Kitapta bulunan toplam 5 bölümlük iki farklı hikaye, aslında aylık olarak çıkan Amazing Stories adlı bilim-kurgu dergisinde ilk olarak 1929 ve 1930'da yayımlandı. (Dergi birkaç kez ismine isim eklese de şimdi yine "Amazing Stories" olarak 1926'dan beri basılmaya devam ediyor.) Yani kitabımız tam olarak bir kitap olarak başlamadı hayatına. Kurgusal olarak gerçekten çok iyi bir kitap. Özellikle yazarın bunları yazarken 17-18 yaşında olduğunu bilirsek muhteşem kalıyor. Kendisinin de H. G. Wells hayranı olduğu anlaşılabilir. İlk hikayemiz "Paradoks Üçlemesi"nde "Zaman Makinesi" kitabını tartışıyorlardı örneğin.
Yazarın hastalığı yüzünden bu kadar erken hayata gözlerini yumması gerçekten talihsiz olmuş. Yaşasaydı elinden çokça harika kurguda bilim-kurgu kitapları okuyabilirdik.
Kitaba tekrar gelirsek, kurgusal olarak çok iyi olduğunu söylemiştim, o dönemde neredeyse teknolojik hiçbir şey yokken geleceğe dair tahminler beni her zaman şaşırtıyor. Kitapta bilimsel durumları karakterler tarafından açıklama da mevcut. Onun dışında betimlemeler yerli yerinde, aksiyonuyla da kendini okutuyor.
İlk hikayemiz üç bölümlü "Paradoks Üçlemesi" zamanda tam olarak 1000 yıl ileri gitmiş bir insanın hikayesiyle başlıyor. Bunu gerçek yaşanmış gibi; yazarımız Charles'ın kendi ağzıyla okuyoruz, o kişiyi dinliyor hikayeyi bize aktarıyor. İlk bölümü "Paradoks" favorim oldu. Daha sonra "Paradoks+" ve "Anakronizm" var. Tempo yine burada da devam ediyor.
Marslılar, dünya için büyük tehditler, geçmişten gelen adam, ölümcül riskler. Çok iyiydi.
İkinci hikayemiz 2 bölümlü "Ritim Duolojisi". Bu, ilk hikaye kadar olaylı olmasa da kendisi içinde yine çok iyi yazılmış. Bu hikayeyi de ana karakterimizin Alman yakın arkadaşının ağzıyla okuyoruz. İlk bölüm "Ritim"de ana karakterimizin amcası gerçekten