Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İletişim

Psikeart - Sayı 75 (Mayıs - Haziran 2021)

Psikeart Dergisi

Psikeart - Sayı 75 (Mayıs - Haziran 2021) Sözleri ve Alıntıları

Psikeart - Sayı 75 (Mayıs - Haziran 2021) sözleri ve alıntılarını, Psikeart - Sayı 75 (Mayıs - Haziran 2021) kitap alıntılarını, Psikeart - Sayı 75 (Mayıs - Haziran 2021) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
…zira her kadın feminist olarak okumadığı gibi, kadın olarak da okumuyor. Tarihsel olarak yapılar, kategoriler, anlamlar, kültür ve dil erkekler tarafından üretildi, kadınlarsa kendilerine rağmen “insanca” denilerek sunulan erkekçe bir yaşantı, bakış açısı ve dille özdeşleşmeye zorlandılar.
Sosyal medyada özellikle anonim hesaplarla yazanlardan bazıları orada, kendilerinden ahlaki olarak beklediklerinin düzeyini düşürüyor çünkü egoları bireyliklerini anonim bir ortamda yitirmelerine engel olamayacak kadar zayıf.
Sayfa 65 - Murat ÖndermanKitabı okudu
Reklam
Platon; eğer bir hekim ve bir sofist tedavi üzerine konuşuyor olsaydı, sofist tedaviden, bedenden ve tıptan zerre anlamıyor olsa da halkın çoğunluğu hekimi değil sofisti dinlerdi diye yakınır.
İshak SayğılıKitabı okudu
Nasihat, alandan çok verenin işine yarar ya neyse.
Sayfa 54 - Fatmagül Dikyar AltunKitabı okudu
Nihayetinde Oedipus verdiği yanıtı irdelemez ve zamanla “tek sesli” bir tirana dönüşür. Şehrine veba geldiğinde artık onda kibirden başka bir şey kalmadığı da ortaya çıkar.
İshak SayğılıKitabı okudu
travma, afet, şiddet ve intihar haberlerinin özensiz, gelişigüzel bir üslup, dil ve görseller kullanılarak paylaşıldığını, "üçüncü sayfa haberciliğin" magazinleştirilerek gündemde tutulduğunu görüyoruz. Ne var ki yalnızca fiziksel ya da cinsel şiddet eylemlerine ya da görüntülerle tepki uyandırılabilen olaylara vurgu yapmak, sistematik bir biçimde hepimizi etkisi altına alan diğer travma/şiddet türlerinin hafife alınması ve kanıksanmasına neden oluyor. Ne yazık ki duyarlılık eşiği gitgide yükseliyor, korku filmlerini andıran şiddet görüntü ya da senaryoları olmadıkça toplumsal duyarlılık oluşmuyor. Bu furya, şiddet olaylarını olağanlaştırmaya, sıradanlaştırmaya ve failleri özendirmeye, güçlendirmeye, şiddete maruz kalanların kendilerini çaresiz hissetmelerine ve kurban rolüne sıkıştırılarak güçsüzleştirilmelerine, şiddetin yeniden üretilmesine hizmet etmekten öteye gitmiyor.
Sayfa 36
Reklam
İnsanoğlunun, hayatta kalabilmek için aralarındaki iletişim ağını güçlü tutarak var olma savaşı veren diğer canlılardan hiçbir şey öğrenmemesinin en büyük nedeni de güç diye yanlış bir şeyi tarif etmesi ve iletişim dilini de o yanlışa paralel kurması.
Her şey güzel olacak mı..?
Peki ya asıl mesele "güzel söz söylemek" değil de "güzel insan" olmaksa? Zira belirli bir yaşa gelmiş olanlarımız artık bunu deneyimlerimizden de biliriz ki güzel sözler değil, güzel insanlar az.
Sayfa 98 - psikeart 75. sayıKitabı okudu
Fakat muhataba dokunmayan, ulaşmayan öfkemiz daha da öfkelenmemize yol açabilir. Anlaşılmaktır önemli olan. Öfkemiz ''aslında beni anla, beni fark et'' çığlığımızdır.
Sayfa 62 - Murat ÖndermanKitabı okudu
PHAIDROS: “ Sevgili Sokrates, benim duyduğuma göre bir konu hakkında konuşacak hatip gerçek doğruları değil, yargıyı verecek olan çoğunluğun kabul edeceği doğruları, gerçekten güzel ve iyi olanları değil, öyle görünenleri dile getirmelidir. Çünkü (insanlar) gerçeklerle değil, bunlarla ikna olurlar”
66 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.