2020
Dava Adamı Yayınları

2021 44. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2021 14:37
Uzun zamandır okuduğum en iyi öykü kitabı idi. Yazarda büyük bir Mustafa KutluMustafa Kutlu hayranlığı var bunu okurken fark ediyorsunuz. Gerçekten gayet kalemi sade ve anlaşılır. Normalde 1 günde bitecek bir eserdi , ama ben çok sevdiğim için biraz daha oyalanarak okudum Ekrem YılmazEkrem Yılmaz PustoPusto
Öykü
2020 19. kitabı
Bugün o kadar güzel bir öykü kitabıyla karşınızdayım ki. Hepsi, kış gecelerinde sobanın odanın tavanında aksettirdiği kırmızılığı izlerken; ninelerinizin dizinde dinlediğiniz eski zaman öyküleri gibi. Çok öykü okumuşsunuzdur muhakkak. Peki Balkan coğrafyasına ait öyküler okudunuz mu hiç? Ayaza alışkın, sürgüne mahkum, vatana hasret... Yine de acıların derin izlerine inat dokuz sekizlik türkülere sahip bir coğrafya. İçinde tüm öyküleri büyük bir zevkle okusam da beni derinden etkileyen iki öykü: Moskof Gazı ve Mübadele. Öyküler o kadar sizden, o kadar bizden ki... Okurken kitabın nasıl sona erdiğini anlamayacaksınız bile. Bu eser @davaadamiyayinlari 'ndan okuduğum ikinci eser. Yine o kadar güzel ve bizi manen doyuran öyle bir eserin basımına vesile olmuşlar ki; ne kadar teşekkür etsem az, ne kadar anlatmaya çalışsam kifayetsiz. Şiddetle tavsiye ediyorum tüm öykü severlere.
2021 50. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2021 09:25
13 Zilkade Yağmuru seviyorum diyorsun, Yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun. Güneşi seviyorum diyorsun, Güneş açınca gölgeye kaçıyorsun. Rüzgarı seviyorum diyorsun, Rüzgar çıkınca pencereni kapatıyorsun. İşte, bunun için korkuyorum; Beni de sevdiğini söylüyorsun. Pusto "İşlerin ters gittiği vakitlerde varlığa yüklenen bir beddua, bir sitem. İşe yaramaz, kötü mal. Yeninin gönlünü etmek için geçmişe biçilen makus kefen" anlamında kullanılan Makedonya dilinde kullanılan bir sözcük.    Kitabı okumaya başladığınızda kendinizi kâh cenk meydanlardan kılıç sallarken, kâh sokakta bi çocuğa dokunamamanın hüznüyle boğuşurken, kâh da insanların kimselere göstermediği yüzleriyle karşılaşırken... Geçmişten günümüze bir yolcuğa davet ediliyoruz ve bu yolculuktan günümüze geldiğimizde ise  kaybettiğimiz değerler karşısında  hüzünlenmemek elde değil. Yazarın da dediği gibi :   "Biz baharın habercisi olan toprağın yollarına beton döktüğümüz, baharın kolu olan ağaçları kestiğimiz, kirpikleri olan çiçekleri yolduğumuz için baharın gelişinden geç haberdar oluruz." |Pusto - Ekrem Yılmaz ☞ Ay(ı)ranın hikayesini keşfetmeye... ☞ Osmanlı arşivlerinin Bulgaristan'a göçüne... ☞ Kaliforniye Üniversitesi'nin bizimle derdi ne gibi..
2021 93. kitabı
🅟🅤🅢🅣🅞 Pusto "İşlerin ters gittiği vakitlerde varlığa yüklenen bir beddua, bir sitem. İşe yaramaz, kötü mal. Yeninin gönlünü etmek için geçmişe biçilen makus kefen" anlamında kullanılan Makedonya dilinde kullanılan bir sözcük. ➤Parçalanmış bir toprakta, yırtılmış bir kimlikle yaşadığını hisseden yazarımız tarihe olan merakı vesileyle Şifacı Trakları, Pagan Roma'yı, Zerdüşt İran'ı, Hristiyan Bizans'ı, Müslüman Selçuklu ve Osmanlı'yı bir kimlik bunalımında olan Türkiye üzerinden izliyor ve bu izleri bu öykülerle bizlerle paylaşıyor. ➤16 Öyküden oluşan kitabım bazı öykülerinde son sayfada olduğunu kabullenmek istemiyor böyle bitmesin istiyor. Uyarmak isterim ki okunup geçilecek öyküler değil, biraz huzur kaçıracak çokça düşündürecek öyküler. Farklı ve özgün tarzda bu öykü kitabını okumanızı tavsiye ederim. Seçmekte zorlansam da en etkileyici bulduklarım; ↠Pusto ↠Gavurcuk ↠Mübadele ↠Son Arnavut ↠Valideyeri #alintilar ➤Biz baharın habercisi olan toprağın yollarına beton döktüğümüz, baharın kolu olan ağaçları kestiğimiz, kirpikleri olan çiçekleri yolduğumuz için baharın gelişinden geç haberdar oluruz. ➤Peki sevinç kaç kullanımlıktır? Kaç tebessümden sonra mutlu olma hakkınız sona erer? Yani duygular yaşamakla eskir, yok olur mu? Hayır! İnsanın tüm duyguları her tekrarda nadasa bırakılmış mümbit bir arazi gibi daha da coşar. ➤Çünkü biz de çocuklar sevilir ama çocukluk sevilmez. Bir an önce büyüme ve büyük olma merakı vardır. ➤Susmak kalbin bağıdır, yüreğin kilidi. Hislerin mihenk taşıdır. ➤Ben bilirdim ki ağacın meyvesi çürükse kabahat kökün değil bahçıvanındır. Ve ben idrak ettim ki yaban toprağından bahçe olurdu ama yabancıdan bahçıvan olmazdı....