Olduğumuz Kişi Üzerine Düşünceler

İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

2025 19. kitabı
Todd May’in Özen: Olduğumuz Kişi Üzerine Düşünceler adlı kitabı, özen felsefesine dair düşünceleri anlaşılır bir dille tartışan felsefi bir deneme. Özen kavramını tasvir etmeye ve anlamaya çalışıyor, ona ahlak felsefesi/ erdem etiği gözünden bakıyor, felsefecilerin ve bazı inançların/düşüncelerin bakış açısından özenin yerini ve varlığı sorguluyor. İlgisi olan hiç keyifli, yalın bir deneme. Göz gezdirirken ilgini çekerse okursun, fosforlu fosforlu zira satırlar… “ …özen bizi tanımlar, bizi bir şeylere bağlar, bizi açığa çıkarıp ifsha eder ve istikrarlı, süre giden şekillerde bizi dünyaya yöneltir” “… özen aynı zamanda bize dünyayla ilişki kurmanın tutarlı ve istikrarlı bir yolunu sunar.”
ÖzenTodd May · Ayrıntı Yayınları · 202518 okunma

Todd MayYazar · 5 kitap
Todd May 1955 yılında New York’ta dünyaya geldi. Doktorasını 1989 yılında Penn State Üniversitesi’nde tamamlayan May, Clemson Üniversitesi’nde Beşeri Bilimler Fakültesi’nde profesördür. Kıta felsefesi ve özellikle Fransız felsefesiyle ilgili çalışmalar yürüten yazar Michel Foucault, Gilles Deleuze ve Jaques Rancière’in felsefi düşünceleri üzerine birçok kitap yayımlamıştır.