Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Öteki Dünya: Ay Devletleri ve İmparatorluk

Cyrano de Bergerac

Öteki Dünya: Ay Devletleri ve İmparatorluk Gönderileri

Öteki Dünya: Ay Devletleri ve İmparatorluk kitaplarını, Öteki Dünya: Ay Devletleri ve İmparatorluk sözleri ve alıntılarını, Öteki Dünya: Ay Devletleri ve İmparatorluk yazarlarını, Öteki Dünya: Ay Devletleri ve İmparatorluk yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dünyanın ebedi olduğu argümanı:
Eğer ebediyet uçsuz bucaksız bir süreden ve sonsuzluk sınırsız bir alandan başka bir şey değilse, Tanrı ruhları ölümsüz kılabildiği gibi, dünyayı da sonsuz yaratabilmiştir. Dahası dünyamızın sonsuz olmadığı varsayılırsa, Tanrı'nın kendisi de, hiçbir şeyin olamadığı bir yerde bulunamayacağından, dünyanın büyüklüğünü de artıramayacağından ve kendi mekanına da bir şeyler katamayacağından sonlu olacaktı.
Sayfa 24 - YKY, 1. basımKitabı okudu
Duygularıyla karar veren insanların çoğu sadece gördüklerine inanırlar.
Sayfa 23 - YKY, 1. basımKitabı okudu
Reklam
108 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Bilim kurgu ile felsefenin birbirine geçmiş hali bir kitap okurken beni çok yordu akıcı olmayan bir şeyler vardı kitapta... Ülkemizde o kadar çok olaylar oluyor ki böyle kitaplar okuyup kafa yormaya zaman kalmıyor. İnsan umutsuz ise geçim sıkıntısı varsa gençlerimizin hayalleri tek tek caliniyorsa kim takar felsefeyi... Felsefe zengin işi...Gençlerin hayali öteki dünyalara kaçmak daha güzel yarınlar için...
Öteki Dünya: Ay Devletleri ve İmparatorluk
Öteki Dünya: Ay Devletleri ve İmparatorlukCyrano de Bergerac · Yapı Kredi Yayınları · 201771 okunma
Bu mecra (1k) bunlarla dolu.
Küçümsenme endişesiyle, büyük güruhun zekasını taklit ederek, ellerini patlatırcasına her kelimede alkış tuttular ve hiç anlamadıkları yerlerde büyük bir neşeyle "Ne kadar da güzel" diye bağrıştılar.
Sayfa 14 - Yapı Kredi Kazım Taşkent Serisi
kaderin hayatımızı altüst ettiği bütün olaylara rağmen yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz
Sayfa 12 - Yapı Kredi Kazım Taşkent Serisi
Reklam
Dünya hiçbir zaman güllük gülistanlık olmayacak!
Ortaçağ Avrupası'nda Kilise ve Üniversite yüzyıllardan beri, doğru olduğunu savundukları Hippokrates'in, Platon'un, Aristoteles'in, Ptolemaios'un (Batlamyus) öğretilerini, bu gök ve doğa bilimlerini, tıp bilgisini koruma ve öğretme ayrıcalığını, kendi tekellerinde tutuyorlardı. On yedinci yüzyıl başlarında, çağın gök ve doğa bilimlerine, tıp bilgisine, din kurallarına, yani Kilise ve Üniversiteye baş kaldıranlar, yenilikçi fikirler üretenler, evlerde ilaç hazırlamaya kalkışanlar, Engizisyon'da yargılanarak Tanrı'ya, Kilise'ye karşı gelmekten, büyücülükten, aykırıcılıktan suçlanıp yargılanıyor, zindanlara atılıyor, hatta ateşte yakılabiliyorlardı.
Sayfa 10 - Yapı Kredi Yayınları, Kazım Taşkent Serisi
Edebiyatta ütopya, bir bakıma Gılgamış Destanı ve İsrail Oğulları'nın çöl yolculukları efsaneleriyle başlamış sayılabilir
Sayfa 9 - Yapı Kredi Yayınları, Kazım Taşkent Serisi
Hayal etme özgürlüğü...
Ay'daki yaşam, hem fiziksel hem düşünsel ortamda, Dünya'mızdakine göre ters bir düzende gelişmiştir. Ay'da insan ve hayvan kavramları farklıdır. Babalar reşit olmuş çocuklarına itaat eder. Kadınlar da erkekler gibi, hayatın her alanında tam özgürlüğe sahiptir. Teknoloji ve eğitim üst düzeydedir. Ay'a ulaşmak istenmesinin değişik nedenleri vardır. Cyrano meraktan kavrulduğu için yolculuk yapmışlardır. Bir başkası için de gitme nedeni, dünyada bütün ülkelerde yasaklanarak yok edilmiş özgürlükleri, hatta hiç değilse "hayal etme özgürlüğünü" belki Ay Dünyası'nda bulmak umududur.
Sayfa 8 - Yapı Kredi Yayınları, Kazım Taşkent Serisi
"Dünyada hiçlik bulunduğunun, bizlerin de kısmen hiçlik­ten meydana geldiğimizin anlaşılamaz olduğundan mı bahset­mek? Tüm dünya hiçlik ile sarmalanmış değil midir? Bu konu­yu bana açtığınıza göre, dünyanın çevresinde olduğu kadar için­de de hiçlik bulunduğunun kolay olduğunu itiraf ediniz."
273 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.