12 Kasım 2019
Orijinal Adı:
Petra

Yuvarlanan taş yosun tutmaz
2025 58. kitabı
"Ben bir taşım bu da benim yuvarlanışım." (Sayfa 34) Bizler de yuvarlanıp gidiyoruz işte. Yuvarlanmak deyimi, eldeki imkânlar içinde hayat sürmek anlamına geliyor. Olumsuzluk, bıkkınlık belirten bir deyim ama kitap sayesinde bu deyimin olumlu yanlarını anlıyoruz. PetraPetra, yuvarlanıp giderken, karşılaştığımız engeller ve zorluklar karşısında pes etmeden, bazen biz istemeden gelişen olaylara karşı pozitif bakmamızı salık veriyor. Kitap, bir bölümünde de gösterdiği gibi; kendimizi dağ zannederken aslında bir çakıl taşı olduğumuzu idrak ettiğimizde, bulunduğumuz konum değiştiğinde, değişen durumlar karşısında olumlu tepkiler vermemiz gerektiğini anlatırken, çocuklara da basit çizimleriyle anlama olanağı tanıyor. PetraPetra hem büyükler için hem de küçükler için yazılmış gibi. Kızımla keyifle okuduk, siz de umarım keyifle okursunuz. Tavsiye ediyoruz efenim :)
Çocuk Kitapları
2026 14. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2026 00:00
Çok şirin bir çocuk yetişkin kitabı Petra.Kendinin ne olduğunu, kim olduğunu anlamaya çalışan, önce kendini bambaşka şeyler sanıp böbürlenen gerçeği öğrenince hayal kırıklığına uğrayan ve ennn sonunda da aslında kendi olmanın kötü bir şey olmadığını keşfeden bir küçük taşın öyküsü.Kim olduğunun farkına varmanın önemini, kendin olmanın keyfini bize birkaç cümle ve şahane görsellerle anlatan Petraya bayıldım. 1,5 yaşındaki oğlumun görseller oldukça ilgisini çekti. Herkese miniklerle beraber veya tek keyifli okumalar.
Puan vermedi·44 syf.·
2025 14. kitabı
Hikayesi ve çocuklara uygun çizimleriyle ebeveynlerin bu kitabı çocuklarına okuması onları Petra’yla tanıştırması gerek. Tekrar tekrar okutacakları bir yerden sonra ezberleyecekleri bu hikayede her seferinde yeni şeyler keşfedecekler bu keşif kendilerini keşfetme yolculuğuna çıkaracak sonra onları… Bir yetişkin olarak Petra’yı tanıdığıma memnunum artık bir çakıl taşı gördüğümde aklıma o ve muhteşem kabullenişi gelecek. “Ben bir taşım, bu da benim yuvarlanışım.”
2023 148. kitabı
Petra’nın kafası çok karışık! Zengin bir hayal gücü var. Kendini konumlandırmaya çalışıyor. Değişime hemen ayak uyduruyor. Kendini önemsiyor, farklı ve değerli buluyor. Kendini arayışında en son kendisi ile barışıyor. “Taştan da kahraman olur mu ?” demeyin, bal gibi olmuş. Çok da sevimli olmuş. 5 yaşındaki kızımla biz çok sevdik. PFC’nin yaygınlaştığı günümüzde çocuk felsefe kitabı olarak dikkat çeken Petra, metaforik bir okul öncesi çocuk kitabı. Minikleri sorgulamaya, düşünmeye sevk ediyor. Dil akıcı, sayfa düzeni ve resimler çok güzel. Nesin yayınevi kitap okur kitlesini +3 olarak belirlemiş. Bence daha bile erken Petra ile tanışılabilir. Sonundaki tekerleme çok hoştu. Umut, değişim, gelişim, zengin bir kendini keşif, zengin bir hayal gücü ile çocuklara sunuluyor. Biz çok sevdik; okuyun siz de seveceksiniz :))
Çocuk Kitapları
2021 2. kitabı
Petra kendisi ile gurur duyuyordu, etrafına bakınca kendini en büyük görüyordu. Sonra öyle olmadığını, sıradanlığını farketti. Üzüldü çok.. Derken güzel yönlerini keşfetti. Mutlu oldu kendi olmaktan. Bu hikayede aynı bir çocuğun gelişim aşamaları gibi bence. Çocuk önce bir tek kendini bilir, toplum içine girince başkaları da olduğunu görür ve olumlu olumsuz yönleri ile kendi özelliklerini kabul eder. Çizimler çok sade ve esprili olmuş. Sevdim Petra'yı.
2025 163. kitabı
Ne olursam olayım, harika bir şey olacağım kesin! Öz güvenle şımarıklık arasında ince bir çizginin olduğunu yıllardır söylerim. Kitap, bu sözün vücut bulmuş hâli. Aslında önümüzde iki farklı pencere var ve manzaralar oldukça farklı. Petra -taşın adının bu olduğunu düşünüyorum ama farklı bir anlama da geliyor olabilir çünkü kimse ona bu isimle seslenmedi kitap boyunca- kendini, kendi özünden çok farklı gören bir taş. Olduğu durumu, konumu kabullenmiyor. Öte yandan nereye giderse gitsin kendiyle barışık, ait olduğu yeri kendi hayal dünyası çerçevesinde renklendiriyor. Olduğu yere uyum sağlıyor, kendini değerli hissediyor. Ancak aslında yazarın bize vermek istediği mesajın bu olmadığını, kitabın sonunda Petra’nın kendi özünü kabullendiğini şu sözlerden anlıyoruz: “Endişelenmeye gerek yok. Ben bir taşım, bu da benim yuvarlanışım. Her taş nasıl yuvarlanıyorsa öyle işte…” Kitap boyunca uyum sağladığını düşündüğümüz Petra algısı bu cümlelerle yıkılıyor. Soruyoruz kendimize bir yere uyum sağlamadan önce insanın kendini tanıması gerekmez mi?.. Kitapla kalın. Marianna CoppoMarianna Coppo PetraPetra
PetraMarianna Coppo · Tundra Books · 2018156 okunma
2025 9. kitabı
Çok çok güzel bir kitap :) Petra’nın değişen koşullar altında nasıl bir tavra ve düşünce yapısına sahip olduğunu örneklemiş. Bayıldım:) “Endişelenmeye gerek yok. Ben bir taşım, bu da benim yuvarlanışım. Her taş nasıl yuvarlanıyorsa öyle işte..”
PetraMarianna Coppo · Tundra Books · 2018156 okunma

Marianna CoppoYazar · 1 kitap
Marianna Coppo, İtalyan bir yazar/illüstratördür. Milano'daki MiMaster'da editoryal illüstrasyon eğitimi aldı ve şu anda Roma'da serbest illüstrasyona odaklanıyor. Fanzinler ve el yapımı ürünler konusunda uzmanlaşmış bağımsız bir marka olan Tentacoli'nin küratörlerinden biri. Petra, ilk resimli kitabı. 2012' de Milano' nun editöryal illüstrasyonunun MiMaster'ıdır. Küçük şeyleri, çocuk kitaplarını, mayonezi ve beklenmedik seyahatleri seviyor.