Aralık 2019

Popular Science Türkiye - Sayı 92

Popular Science Türkiye Dergisi

Popular Science Türkiye - Sayı 92 Gönderileri

Popular Science Türkiye - Sayı 92 kitaplarını, Popular Science Türkiye - Sayı 92 sözleri ve alıntılarını, Popular Science Türkiye - Sayı 92 yazarlarını, Popular Science Türkiye - Sayı 92 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
·
Puan vermedi
2019 ve öncesi kısa bir bakış. Derginin kapağında yazan "Bilim Raporu" konusu güzeldi. İlgimin çekmediği kısımlarda doğal olarak sıkıldım. Yine de okumanızı tavsiye ederim farklı bir bakış açısı ve hoş bilgiler katacaktır. Dergi de 13+ sayfa fotoğraf ve reklam bulunuyor. 98 sayfa olan derginin 80-85 sayfası asıl metin. Popular Science dergisinin bir huyu var; tam anlamıyla kaynak göstermemek. Satır aralarında kaynağa atıf yapılsa da (Geçtiğimiz günlerde Nature Science da yayınlanan çalışmaya göre...) konu sonu makalenin tam olarak nereden alındığına dair herhangi bir bağlantı vb. bulunmuyor bu açıdan Bilim ve Teknik dergisini takdir ediyorum ilgili konunun sonunda kaynakları bizlerle paylaşıyorlar.
Popular Science Türkiye - Sayı 92
Popular Science Türkiye - Sayı 92Popular Science Türkiye Dergisi · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 201967 okunma
Hücrelerimiz, scutoid'lerimiz
Biyologlardan oluşan bir ekip yeni bir geometrik şekil bulduklarını açıkladı.Scutoid adını verdikleri bu şekil biyolojik dokular çok sıkışık bir şekilde bir araya gelince ortaya çıkıyor.
Sayfa 77
Reklam
Isınan Dünya
Küresel sıcaklığın 2 derece artması sadece hasat problemleri getirmeyecek, Dünya'nın bazı bölgelerinde inanılmaz sıcaklıklar gözlemlenirken deniz seviyesi de yükselecek.
Her yıl Dünya'nın okyanuslarına 8 milyar ton plastik atık karışıyor.
Sayfa 50
İki nötron yıldızının çarpışması ile yayılan ışık olan kilonova, gündüz saatlerinde bile yeryüzünden çıplak gözle rahatlıkla görülebilecek bir yıldız parlaklığına ulaşabilir
Gayet sıradan görünen bir yıldıza -X-ışını teleskobu ile- baktığınızda, yörüngesinde dönen ve onu yutmakta olan bir beyaz cüce ya da nötron yıldızı olduğunu farkedebiliyorsunuz. Gözle görebildiğimiz ışık, bir galaksiyi yıldızlarından yayılan ışığa göre değerlendirmemizi sağlıyor. Ancak X-ışınları, galaksilerin merkezlerinde büyüyen dev kara delikleri fark ediyor. Optik teleskoplar galaksi kümelerini gösterirken X-ışınları ile onlar arasındaki boşluğu doldu-ran gazları izleyebiliyor, evrendeki karanlık maddenin yapısını takip edebiliyoruz. Gösterdiği performansla eROSITA’nın evrendeki enerjiyi anlamamızda büyük bir çığır açacağını -şimdiden- biliyoruz”
Reklam
83 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.