Lux Serisi 3

8.410 üzerinden
452 kişi
2025 49. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2025 22:32
güzeldi. belki de seri gittikçe güzelleştiğindendir belki de kitabı açar açmaz karakterleri ve kurguyu ne kadar özlediğimi fark ettiğimdendir, okurken oldukça keyifli zaman geçirdim. seri kitapları zamana yayarak okumayı bu yüzden seviyorum :) karakterleri ve olay örgüsünü daha da benimsememi ve sevmeni sağlıyor. bu kitap öncekinden biraz daha olaysızdı. daha çok katy'nin daemon ve arkadaşlarıyla ilişkilerine odaklanmıştı ama okurken sıkılmadım. katy'nin artık yavaş yavaş büyüdüğünü görmek güzel. önceki kitapta her şeyi daemon'dan saklamasına bi yerden sonra sinir olmaya başlamıştım ama bu kitapta daha az şey sakladı. son 2 kitapta hiç saklamadığını da görürüz inşallah:) kitapta belki saysanız onlarca mantık hatası bulursunuz. bunlara pek dikkat etmiyorum açıkçası ama bir yerden sonra gözüme batmaya başladılar. karakterlerin - daha doğrusu katy'nin tepkileri bazen çok yetersiz kalıyordu. (okuyanlar ne demek istediğimi anlarlar) özellikle o malum karakterle aralarında geçenler falan, öğrendikten sonra cidden böyle mi tepki veriyorsun??? diye katy'nin üstüne atlayasım geliyordu. bir de içinde bulundukları durum belli, çok afedersiniz ama resmen iki ucu b0klu değnek ama dediğim gibi tepkileri çok yetersiz hatta baştan savma. ben bile daha az güvenirdim. (tam bi polyannayım). ay bir de tepkileri yetersiz dedim ama bazen de çok fazla. katy bu kitapta tam bir sulu göz olmuştu. gerekli gereksiz her şeye ağlıyordu ama her şeye. genel olarak beğendim dediğim gibi. akıcıydı, yeri geldiğinde duygusal yeri geldiğinde komikti. katy'nin esprileri beni güldürdü çoğu zaman. sonu da güzeldi ama artık kitapların sonu ne kadar heyecanlı olursa olsun eskisi kadar etkilemiyor beni. ki etkilese bile hemen bir sonraki kitaba atlamazdım. 1 ay sonra görüşürüz -belki daha fazla. iyi
2019 38. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2019 04:06
Opal, serinin üçüncü kitabı ve Kat ile Daemon'un ilişkilerinin giderek nasıl güçlendiğini okuyoruz. Ortaya çıkan kayıp kardeş Dawson ve beraberinde getirmiş olduğu sorunlar da onlara dahil oluyor, yeni bir sınavla karşı karşıya kalıyorlar. *^_^* Kitap gerçekten çok güzel ama o çeviri... Okurken resmen bazı yerlerde midem bulandı, bu kadar kötü olamaz çünkü: -/ tam bir sahneye odaklanacaksiniz karakterlerden birinin ettiği lafla gülmeye başlıyorsunuz saçma sapan bir ifade yüzünden onun haricinde her şey çok güzeldi. Hele sonu... Allahım sezon finali tadında güzel bir sonu vardı kitabın, ben zaman kaybetmeden dördüncü kitaba geçiyorum : -)
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
2016 3. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2016 00:00
Lux serisinin sevdiğim bir sürü özelliği var. (İlki elbette ki Daemon.) Ancak beni en çok etkileyen özelliği sayfalarını ne kadar hızlı çevirdiğinizi anlayamadan bitivermesi. Serinin her kitabı sizi içine öyle hapsediyor, kendisini okutmaya öyle zorluyor ki tek yapabildiğiniz ona boyun eğmek oluyor.
2021 38. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2021 01:08
Yazarın 9.kitabini okudum bitti ve okuyacağım daha çok kitabı var. Harika bir yazar . Lux serisinin (1.5 saymazsak) 3.kitabi , macera devam ediyor dawson geri geliyor ve bethy kurtarmaya çalışacaklar . Suprizler, kayıplar :( , hainler ile dolu bir kitapti , daha fazla anlatmak istemiyorum sürprizi kaçar . Sadece şunu söylemek istiyorum bu kadar güçlü ve akıllı olurlerken(yazarın karakte tasviri bu yönde) neden aldaniyorlar ve bazı şeyleri ... başaramiyorlar .
2019 94. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2019 15:51
Opal, serinin ilk iki kitabına göre daha sakindi. Ben seri adım adım daha heyecanlı bir hâle gelecek sanmıştım fakat bu kitapta beni heyecanlandıran bir olay olmadı. Daha çok Daemon ile Katy'nin ilişkisi üzerine kurulu bir kitaptı. Önemli diyebileceğim bir tane olay oldu ama o da çok mantıksızdı. Hiç güvenmedikleri, güvenmediklerini milyon kere dile getirdikleri biriyle bir iş birliğine girdiler ama içlerinden biri bile "biz buna güvenmiyoruz, birimizin gözü hep bunun üstünde olsun, bu her şeyi yapabilir" demedi. Dikkatsiz ve akılsız davrandılar. Ama yazara göre Luxenler çok zeki, insanlardan katbekat üstün varlıklar. Eh, yerseniz. Ayrıca Katy'nin bir şeyleri saklayıp durduğu için başına gelmeyen kalmamışken ısrarla bu tutumundan vazgeçmemesi ve malum kişi ile ilgili öğrendiği durumu saklaması beni çok irite etti. "Önemli şeyleri saklama işte, akıllanman için başına daha ne gelmesi lazım Katy?" deyip Katy'yi şöyle bir omuzlarından sarsmak istedim. Sırada Köken var fakat kitaba dair hiçbir beklentim ve heyecanım yok. Sırf seriyi bitirmek istediğim için okuyacağım. Olaylar böyle mantıksız bir şekilde ilerlemeye devam ederse bitirmek için ısrarcı olmayabilirim de.