Bir Katilin Kozasından Çıkışı

Çağlar Demir
Eylül 2023
Edisyon Kitap

2025 92. kitabı
Polisiye içerikli kitaplarda en çok sevdiğim şeylerden bir tanesi olayları çözmeye çalışırken yazarın bir anda hiç beklemediğimiz kişilere dair şüphe tohumları ekmesi ve tahminlerle ilerlemektir. Özellikle içindeki hikaye de sağlamsa insan birden kendisini kitabın sonunda buluyor. Komiser Ali peş peşe gerçekleştirilen banka soygunlarını çözmeye çalışırken kendi yaşamına dair de izlerle devam etmeye çalışıyordu. İçsel dünyasını da okurken görmek mümkün. Bu tür kitaplarda düşünüyorsunuz, insanı suça iten nedenler nelerdir, neden suç işler… Tabi bunların cevabı her suçlu için farklıdır şüphesiz. Aile, çevre, yaşanılan yer ve koşullar, çocukluk dönemi gibi birçok neden sayılabilir. Oldukça derin bir konu. Kitabı okurken sadece polisiye bir konuyu çözmeye çalışmanın yanında insan, geçmiş, suç ve duygular üzerine de düşüneceksiniz. Bu kavramların birbirleriyle olan bağını zamanın farklı aşamalarında hem insan ilişkileri hem toplumsal yapı ile olan mesafesini de hesaba katarak düşünmeden edemedim. Suç sadece bir eylem değil insanın iç dünyasının bir yansımasıdır ayrıca. Bununla mücadele etmek bazen gürültülü sonuçlar doğurabiliyor. Kitabın hareketi son sayfaya kadar düşmüyor. Neler olup bittiğine dair karakterlerle birlikte sizler de ipuçlarını takip edeceksiniz. Okurken aklımdan sayısız ihtimal geçti. Sonra konu öyle bir yere gitti ki okuduklarınıza inanamayacaksınız.
2023 71. kitabı
Yine keyifle okunan bir yerli yazar polisiye kitabı. Kitabın dikkat çeken birçok yönü var ama özellikle suçlu kişi ya da kişilerin karakter profilinin çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Son zamanlarda bu konu üzerine bir uzman tarafından yazılmış bir kitap okuyorum ve bu kurguda da, o kitapta örnek verilen suçlu karakterlerinin birebir yansıtıldığını gördüm. Kitap ana karakterlerden Komiser Ali'yi bize biraz tanıtır şekilde başlıyor. Çabuk öfkelenen, yakın geçmişinde sorunlar yaşamış ve bunu tam atlatamamış birisi. Bu kısımda şunu da söylemeliyim ki karakter ya da mekanlar için kesinlikle gereksiz tasvirler, uzatmalar yok. Doğruca olayların içinde tanıyoruz herkesi. O yüzden de birkaç bölüm sonra son derece ilginç olaylar yaşanıyor ve o sayfalardan itibaren hiç düşmeyen bir tempoyla akıp gidiyor kurgu. Peki nedir bu Komiser Ali ve ekibini bile şaşırtan sıradışı vakalar zinciri? Çok kısa zaman aralıklarıyla, üç farklı banka şubesi soyuluyor. Her birinde de içeriye giren tek bir moto kurye yapıyor bu işi. Kuryelerden birisi yolda yakalanıyor ama o bölümde daha da tuhaf şeyler oluyor. Detayları kitapta okuyun ki heyecanı kaçmasın. Hiçbir ipucu yok, yukardan baskı var ama kalabalık bir ekip gece gündüz uğraşmasına rağmen bir ilerleme kaydedemiyor. Sayfalar ilerledikçe daha da kafa karıştıran ve beklenmeyen sürprizlerle sonlanan bir kitap. Heyecan, aksiyon ve ters köşeler sizi bekliyor yani. Kitapta, karakterlerin sohbetlerinde; hayata, insana ve kötülüğe dair sorgulamalarla karşılaşıyoruz. Kötülüğün sınırı yok ve sadece seçimlerle ilgili aslında. Herkes benzer şeyleri yaşasa bile verilen tepkiler, iyilik mi kötülük mü sorusunun cevabı insanda saklı. Ben büyük bir keyifle okudum. Kesinlikle tavsiye ederim.
