Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Pavlov'un Becerikli Elleri

Mine Şule Enhoş

Pavlov'un Becerikli Elleri Gönderileri

Pavlov'un Becerikli Elleri kitaplarını, Pavlov'un Becerikli Elleri sözleri ve alıntılarını, Pavlov'un Becerikli Elleri yazarlarını, Pavlov'un Becerikli Elleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
'Pavlov aslında bir psikolog değil, bir fizyologdu. köpeklerin sindirim sistemi üzerine çalışırken, klasik koşullanmayı tesadüfen keşfetti. pavlov'un bu deney için 40'tan fazla köpek kullandığı tahmin edilmektedir. bu köpeklerin bazıları özel olarak eğitilmiş, bazıları ise sokaklardan toplanmıştır. 2. dünya savaşı'nda sovyetler birliği tarafından alman tanklarını bombalamak için kullanılmıştır. köpekler, tankların altına patlayıcılar yerleştirmek üzere eğitilmiş, ancak bu plan başarısız olmuştur. günümüzde psikoloji ve nörobilim alanlarında önemli bir rol oynamaktadır. klasik koşullanma, davranış değiştirme, fobi tedavisi, bağımlılık tedavisi gibi konularda kullanılan bir tekniktir.'
'Klasik koşullanma, doğal bir uyarıcıya verilen doğal bir tepkinin, yapay bir uyarıcı tarafından da uyarılır hale getirilmesini ifade eder. örneğin, pavlov'un deneyinde, et gören köpeklerin salya salgılaması (doğal tepki) zil sesi (yapay uyarıcı) ile ilişkilendirilmiştir. psikoloji ve nörobilim alanlarında önemli bir rol oynamıştır. klasik koşullanma, insanlar ve hayvanlar arasındaki öğrenme süreçlerinde benzerliklerin incelenmesine ve davranışçı psikolojinin geliştirilmesine yardımcı olmuştur.'
Reklam
Hitler'i bilmeyen yoktur. Ressam olmak için çok çabalamış ama, onu güzel sanatlar akademisine kabul etmemişler. Nobel; şair olamamış, dinamiti bulmuş; Hitler ressam olamamış, dünyayı kana boyamış... Boya yerine kan kullanmış! Sanatçılara destek olmak lazım... Aksi takdirde sonuçlar ortada!
Sayfa 78 - Anatolıa Kültür Yayınları, Nisan 2021
Bir erkek ya da kadın, hayatta hangi başarıları kazanırsa kazansın, bence en başarılı kadın ve erkek öncelikle kendi çocuklarına sevgiyle, şefkatle iyi eğitim verebilendir. Tabii ki bu kimselerin mutlaka anne baba olması gerektiği anlamına gelmiyor. Ama bireyler bir canlıyı dünyaya getiriyorlarsa eğer, bu dünyayı onlar için daha mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşanabilir hale getirmek için elinden gelen desteği vermeye çalışmalıdırlar.
Sayfa 57 - Anatolıa Kültür Yayınları, Nisan 2021
İnsan hatalarını da sevebilmeli oysa.
Eğer düşünüyor ve bir konuya kafa yoruyorsanız, hata yapmak da kaçınılmazdır. Hayatta hata yapmayanlar yalnızca düşünmeyenlerdir.
Sayfa 40 - Anatolıa Kültür Yayınları, Nisan 2021
"Acılarını sırtına kambur yapmayıp, ayaklarının altına basamak yapıp yükselen..."
Sayfa 33 - Anatolıa Kültür Yayınları, Nisan 2021
Reklam
Eskiden kadınların, kız çocuklarının eğitilmesi konusunda çalışmalar yapardım. Zaman içerisinde erkek çocuklar ve babaları ile çalıştıkça, aslında erkek çocuklarının çok daha fazla yük altında ezildiklerini üzülerek gözlemledim. Çünkü erkeklere yüklenen bir misyon var. Beklentiler daima çok yüksek ve babalar erkek çocukları ile nasıl iletişim kurabilecekleri bilemiyorlar. Küçükken sevgi görmeyen babalar, oğullarını sevemiyorlar. Anneler bu konuda daha şanslı. Daha rahat iletişim kurabiliyorlar ama erkekler öyle değil. Konuşamıyorlar. Gerçek manada konuşamıyorlar. Birbirlerini anlayamıyorlar. Çocuklarına sert ve mesafeli davranarak onların kendilerinden korkmasına sebep olabiliyorlar. Babaları ile sağlıklı ilişki kuramayan bireyler suç işlemeye daha meyilli oluyorlar.
Sayfa 22 - Anatolıa Kültür Yayınları, Nisan 2021
