulu'nda T. H. Huxley'den biyoloji derslerini dinlerken Darwinci öğretiyi özümsemişti. Huxley'e göre, “doğada ahlaki amacın hiçbir emaresi” yoktu; etik varoluş mücadelesine aykırıydı. Bu Wells'in her zaman onayladığı bir görüştü, ama hayatın her zaman amaçsız, ahlakdışı bir süreç olmasının gerekmediği yolunda katı bir inancı vardı.
Reklam
- kitapların hepsi Wells'in hayatı boyunca telkin ettiği görüşe tamamen ters düşen bir mesaj taşır. İnsanların gittikçe artan bilgilerini doğaya egemen olmak için kullanmaya çalışmaları halinde, bu girişimin ters tepeceği kesindir. Bilim evrime yön vermek için kullanıldığında canavarlar yaratır.
...üreme yoluyla olağan zincirin hiçbir zaman kesintiye uğramadığına ve hiçbir afetin bütün dünyayı ıssızlaştırmadığına emin olabiliriz. Bu bakımdan sağlam bir uzak geleceğe belirli bir güvenle bakabiliriz.
C. Darwin - Türlerin Kökeni
C. Darwin'in evrim teorisindeki ölümsüzlüğe dair umudu
"...böylesine uzun sürmüş bir yavaş ilerlemeden sonra tam yok oluşa mahkum oluşu katlanılmaz bir düşüncedir. İnsan ruhunun ölümsüzlüğünü tam benimseyenler için, dünyamızın yıkılışı o kadar korkunç görünmeyecektir."
"Dönüp hayatıma baktığımda, boşa harcanmış saatler dışında çok az şey görüyorum."
"Bir gün bir maymun bir insan kafatasını eline alacak ve nereden geldiğini merak edecek." Lenin .
61 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.