Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Osmanlı'da Şehzade Katli

Yavuz Bahadıroğlu

Osmanlı'da Şehzade Katli Gönderileri

Osmanlı'da Şehzade Katli kitaplarını, Osmanlı'da Şehzade Katli sözleri ve alıntılarını, Osmanlı'da Şehzade Katli yazarlarını, Osmanlı'da Şehzade Katli yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Kanuni” lakabını kanun yaptığı için değil, şer’î ve örfî kanunlara titizlikle uyduğu için alan Sultan Süleyman, ağaçlara zarar veren karınca sürüsünü öldürmekte günah olup olmadığını şeyhülislama soracak kadar dikkatli ve şefkatli bir padişahtır. Olay şudur... Kanuni Sultan Süleyman, sıcak bir yaz günü hasbahçede dolaşırken, bazı ağaçların karınca istilasına uğradığını gördü. Hemen yanındakilere emretti: “Kireç suyu döküp karıncaları öldürün, yoksa bütün ağaçları mahvedecekler...” Anında kireç eritildi ve getirildi. Tam ağaçlara dökülecekken Kanuni’nin aklına bir soru takıldı: “Acaba günah mı işliyorum?” Hemen “Bekleyin” talimatı verdi. Ardından kâğıt kalem isteyip, Şeyhülislâm’a şiirsel bir soru sordu: “Dırahtı ger sarmış olsa karınca, Zarar var mı karıncayı kırınca?” Yani, ağaçlara zarar veren karınca sürüsünü öldürürsem günahkâr olur muyum? Şeyhülislâm Efendi de şair ya, aynı vezin, aynı kafiye ile cevap yetiştirdi: “Yarın Hakkın divanına varınca, Süleyman’dan hakkın alır karınca!”
256 syf.
9/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Kitabın ismi ile içeriği arasında çok fark var ama yine yazarın güzel ve akıcı tarihi gerçekleri ile anlatması , gerçekleri belli olmayan tarihi olayları da açıkça onaylamaması hoş bir durum . Sıkılmadan ve kitabın nasıl bittiğini bilmeden okunacak bir eser . Tarihi sevenlerin kitaplığında olması gereken güzel bir eser.
Osmanlı'da Şehzade Katli
Osmanlı'da Şehzade KatliYavuz Bahadıroğlu · Nesil Yayınları · 2014321 okunma
Reklam
KEHLE-İ İKBAL RÜSTEM PAŞA
Olacak bir kişinin bahtı kavî, talii yâr, Kehlesi dahi mahallinde anın , işe yarar. Bahtiyarlık , dâd-ı Haktır , şahsı rahat ettirir, Bir kerih bit , en kerih zandan beraat ettirir. Rütbe-i İhsan-ı Devlet, sanma ilme , ehledir, Bahtının seyyaresi bazen yavaş bir kehledir.
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar, kitaplar avcıyı övecek .
Sayfa 250Kitabı okudu
Merdüm-i dideme bilmem ne füsun etti felek, Giryemi etti füzun, eşkimi hûn etti felek. Şirler pençe-i kahrımda olurken lerzan, BENİ BİR GÖZLERİ AHUYA ZEBUN ETT FELEK
Sayfa 223Kitabı okudu
Gönül ne kahve ister, ne kahvehane, Gönül sohbet ister , kahve bahane
Sayfa 209Kitabı okudu
Reklam
Hz. Ömer , “Biz zelil, aşağı kimselerdik. Allahu Teâlâ, bizleri Müslüman yapmakla şereflendirdi “ buyurur.
Sayfa 157Kitabı okudu
Ey saba sultanıma zar u perişan diyesün, Gül yüzünsüz işi bülbül gibi efgan diyesün.
Sayfa 149Kitabı okudu
1.000 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.