1888 yılında Alfred'in kardeşi Ludyig'in ölümünün ardından Alfred Nobel'in öldüğü zannedilerek "Ölüm tüccarı öldü!" gibi manşetler atılmıştı. Ölümünden önce kendisi için atılan bu tarz manşetler, Alfred'i ciddi şekilde sarsarak kendisi ve yaptıklarını salgılamaya yöneltmişti. Bu sorgulama ve iç hesaplaşma sonrasında iyi hatırlanmak ve güzel bir şekilde anımak için insanlığın yararına çalışmalar yapan kişilerin desteklenmesi ve onurlandırılmak için, ödül verilmesinin iyi olacağını düşünmüş, bu nedenle tüm mirasını ödüllerin mali olarak desteklenmesi için vasiyet etmiştir. Alfred Nobel 10 Aralık 1896'da keşiflerle dolu hayatına veda etmiştir.
Sayfa 14 - Anatolıa Kültür Yayınları, Nisan 2021
Pavlov laboratuvarında kendisine yardımcı olan tüm ekip arkadaşlarına "Becerikli ellerim!" diye hitap edermiş.
Sayfa 10 - Anatolıa Kültür Yayınları, Nisan 2021
önsöz'den
Pavlov sadece köpekleri ile anılmasın artık! Hakkında bilinmesi gereken bir çok şey varken, sadece köpekler üzerindeki çalışmalarından bahsedilmesi çok üzücü...
Sayfa 9 - Anatolıa Kültür Yayınları, Nisan 2021
Reklam
90 syf.
·
Puan vermedi
Pavlov'u bilenler bilir bilmeyenler için ise kendisinin köpekler üzerinde koşullanma deneyleri yapan bir bilim adamıdır. Ancak tabii ki kendisi sadece bu konuda çalışmalar yapmamıştır. Pavlov'un sadece bu konuyla anılmasını istemeyen, bundan çok daha fazlası olduğunu göstermek isteyen yazarımız @minesulernhos da Pavlov'un hayatına ve yaptıklarına dair yaptığı araştırmaların sonucunu 90 sayfalık bu kitapta toplamıştır. Uzun araştırmaların sonucu olarak ortaya çıkan kitapta Pavlov'un hayatını ve yaptıkları yanında daha birçok konu da bilgi sahibi olabilirsiniz. Mesela Nobel ödülleri nasıl verilmeye başlandı? Eğer siz de bu tarz konulara ilgi duyuyorsanız bu kitaba bir göz atın bence
Pavlov'un Becerikli Elleri
Pavlov'un Becerikli ElleriMine Şule Enhoş · Anatolia Kültür · 20218 okunma
90 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 saatte okudu
#kitapyorumum Yazarımız Pavlov'un artık sadece köpeklerle yaptığı deneylerle anılmasını istemediği için, bilim adamına duyduğu hayranlıkla incelemeleri sonucunda bu kitabı yazmış. Ve bizlere de çok şeyler kattığını düşünüyorum. Pavlov yoksul bir ailenin 10 çocuğundan biri olarak Rusya'da dünyaya gelmiştir. Okula dahi gonderilmediği için ve annesinden okuma-yazma öğrendiği düşünülüyor. 11 yaşında rahiplik okuluna gidiyor ve 15 yaşında başarılı bir şekilde bitiriyor. Secenov'un "Beyin Refleksleri" makalesinin yasaklanması Pavlov'un bu konuya merakını arttırmıştır. İlham kaynağı ikinci isim de Claude Bernard olmuştur. Tsion usta bir cerrah ve Pavlov ondan aldığı eğitimle en az onun kadar usta bir cerrah olur. Pavlov her iki elini başarılı bir şekilde kullanıyordu. Beyninin bu kadar iyi çalışmasına şaşırmamak gerek. Serefima ile evlenir. Yoksulluk yüzünden doğru dürüst bir evleri bile yoktu. İlk bebeklerini bitlerden bulaşan "tifüs" hastalığından kaybedince kendini araştırmalara adar. O dönemlerde tifüs,çiçek ve difteri yaygın bir hastalık ve pirelerden,bitlerden bulaşıyor. Özellikle bebek ve çocukları oldurebiliyordu. Devlet desteği ile labaratuvarlar kurar. Başarılı bilim adamı hakkında bilmediğiniz daha neler var? Hayata bakış açısı nedir? 86 yaşında olurken söylediği söz neydi? Merak edenler mutlaka okumalısınız .
Pavlov'un Becerikli Elleri
Pavlov'un Becerikli ElleriMine Şule Enhoş · Anatolia Kültür · 20218 okunma
Dikkatli dinlememek, ciddiye almamak, kulak vermemek, duymak ama algılamamak, konuşmak ama duyulmamak zaman zaman hepimizin yaşadığı olaylardır.
Sayfa 42 - Anotolia Kültür KitapKitabı okudu
Eğer düşünüyor ve bir konuya kafa yoruyorsanız, hata yapmak da kaçınılmazdır. Hayatta hata yapmayanlar yalnızca düşünmeyenlerdir.
Sayfa 40 - Anotolia Kültür KitapKitabı okudu
Bazen ne kadar çok istiyoruz bazı şeyleri, küçük bir çocuk gibi kendimizi yerlere atıp tepinircesine! Olmamasının bizim için daha hayırlı olabileceğini düşünmeksizin, ne kadar çok üzülüyoruz kaybettiklerimize! Sahip olduklarımızın kıymetini bilmek gerekiyor oysa. Başımıza gelen her şey bize değerli şeyler öğretir.
Sayfa 29 - Anotolia Kültür KitapKitabı okudu