Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Osmanlı Modernleşmesi

Kemal H. Karpat

Osmanlı Modernleşmesi Gönderileri

Osmanlı Modernleşmesi kitaplarını, Osmanlı Modernleşmesi sözleri ve alıntılarını, Osmanlı Modernleşmesi yazarlarını, Osmanlı Modernleşmesi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Bey'in kökeninde hangi kabilenni bulunduğu henüz aydınlatılmamış bir konudur.
Osmanlı kendisine mahsus bir modernleşme süreci neticesinde değişmiştir. Bunu söylerken Batı'nın etkisini hiçbir zaman inkar etmiyorum, edemem de çünkü kapitalizm orta sınıf; demokrasi vs. gibi modernliği oluşturan güçlerin kökeni Batı'dır. Bizim tezimiz şudur: Türk toplumunun temelinde yatan Osmanlı sosyal yapısı, devlet geleneği, sanatı, hukuk sistemi, kültürü ve tarihi değişmeyi/modernleşmeyi kendi kültürel ve tarihi çerçesine göre gerçekleştirmiştir.
Reklam
192 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
34 saatte okudu
Osmanlı Modernleşmesi
Kemal Karpat son dönemlerimizi çok güzel gören ve tahlil eden büyük bir mütefekkir. Bu okuduğum ikinci kitabı. Büyük bir zevkle okudum. Çok ince çok güzel tespitler var. Bizde bunlardan faydalanmaya çalıştık. İbn Haldun devletleri canlı bir varlığa benzetir. Tıpkı insanlar gibi devletlerin de doğal bir ömrü vardır. Doğar, büyür, gelişir ve
Osmanlı Modernleşmesi
Osmanlı ModernleşmesiKemal H. Karpat · Timaş Yayınları · 2014111 okunma
son cümle
"Son tahlilde, modernleşme hareketlerinin Orta Doğu'da sınırlı bir başarı göstermesinin başlıca sebebinin, yeni ve eski Osmanlı bürokrasilerinin hakim sosyal sınıflar haline gelmeleri ve devlet gücünün tekelleşmesi olduğu söylenebilir."
Sayfa 165 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Tarih tekerrürden ibaretmiş!
"Osmanlı'da modernleşme, devlet eliyle planlandı ve uygulandı. Fakat bu esnada, tebanın eğitimine ve refahına ve ya dini ve kültürel mirasa yeterince önem atfedilmedi."
Sayfa 150 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Batının teknolojik cazibesi!
"İmparatorluğun batıdaki toprakları adım adım , yükselen global ekonominin içine çekildi. Bu gelişme bağımlılık olarak adlandırılmaktadır."
Sayfa 68 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
17. yy
Osmanlı parası değer kaybetti ve sonucunda maaşlı memurun yaşam standartları geriledi.
Sayfa 64 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Vurun abalıya!
Sonunda modernleşme çağında, kendine aşt tutarlı bir ideolojiden yoksun olan bürokrat aydınlar sınıfı, kendi ideolojik, manevi, insani ve entelektüel başarısızlıklarının suçunu İslam'a attı.
Sayfa 43 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Maddi gücün politik güce dönüştürülmesi mümkün değildi."
Sayfa 34 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Osmanlı toplumunda tüm sosyokültürel ve idari yapılar üç ana kurum üzerine kurulmuştu: Ordu, tımar ve vakıf.
Sayfa 24 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
59 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.