2024 4. kitabı
Tarih ve Türk-dünya klasiklerine olan ilgim ve düşkünlüğüm tartışılamaz boyuttadır!!! Lakin zaman zaman okumalarım arasına polisiye romanlarını az da olsa dahil etmeyi son zamanlarda alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum neden mi ? Polisiye romanlar aslında kanaatimce; kitap okuma alışkanlığı edinmek için iyi bir roman türüdür. (Ben süreci aşmış olsamda :) Heyecanı,merakı ters köşe olmayı istemeyi diri tutar, kurgu ve tema da iyi oturtulmuş ise değmeyin keyfime havasında oluruz... edinilen bu motivasyonla başka kitaplara yönelir daima okuma isteğimizi uyanık tutmuş oluruz. Değerli yazarımız; Çağlar Demir / Pupa-Bir Katilin Koza’sından Çıkışı eseriyle işte tamda bu duyguları yaşatıyor okuyucusuna... Ana karakter; Komiser Ali ve ekibi aynı zaman dilimlerinde üç farklı banka şubesinin soygunundan sorumlu olan gerçek suçlu veya suçluları ararken, ulaşılan ipucular olayları aydınlatmak yerine durumu daha da karmaşık hale getirdiği gibi,tahmini zor,okuru ters köşe ederek,masum sanılan karakterleride suçun akışına dahil ediyor... Aşk,güven,dostluk,hayata ve yaşama yeniden tutunmayı, kötülükler karşısında İyi insan kalmayı başarabilmeyi,düzen adına direnme,çabalama.... Gizem,gerilim,kaos ve heyecan dolu bir serüven... Müthiş gerilimle okuduğum eseri tüm kitap kurdu arkadaşlarıma tavsiye eder keyifle okumalar diliyorum... Yazarımızın kalemine sağlık
2024 160. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2024 20:14
Pupa ne demek biliyor musunuz? #pupa biyolojide, tırtılların kelebek olmadan önceki hareketsiz evresini ifade ediyormuş. Bu dönemde tırtıl, bir koza içinde dönüşüm geçirip sonunda kelebek olarak ortaya çıkıyormuş. Bu süreç elbette , büyük bir değişimi ve yeniden doğuşu simgeliyor. Çağlar Demir’in Pupa romanı, bu dönüşüm temasını merkezine alan derinlemesine işlenmiş bir polisiye hikaye sundu bana. Kitabın ana karakteri Komiser Ali, art arda gerçekleşen banka soygunlarını çözmeye çalışırken, aynı zamanda kendi içsel çatışmalarıyla yüzleşirken çıktı karşıma.Daha ilk sayfadan ceketine bulaşmış kan lekesi ile bir meraktır aldı beni. Ali’nin öfke ve intikam duygularıyla mücadelesi çok etkileyiciydi. Roman, yalnızca bir polisiye hikaye anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda insan doğasının karanlık yönlerini ve bu karanlıkla nasıl başa çıkılabileceğini sorgulattı. İnsanın neden kötü olduğuna dair uzun uzun düşündürdü. Romanda yer alan romantik unsurlar, hikayeye farklı bir boyut da kattı. Suç ve gizemin iç içe geçtiği bu hikayede filizlenen aşk okuma keyfini farklı bir boyuta taşıdı. Konular arasındaki dengeli anlatım, kitabı daha çekici hale getirip ve sayfalar boyunca merak içinde savrulmama sebep oldu. @caglardemir_pupa “İnsan her an her yerde kabuğunu kırabilir. Bunun yeri ve zamanı yoktur.” diyerek değişim ve dönüşüm temalarını kitabın kalbine oturtmuş. Her karakterin kendi içsel yolculuğunu ortaya koyuşu karakterle bağ kurmamı kolaylaştırdı.Pupa sadece sıradan bir polisiye roman değil; aynı zamanda insan doğasının derinliklerine inen, düşündürücü ve duygusal olarak etkileyici bir eserdi. Okurken aldığım keyif, kitabın ne kadar iyi yazıldığını ve Çağlar Demir’in yazım dilinin ne kadar etkileyici olduğunu gösterdi bana. Suç, gizem ve derinlikli karakterlerle dolu bir roman
2025 61. kitabı
PUPA – Çağlar Demir ️ "Bir katilin kozasından çıkışı" Merhabalar. Okurken içimin ürperdiği, ama elimden de bırakamadığım bir okuma oldu benim için. Bir yanda karmaşık bir banka soygunu, diğer yanda arka arkaya profesyonelce işlenen cinayetler. Her şeyin merkezinde kim olduğunu bilmediğimiz biri var: "Pupa" Ve onu yakalamaya çalışan Komiser Ali ve ekibi bir yandan da kendi hayatlarındaki çatışmalarla yüzleşiyor. Pupa karakteri tam bir bulmaca gibi.Her sayfada biraz daha açılıyor, biraz daha ürkütüyor.Kitabı okurken sık sık “Nasıl yani ? " diyeceksiniz bazı olaylar , cinayetlerin işleyiş tarzı sizi çok etkileyecek , belki de ürkütecek . Hem olay örgüsü çok iyi kurgulanmış Hem de karakterlerin iç dünyası çok sağlam işlenmiş kitapta . Türk polisiye edebiyatında böyle sağlam işler görmek gerçekten sevindirici Okuyacaklara tavsiyem dikkatli olun, kimse göründüğü gibi değil. .
