Ayrılık

30 Haziran 2020
Kara Karga Yayınları

2020 10. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2020 08:25
güzel bir incelemeyi hak ediyor "ayrılık", öyle altını çizdim öyle evirdim çevirdim ki o mükemmel saman yapraklar ilgimden aşındı. çok kıymetli biri hediye etti bana. dedi ki "sen oku altını çizersin sevdiğin yerlerin, bende daha dikkatli okurum oraları". bilmiyordu ki benim güzelim bu kitap bu işe müsait değil! çizilmedik, ellenmedik yeri kalmadı samanımın (canım saman). tüm yazarlar ve tüm çizerler kadın. ve satış gelirlerinin tamamı şiddet mağduru kadın ve çocuklara aktarılıyor. buket uzuner`le başladı ilk hikaye özlemişim onun ters köşeli sonlarını, kimi doğum izni sonrası bebeğinden ilk ayrı kaldığı günü yazmış, kimi ayrılıkların şahı ölümü; hepsi birbirinden güzeldi hikayelerin ve yazarlarının kadın olmasından başka diğer ortak özellikleri de "ayrılık" hakkında kaleme alınmış olmalarıydı. tavrını, tarzını, tüm çizimleri her şeyini çok beğendim. ellerine sağlık hepsinin.
RağmenKolektif · Kara Karga Yayınları · 202013 okunma
İstanbul Sözleşmesi Yaşatır
2020 31. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2020 19:19
Serinin 3. Kitabı ve ben dördüncüyü beklemeye başladım bile. Kadın yazarlar, çizerler, düşünürlerden hikayeler öyküler yazılar çiziler. Ben baya müptelası oldum. Her kitapta kendimi bulduğum en az bir yazıya rastlıyorum. Bu kitabın geliri de kaybettiğimiz bir kadının çocuğuna gidecek.
RağmenKolektif · Kara Karga Yayınları · 202013 okunma

KolektifYazar · 15711 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "Kelebeğin Rüyası" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "Güzel Yazılar - Şiirler" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "Sivil İtaatsizlik" gibi yayınlar.