Ortaçağda Eğitim Felsefesi

Ayşe Gülnihal Küken

Ortaçağda Eğitim Felsefesi Sözleri ve Alıntıları

Ortaçağda Eğitim Felsefesi sözleri ve alıntılarını, Ortaçağda Eğitim Felsefesi kitap alıntılarını, Ortaçağda Eğitim Felsefesi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çok fena giydirmiş:
El-Ma'arri: ''...Hanifiler tökezlemektedirler, Hristiyanlar başıboştur. Yahudiler dönektir, yabanidir, Mecusiler yanlış ve hatalı yolculardır. Biz ölümlüler iki büyük ekolden oluşuyoruz: Ya aydınlanmış aldatıcılar veya dindar aptallar..:'
Sayfa 186 - Alfa Yayınları
Dede Korkut kitabında üçüncü kadın tipi: 3-) Birisi dolduran topdur: Bu tip kadın sabah erkenden evden dışarı çıkar, akşama kadar konu-komşu gezip dedikodu yapar. Herkes gibi evinin işi gücünü yapacağı yerde bir de hakkı olmadığı halde başkalarından yardım bekler. Bu kadın tipi de iyi değildir ve böyle bir kadının da çocuklarının olmaması gerekir.
Sayfa 123 - Alfa Yayınları
Reklam
Augustinus: “Şurası kesin: Edebiyat bilimi, vicdanda yazılı olandan daha çok içimizde değildir.”
Sayfa 146 - Alfa Yayınları
Bizde henüz sekizde biri yapılmamışken, sadece İngiliz dilinde 1913 yılında Ömer Hayyam'ın 120 ayrı basımı yapılmıştır.
Sayfa 378 - Alfa Yayınları
İbn-i Sina:
''Galiba yok, bana dar gelmeyecek belde Değerim çok, alacak müşteri bilmem nerede.''
Sayfa 298 - Alfa Yayınları
Avrupa'da 18. yüzyılda 'Akıl Tanrısı' anlamına gelen ''Deizm'' daha 10. yüzyıl başlarında Natüralist filozof Razî tarafından 'İlah el-Akıl' deyimiyle ortaya atılmıştır.
Sayfa 230 - Alfa Yayınları
Reklam
Aristoteles'in öğrencilerine 'yürüyerek' ders vermesinden dolayı, bu öğretinin takipçilerine de (yürüyenlere mensup anlamında) 'Peripatosçular' denmiştir. Bu akımın İslâm dünyasındaki takipçilerine de aynı anlamda olmak üzere 'Meşsailer' denmektedir.
Sayfa 208 - Alfa Yayınları
Augustinus, mitolojiyi eleştiriyor:
“...Böylece insanların yaptıkları suçlar suç olmaktan çıkıyordu; ilerde bu suçları işleyecek olanlar ahlaksız insanları değil de yüce Tanrıları örnek almış görünsünler diye...”
Sayfa 145
Epiktetos, insanın kendi sıkıntılarından kurtulması için şöyle öğüt verir: “Her ne için olursa olsun; <<Onu kaybettim!>> deme. <<Onu geri verdim>> de. Çocuğun mu öldü? Onu geri verdin. Karın mı öldü? Onu geri verdin.
Sayfa 71 - Alfa Yayınları
Augustinus klasik dillerin öğretildiği okulları şöyle eleştirmeye devam eder: “Klasik diller okulunun eşiğinde perdeler sarkar; bu perdeler okulda öğretilen gizemli bilgilerden çok onların içerdiği yanlışları örtmeye yarar.”
Sayfa 143 - Alfa Yayınları
92 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.