Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Günümüzde Toplum, Algı ve İletişim

Ötekini Kovmak

Byung-Chul Han

Ötekini Kovmak Sözleri ve Alıntıları

Ötekini Kovmak sözleri ve alıntılarını, Ötekini Kovmak kitap alıntılarını, Ötekini Kovmak en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yara, ötekinin içeri girdiği aralıktır.
Aynının aşırı çoğalması, 'içinde artık yalnızca boşluğun belirdiği' bir doluluktur.
Reklam
Kore dizisi izlerken ben de böyle düşünüyorum Chul Han
Burada insanların hepsi aynı yüze sahiptir ve aynı ses tonuyla konuşmaktadır.
Bugünlerde neden daha çok deliriyoruz’un açıklaması
Bugün, ötekinin negatifliği, yerini aynının pozitifliğine bırakıyor. Aynının aşırı çoğalması, toplumsal gövdeyi etkileyen patolojik değişikliklere sebep oluyor. Dünyayı hasta eden şey, mahremiyet ve yasaklama değil, aşırı iletişim ve aşırı tüketim; bastırma ve olumsuzlama değil, her şeye izin verme ve her şeyi olumlamadır. Zamanımızın patolojik alameti bastırma değil, depresyondur. Yıkıcı baskı ötekinden değil, içten gelir.
Sayfa 7 - Ketebe, 2.Baskı Temmuz 2023, çev: Mustafa ÖzdemirKitabı okudu
İlla bir alıntıya selfie ekleyecekseniz, buna ekleyin.
Selfie bağımlılığının kendini sevmekle pek ilgisi yoktur. Selfie'ler, boş kendiliği kısa süreliğine gizleyen pürüzsüz yüzeylerdir. Ancak ters çevrildiğinde, kanayan yaralı sırtlarla karşılaşılır. Yaralar, selfie'nin arka yüzleridir.
Bir insanla karşılaşmak, 'bir gizem tarafından ayık tutulmak' demektir.
Reklam
Bünyeyi hasta eden şey, mahrumiyet ve yasaklama değil, aşırı iletişim ve aşırı tüketim; bastırma ve olumsuzlama değil, her şeye izin verme ve her şeyi olumlamadır.
Deneyimin özü, acıdır.
Ketebe, 2.Baskı Temmuz 2023, çev: Mustafa ÖzdemirKitabı okudu
Herkesin ötekilerden farklı olmak istediği dünya paradoksal olarak klonlarla doludur.
Sayfa 14 - Ketebe yayıncılık
Sosyal medya’dan sadece kendimizi bulma derdindeyiz
Dijital araçlarla herkesin birbirine bağlanması ve iletişime geçmesi başkalarıyla yüzyüze karşılaşmayı kolaylaştırmaz. Aksine, yabancıları ve başkaları geçip, onun yerine aynı ve benzer düşünen insanları bulmaya hizmet eder ve deneyim ufkumuzun daha da daralmasına sebep olur. Bizi sonsuz bir Ben-döngüsüne sokar ve sonunda “ kendi fikirlerimizi bizi aşılayan bir oto-propagandaya” yol açar.
Sayfa 9 - Ketebe, 2.Baskı Temmuz 2023, çev: Mustafa ÖzdemirKitabı okudu
Reklam
Uzaklığın ortadan kaldırılması daha fazla yakınlık yaratmaz, aksine onu yok eder.Yakınlık yerine tam bir mesafesizlik doğar.
Sayfa 12 - Ketebe yayıncılık
Yazar İnstagram reels’leri netflix amazon prime HBO vb selam çakar
Algının kendisi, artık bir “Binge Watching” (aşırı seyretmek) biçimini alır. Bu terim, herhangi bir zaman kısıtlaması olmaksızın video ve film tüketimini tanımlamaktadır. Tüketicilere sürekli zevklerine uygun, onların da beğendiği film ve diziler önerir. Durmadan tüketen besi hayvanları gibi, sürekli yeni bir aynıyla semirtilirler.
Sayfa 8 - Ketebe, 2.Baskı Temmuz 2023, çev: Mustafa ÖzdemirKitabı okudu
Selfie bağımlılığının kendini sevmekle pek ilgisi yoktur. Yalnızlaşmış, narsisist benliğin boşa çalışmasından başka bir şey değildir. İnsan, içsel boşluk karşısında nafile bir şekilde kendini üretmeye çalışır. Yalnızca boşluk kendini yeniden üretir. Selfie’ler boş biçimler içindeki kendiliklerdir. Selfie bağımlılığı boşluk hissini keskinleştirir. Buna öz sevgi değil, narsisist öz referans yol açar. Selfie’ler boşalmış, güvensizleşmiş bir benliğin güzel, pürüzsüz yüzeyleridir.
Bakış
Okumak, bakılmak demektir: Her harf karşısında erkek peygamberdevesinin dişisi tarafından öldürülüp yutulduğu anda içinde bulunduğu durumdaydı. Birbirlerine bakıyorlardı(L'un l'autre se regardaient). [...] Böylece Thomas, Kelimenin özü tarafından görüldüğü ana kadar , yaklaştığında hiçbir savunmayla karşılaşmadığı bu koridorlara doğru süzüldü.Henüz korkutucu değildi, aksine uzatmak istediği nerdeyse hoş bir andı. [...] Ona bakan gözlerde zevkle kendini gördü. * Blanchit burada, insanın gözün egemenliğinden vazgeçtiği ve kendini ötekinin bakışına teslim ettiği özel bir yabancılaşma deneyimini betimlemektedir.
Sayfa 54 - *Maurice BlanchotKitabı okudu
Kaygı
Kaygının çok çeşitli etiyolojileri söz konusudur.Kaygıyı tetikleyen şey, öncelikle yabancı, tekinsiz ve bilinmeyendir.Kaygı bambaşka olanın olumsuzluğunu şart koşar. Heidegger ' e göre kaygı, var olandan bambaşka deneyimlenen hiçlik karşısında uyanır. Olumsuzluk , hiçliğin olumsuzluğu bugün bize yabancıdır, çünkü bir mağaza olarak dünya, var olanlarla tıka basa doludur.
967 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.