Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Öyle Kargaşada Böyle Karşılaşmalar

Adalet Ağaoğlu

Öyle Kargaşada Böyle Karşılaşmalar Gönderileri

Öyle Kargaşada Böyle Karşılaşmalar kitaplarını, Öyle Kargaşada Böyle Karşılaşmalar sözleri ve alıntılarını, Öyle Kargaşada Böyle Karşılaşmalar yazarlarını, Öyle Kargaşada Böyle Karşılaşmalar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
220 syf.
5/10 puan verdi
Öyle Kargaşada Böyle Karşılaşmalar İncelmesi
Adalet Ağaoğlu'nun deneme kitaplarının hepsi birbirinden çok farklı içerik bakımından. Kitaptaki denemelerini birçoğu istek üzerine yazılmış. Edebiyat, dil ve sanat üzerine yazılan denemelerden oluşuyor ilk bölüm. Ayrıca ilk bölümde kardeşi Güner Sümer'i anlattığı bir yazı da bulunuyor. İkinci bölüm Sorumluluk başlığını taşıyor. Ancak çok anlaşılmaz ve bölünmüşlük hakim yazılarda. Hiçbir şey anlamadım doğrusu. Ve genel olarak bakarsak yazar yaşadığı olayları baz almış yazılarının birçoğunda. Yani anılarına dayanıyor gibi. Bu kitabı okumak bana pek bir şey katmadı galiba.
Öyle Kargaşada Böyle Karşılaşmalar
Öyle Kargaşada Böyle KarşılaşmalarAdalet Ağaoğlu · Everest Yayınları · 201822 okunma
Reklam
Sermaye ve siyaset egemenliği, aklın buluşlarını da pazara sürdüğü oranda, aklın ürünü bilim de mal haline gelmiş, sanayi devrimi denegelen devrim, insanın kendine yabancılaşmasıyla sonuçlanmış bulunmakta. Kendini kaybeden insan, ben neredeyim, kimim? Ben tavuğum, hayır filim ben, ben cadının süpürgesinde gökyüzünü fetheden cadıyım, savulun geliyoorum!'larda kulaç atabilir. Zaten artık bu kulaçlar atılmakta: Şiddet şiddeti, terör terörü doğurmkata.
Sayfa 208 - Everest Yayınları
"Bizde kitap okuma alışkanlığı yok. İnsanımız kitap okumayı sevmiyor..." der dururuz. Böylece ferahladığımızı sanırız. Yuvarlak hesap, yoksulluk dolayısıyla eğitimsizlik mazereti ötesine geçebilen taze bir önerimiz olmadığına göre, en kısa yoldan, kolayına ferahlamak var.
Sayfa 132 - Everest Yayınları
Sanayi devrimi, teknolojik çağ, insanı parçaladı; kendisine yabancılaştırdı. Bitirmek üzere olduğumuz yüzyıl bir savaşlar yüzyılı. Teknolojik buluşların toplu kıyımlara yol açtığı, toplu kıyım silahlarının hangi kurumlar tarafından ne amaçla kullanılğına da hiç önem verilmediği bir yüzyıl.
Sayfa 53 - Everest Yayınları
"İnsanlarla düşünce ve duygu planlarında iletişim kurulamayınca, konuşarak birbirlerine dokunamayınca 'dil' de, yani kalp de, gönül de kırılıyor; dağılıp paramparça oluyor."
Sayfa 40 - Everest yayınları
Reklam
"Ruhları acmana, düşünceleri, duyguları dile getirmene, hayal kurmana, düşünce üretmene yabancı durmayacak dil nece olacak? Kendisi başlı başına bir hayat, bir insan demeye gelen dilin, dillerarası buluşması nasıl gerçekleşecek?"
Sayfa 38 - Everest yayınları