Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ortaçağda Eğitim Felsefesi

Ayşe Gülnihal Küken

Ortaçağda Eğitim Felsefesi Sözleri ve Alıntıları

Ortaçağda Eğitim Felsefesi sözleri ve alıntılarını, Ortaçağda Eğitim Felsefesi kitap alıntılarını, Ortaçağda Eğitim Felsefesi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Platon’un meşhur “idealar teorisinin” bile kendisinden çok daha önceleri yaşayan şair Epikharmos (M.Ö. VI. Asır) tarafından ortaya atıldığı belirtilmiştir.
Sayfa 4 - Alfa Yayınları
1870 yıllarında Ömer Hayyam modası Batı'da o kadar fazla yayılmıştı ki İngiltere ve Amerika'da ''Ömer'' dernekleri birbiri ardınca kuruluyordu.
Sayfa 382 - Alfa Yayınları
Reklam
İlginç..
'On gün göz ağrısı çekme pahasına bir tabak yaş hurma yemek istemeyiz'. Yaş hurma yemenin göz ağrısı yanında başka rahatsızlıklara da yol açabileceğini Razî gibi aynı zamanda bir tıp doktoru olan İbn-i Sina dahî dile getirmiştir.
Sayfa 226 - Alfa Yayınları
Gazali’yi eleştiren İbn Rüşd ise sadece İslam dünyasında değil, Hristiyan dünyasında bile dine aykırı görüşler ileri sürdüğü için ‘kafirlikle’ suçlanmıştır.
Sayfa 97
Marcus Aurelius’a göre “hazzı ve acıyı yenmek, hiçbir şeyi rastlantıya bırakmamak” olmalıdır.
Sayfa 69 - Alfa Yayınları
Gnosis bilgisi; bir çeşit Tanrı bilgisidie, Tanrıyı düşünce ile değil, duygu ile bilmedir.
Sayfa 64 - Alfa Yayınları
Reklam
Petrus Abelardus:
Bir hakikat tanrı sözü olduğu için değil, belki eşyanın hakikatine uygun olduğu için doğrudur.
Sayfa 411 - Alfa Yayınları
Ömer Hayyam:
Bizden sana ibadet, senden bize cennet ha? Nerde kaldı öyleyse iyiliğin, adamlığın, Seninkisi düpedüz alışveriş değil de ne?
Sayfa 381 - Alfa Yayınları
İnanılmaz:
Çağdaşlarından Nizami-î Aruzî Ömer Hayyam ile ilgili bir anısını şöyle anlatır: ''Ömer Hayyam'a ölümünden yirmi yıl önce (1113) Belh'te rastladım. Ömer Hayyam ve Hoca İmam Muzafferi İsfizarî Belh'te, Köle Tüccarları sokağında oturan Ebu Said Carrah'ın evinde konuk olarak bulunuyordu. Ününü bildiğimden bir sözünü kaydetmek üzere onu bir gölge gibi izledim. Bir merakım neticesinde onun; 'Mezarım birkaç sene sonra ağaçların üzerime çiçeklerini serptiği bir yerde olacak' dediğini duydum. Onun gibi bir adamın gelişigüzel konuşmadığını bildiğim halde bu konuşma bana saçma ve olanaksız bir şeymiş gibi geldi. Hayyam'ın ölümünden 4 yıl sonra Nişabur'dan geçtim. Bir bilim adamına duyulması gereken saygıyı duyduğumdan mezarını ziyarete gittim. Bir rehber beni oraya götürdü. Mezarı bahçe duvarının dibindeydi. Şeftali ve armut ağaçlarının dalları kabrin üzerine uzanmış, çiçeklerini boydan boya üzerine dökmüştü. Kabrin üzerinde sanki çiçeklerden bir halı vardı.''
Sayfa 382 - Alfa Yayınları
Yusuf Has Hâcib:
Namaz ve oruç, bunlar hep kendi menfaatin içindir; hep kendi menfaatini düşünen insan bencil olur.
Sayfa 282 - Alfa Yayınları
92 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.