Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Psikanalizin Tarihi

Roger Perron

Psikanalizin Tarihi Gönderileri

Psikanalizin Tarihi kitaplarını, Psikanalizin Tarihi sözleri ve alıntılarını, Psikanalizin Tarihi yazarlarını, Psikanalizin Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Psikanalizin Güçlüğü" adlı 1917 tarihli bir metinde, bilimin insan gururunda art arda üç ciddi yara açtığını söyleyerek görüşünü açıklar. İlki, Dünya'nın Evren'in merkezinde olmadığını gösteren Copernicus'la açılmış yaradır; ikincisi, insanın Tanrı'nın imgesinden yaratılmadığını ve bugün itibarıyla bir hayvan dizisinin son halkası olduğunu ileri süren Darwin'le; üçüncü yara ise, insanın, dahası, ruhsal yaşamının temel bölümüne hakim olamadığını gösteren psikanalizle açılmıştır...
Sayfa 70 - Dost Kitabevi
Reklam
Fakat, tarih asla küçük tarihe indirgenmez.
Sayfa 126 - E-KitapKitabı okudu
Sigmund Freud'un insanlığa sorduğu sorular hep işitilecektir ...
Sayfa 139 - E-KitapKitabı okudu
Freud şöyle tasvir edilir: "Nasıl yalnız kalınacağını, sonra da başkalarını kendisiyle birlikte kendine doğru çekmeyi bilen bir düşünür ve araştırmacı..."
Sayfa 139 - E-KitapKitabı okudu
doğru olmasından çekinilen bir yorumdan yara alındığında, aynı düzlemde karşılık vermek fazlasıyla kolaydır ...
Sayfa 60 - E-KitapKitabı okudu
Reklam
"Her şeyin keşfedilmesi gereken bir anlamı vardır."
Sayfa 44 - E-KitapKitabı okudu
Sürçmeler, başarılamayan edimler, unutmalar, düşler, genellikle pek önemli görülmeyen bütün bu tezahürler de bastırılanın evlatları olarak kabul edilemez mi?
Sayfa 44 - E-KitapKitabı okudu
İnsanın haysiyetini oluşturan, kişisel ve toplumsal ilerleme yolunda yükselmesini sağlayan şey, sürekli olarak hayvanlığın üzerine çıkma çabasıdır.
Sayfa 35 - E-KitapKitabı okudu
En karmaşık ve en geç oluşmuş olan üst düzey yapılar aynı zamanda en dayanıksız olanlardır.
Sayfa 34 - E-KitapKitabı okudu
Reklam
"Psikanaliz hakikat aşkına dayanır." Psikanalizi Freud'daki bu hakikat aşkına borçluyuz.
Sayfa 21 - E-KitapKitabı okudu
Şu cevabı kabul etmesi gerekmişti: Bu insanlar hoş olmayan gerçekliklerle yüzleşmekten kaçınmayı tercih ediyorlardı.
Sayfa 20 - E-KitapKitabı okudu
Tesadüf yoktur, nedensiz sonuç yoktur. İsteriklerin temel mekanizmalara kendini kaptırmış zavallı yaratıklar olduğunu, görülen bir düşün anlamı olmadığını söylemekle sınırlı kalırsak ya da eğer "basitçe" yorgun olduğumuz için, "dikkat etmediğimiz" için bir adı unuttuysak, dilimiz sürçtüyse ya da yapmamız gereken bir şeyi yapmadıysak, bu, Bachelard'ın daha ileride "tembel düşünce" diye adlandıracağı şeyden kaynaklanır.
Sayfa 11 - E-KitapKitabı okudu
Rahatsızlıklar aşikardır, çekilen ıstırap inkar edilemez, davranışlar ciddi biçimde uyumsuzdur; bundan böyle, danışan kimseye "bunlar sadece düşünce, aklınızı başınıza toplayın" demek, sorundan tembelce, ödlekçe kurtulmaktır.
Sayfa 10 - E-KitapKitabı okudu
33 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.