Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mustafa Kemal- Enver Paşa- Eşref Paşa 1911-1912

Osmanlı Trablusgarb’inde (Libya) İtalyan İşgaline Direnen Üç Türk’ün Anıları

Cemal Kutay

Osmanlı Trablusgarb’inde (Libya) İtalyan İşgaline Direnen Üç Türk’ün Anıları Hakkında

Osmanlı Trablusgarb’inde (Libya) İtalyan İşgaline Direnen Üç Türk’ün Anıları konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
7/10
2 Kişi
4
Okunma
1
Beğeni
400
Görüntülenme

Hakkında

Trablus anıları aslında bir kahramanlık destanı iteliğindedir. Uçsuz bucaksız çölde üç kahraman vatansever Türk’ün yaşadıklarıdır. Mustafa Kemal, Enver Paşa, Eşref Paşa (Sencer Kuşçubaşı)’nın anılarını içeren belgesel özellikteki bu kitap yalnızca anıları değil, bir devrin en önemli olayının içyüzünü anlatmaktadır. İtalyanlar Osmanlı’ya sudan bahanelerle 24 saatlik bir ültimatom vererek Trablus’un kendilerine verilmesini isterler. Olayları içlerine sindiremeyen üç çılgın Türk, Enver Paşa’nın Beşiktaş’taki konağında buluşur ve orada and içerler. Trablus’u İtalyanlara bırakmayacaklardır. Başaramazlarsa döndüklerinde kendi ülkelerinde idam edileceklerini bilmektedirler. Onlar, çölde kendilerini bekleyen farklı bir ölüm’ün kucağına koşarlar… Kitapta okurlarımızın şimdiye kadar okumadığı ve duymadığı anılar belgelerle anlatılmaktadır. Mustafa Kemal’in yanına Enver Paşa’yı ve Eşref Paşa’yı (Sencer Kuşçubaşı) da alarak, sanki çılgın bir maceraperest gibi çok az bir kuvvetle kendisinden kat kat üstün kuvvetlere karşı saldırarak göğüs göğüse çarpıştığı mevzileri okurken Mustafa Kemal’in ve arkadaşlarının önemli özelliklerini de göreceksiniz.
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 16 dk.Sayfa Sayısı: 292Basım Tarihi: Mayıs 2016Yayınevi: Abm Yayınevi
ISBN: 9786055171704Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Cemal Kutay
Cemal KutayYazar · 56 kitap
Bedirhan Bey'in torunu ve Tahir Muhlis Kutay'ın oğlu olan Cemal Kutay, orta öğrenimini Kadıköy Lisesi'nde tamamladı. Anadolu Ajansı'nda 1924-1928 yılları arasında muhabirlik, Hakimiyet-i Milliye'de istihbarat şefliği ve fıkra yazarlığı yapan Kutay, Konya'da Yeni Anadolu Gazetesi'ni ve Zaman Dergisi'ni, İstanbul'da Halk Gazetesi'ni, Millet Dergisi'ni çıkardı. Kutay, pek çok gazete ve dergide özellikle tarihi konularda yazılar yazdı.