İnsan neden kötüdür?
2025 44. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2025 19:23
Çağlar Demir’in kaleminden polisiye bir roman. İstanbul sokaklarında Komser Ali’yle başlayan hikayede çözülmesi zor cinayetler dizisi. Katil o kadar ustaca ve canice hareket etmektedir ki bir iz bulmak mümkün olmaz. Aynı anda bir çok banka soygunu gerçekleşir, her soygun birbiriyle bağlantılıdır. Kuryeler internetten sex üzerine kurulmuş bir siteden seçilmiş kölellerdir, hepsi işleri bitince öldürülür. İlk evliliğinde mutluluğu yakalayamayan Ali ile komşusu Emel arasında bir yakınlık doğmaktadır. Ta ki tüm cinayetlerin sorumlusu Emel çıkıncaya kadar. Emel dissosiyatif kimlik bozukluğu yani çoklu kişilik bozukluğu yaşamaktadır. Emel ‘in bedeninde üç ruh yaşar gibidir… Yazarımızı kurgu konusunda oldukça başarılı buluyorum. Okuyun, tavsiyemdir güzel insanlar Çağlar Demir Pupa
2024 63. kitabı
"Pupa kabuğundan çıktı. Onu kabukta rahatsız edenleri ve çevresindekileri cezalandırdı. Özgürlüğe doğru yola çıktı. Sizin yapmanız gereken Pupa'ya saygı duymak." Herkese Merhaba Polisiye kitap sever misiniz? Cevabınız evetse bu kitabı kesinlikle okumalısınız. Yazarın akıcı anlatımı , muhteşem kurgusu ve olaylarla ilgili bilgilendirmesiyle neredeyse soluksuz okudum. Kitabın başından sonuna kadar olayların içinden çıkamadım, resmen kitap gözümde canlandı . Ali , olaylı bir şekilde eşinden boşanmış kendini işine veren sert ve asabi biridir. Görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan Ali komiser terfi alır . Terfi aldığı gün gelen haberle olay yerine gider. Olayı incelerken aynı anda 3 banka soygunu olduğunu öğrenirler. Soygunu yapanlar geride hiç iz bırakmamıştır. Soygunda yer alan 3 kuryeden Reha köşeye sıkıştırılır ama herkesi şoka sokan bir olay olur ellerindeki kişiyi de kaybederler. Ali ilk kez bu kadar zor bir davayla karşılaşmıstır ve çözmeye çalıştıkça soygunu yapanların hep önde olduğunu görür. Ali ve ekibi olayı çözmekte zorlanınca başka bir ekip olayı araştırmaya başlar ve durum tüm ekibi daha çok gerer. Bu kadar karışıklığın içinde Ali huzuru apartmanında tanışan komşusu Emel'de bulmaya çalışır . Ali olayı çözebilecek mi? Ali ve Emel arasında neler olacak? Soygun yapan ve cinayetler işleyen katilin amacı neydi? Soruların cevabı ve daha fazlası kitapta yer alıyor. Reha ile ilgili bölümü okurken sinirlerim bozuldu . Katilin amacını okurken travmaların insanın hayatındaki etkilerinin ne kadar büyük olduğunu öğrendim. "İnsan her an her yerde kabuğunu kırabilir. Bunun yeri ve zamanı yoktur. Kabuğunuzu kırmanız için ne yapmanız gerekiyorsa onu yapmalısınız. İnsanlar bazen hatalardan ders almaz , o yüzden hatasını en göze batar şekilde ona tekrardan göstermeniz
2024 60. kitabı
