Felsefe, Edebiyat, Nekahet

1 Ağustos 2021
Ketebe Yayınları

·176 syf.·
2026 8. kitabı
Postmodernlik-- postmodernizm yahut modernlik --modernizm, işte tüm mesele burada Olmak ya da olmamak. Postmodernlik; modernliğin karşıtlığı değil. Karşıt olabilmeniz için dışında olmanız lazım. Postmodernlik Tam da modernliğin içinde. Postmodernliğin yaptığı sadece akıl tutulması yaşayan modern insanı ve onun metafizik üstanlatılarından oluşan zülmü kurumsal yapısından bir kaçış yolu bulmak. Bunu yaparken Şunun farkında Bu modern yapıyı yok edemeyecek. Eskiler derdi ya, ' Tek yol Devrim '.. Hayır.. böyle bir Devrim yok.. Zira Mehmet Akif'in dediği gibi ' Tek dişi kalmış Canavar '.. ahh Akifim nasıl yanılgı içindeydin. Belki sen de biliyordun, sadece umudumuzu diri tutmaya çalışıyordun. Eksik olma. Sağ ol Var ol. Lakin Ne medeniyet , modernizm denilen canavarın geçirdiği dişleri sökmek mümkün ne de onu yok etmek. Sadece yapabileceğimiz onu afallatmak ve zararını minimuma indirmeye çalışıp doğru yolda kalabilmeyi başara bilmek. Vel Asr. İnnelinsane lefi husr ..diye diye.. Tarihin sonundayız artık. Eskilerin deyişiyle ' Ahir Zaman '... Kıyamet kopacak diye bekliyor kimileri, be hey şaşkın.. Kopuyor Kopuyor.. Asıl gümbürtü son kalenin düşüşü / Son Şehidin ölümü ile gerçekleşecek. Dönüşü olmayan bir yoldayız. Köprüden önceki son çıkışı kaçırdı insanlık. Sabreden / doğru bildiğinden şaşmayan güzel insanlara Selam Olsun.
PostmodernAbdullah Başaran · Ketebe Yayınları · 202112 okunma
Yahu Nedir Bu Postmodern?
2022 20. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2022 22:12
Sayın okuyucu, Bu bir inceleme yazısı değildir! Kitabın uygulamada altı okunma almasını göz önünde bulundurarak; kendisini en çok edebiyat alanında gösteren "Modernizm ve Postmodernizm"
1000k
PostmodernAbdullah Başaran · Ketebe Yayınları · 202112 okunma

Abdullah BaşaranYazar · 2 kitap
Doğup büyüdüğü Ankara’da ilahiyat (2006-2010), New York’taysa çağdaş sanat ve felsefe eğitimi aldı (2013-2015). 2010-2013 yılları arasında M. Fatih Kutan ile birlikte Müfredat Kitap Dergisi’nin editörlüğünü paylaştı. Çeşitli dergilerde hermenötik (Cogito), postmodern felsefe (Birikim) ve edebiyat teorisine (Post Öykü) katkılarda bulundu. İlk kitabı Postmodern: Felsefe, Edebiyat, Nekahet’in yanı sıra Spencer Holst’tan çevirdiği Kedilerin Dili yayımlandı (Dedalus, 2007). Halen doktora çalışmalarını Stony Brook Üniversitesi Felsefe Bölümünde hermenötik ve fenomenoloji alanında sürdürüyor.