Şehirde aynı anda birden fazla banka soygununun gerçekleşmesiyle başlayan olaylar, Ali Komiser ve ekibini zorlu bir maceraya sürüklüyor. Ellerinde hiçbir kanıtın olmadığı, titizlikle hazırlanmış bu operasyonu çözmek hiç de kolay olmuyor. Ali Komiser’in azmi ve uzun süren çabaları sonunda birkaç ipucuna ulaşmasını sağlıyor. Bu ipuçları, onları ‘Pupa’ lakaplı gizemli bir şahsa yönlendiriyor. "Kim bu Pupa?" Bu şahsın kimliği ortaya çıktığında okur olarak büyük bir şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaşıyoruz. Kitaptaki bir diğer unsur da Ali Komiser’in komşusu Emel ile olan sıcak sohbetleri. Ali Komiser’in Emel’e karşı hissetmeye başladığı aşk, hikayeye duygusal bir boyut katıyor ve bu aşk hiç beklenmedik bir şekilde sonuçlanıyor. Ustaca planlanmış bu işin sonucunda kim çıkacak ya da kimler çıkacak mı demeliyim? Kitap bittiğinde anladığım kadarıyla bu hikaye burada bitmeyecek. Heyecan, gizem ve duygusallıkla örülmüş bu roman, polisiye severler için kesinlikle kaçırılmaması gereken bir eser. Yazarın gelecek çalışmalarını sabırsızlıkla bekliyorum. Keyifli okumalar.
2024 6. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2024 13:06
Sizlere güzel bir polisiye kitapla geldim. Kitabı soluksuz okuduğumu söyleye bilirim araya serpiştirilmiş romantik yerler de aşırı keyif vericiydi. Sonuna kadar katili tahmin edemiyorsunuz etmeye başladığınız yerler de bile üzerine konduramıyorsunuz. Kısacası kitabı aslında bir film izler gibi okuyorsunuz. • Kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; Ana karakterimiz komiser Ali çabuk öfkelenen geçmişinde sorunlar yaşamış ve bunları tam olarak anlatamamış biri. Ama bizim olayımız aslında bu şekilde başlıyor. Bilinmeyen ve teslimatı uzak olan bir yere kargo siparişi geliyor eee sipariş verenler yüklü miktarda para vereceğiz deyince patronlar durur mu? Kuryelerini bu yere gönderirler aslında bilmezler hayatlarının son günlerini yaşadıklarını. Ve bu olaydan bir kaç gün sonra peş peşe banka soygunları başlar o kadar profesyonelce yapılmıştır ki arkasından bir tane bile iz bulamazlar. Komiser Ali ve ekibi işte burada devreye girmiştir. Ali mutlaka bir açık olacağını düşünür ve asla bu işi bırakmaz işi irdeledikçe gizemli cinayetler akıl almaz olaylar çözülmesi zor davalar çıkar. • Tabi bir yandan komiser Ali alt komşusu olan emel içinde duygular beslemeye başlar tabi bunun karşılıklı olduğunu hisseder. • Bir yandan emel ile geçirdiği güzel anlar bir yandan çözülmesi gereken bir dava peki bu işin sonu nasıl bitecek? Ali’yi bekleyen uykusuz günlerin ardından yaşanan büyük şok bakalım sizler okuyup neler hissedeceksiniz.
2024 12. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2024 22:16
Pupa Komiser Ali, çabuk öfkelenen ve geçmişte sorunlar yaşamış bir adamdır. Bir gün kaçırılan kuryeler ile banka soygunları başlar. Davayla ilgilenen Komiser Ali ise soygunun çok daha büyük bir plan olduğunu farkeder. Komiser Ali için artık uykusuz geceler başlar. Gizemli cinayetler, akıl almaz olaylar, hayatının son gününü olduğunu bilmeden yaşayan kurbanlar... Bir katilin kozasından çıkma hikayesine hep beraber şahit olacağımız bir eser. Bu zor günlerin ortasında aynı zamanda ona nefes olan alt komşusu Emel ile olan aşkını da kitapta okuyacağız. Kitapta ters köşeler olması eseri daha ilgi çekici yapıyor ve bu benim fazlasıyla hoşuma gitti diyebilirim. Yazarın anlatımı sürükleyici ve daha ilk sayfalardan sıkmadan konuya giriş yapması benim için bir artıydı. Benim için ters köşelerle dolu çok güzel bir eserdi yazarımızın ve yayınevinin emeğine sağlık. İnsan neden kötüdür? İnsanın kötülüğünün bir sınırı var mıdır?
1000k