Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Reddü'l-Muhtar Ala Dürrü'l-Muhtar

İbn-i Abidin

Reddü'l-Muhtar Ala Dürrü'l-Muhtar Sözleri ve Alıntıları

Reddü'l-Muhtar Ala Dürrü'l-Muhtar sözleri ve alıntılarını, Reddü'l-Muhtar Ala Dürrü'l-Muhtar kitap alıntılarını, Reddü'l-Muhtar Ala Dürrü'l-Muhtar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Namaz
Namazın aslı her peygamberin şeriatında vardır. Sabah namazının Adem Aleyhisselam'a, öğlen namazının Davud Aleyhisselam'a, ikindi’nin Süleyman Aleyhisselam'a, akşamın Yakup Aleyhisselam'a, yatsının Yunus Aleyhisselam'a farz kılındığı, bu ümmete ise hepsinin toptan meşru olduğu söylenir.
Reklam
Neler Neler Değiştiriyormuşuz?...
Nahvi, kitaplardan alan kişi, muhakkak KELÂM'ı bozar. Fıkhî, kitaplardan alan kişi, muhakkak AHKAM'ı değiştirir. Tıbbı kitaplardan alan kişi de muhakkak CANLI'ları öldürür.
Sayfa 13
Dünya Sevgisi
“Bir mü'minin çocuğuna tevhid ve imânı öğretmesi nasıl lazımsa, cûd (cömertlik) ve ihsânı öğretmesi de lazımdır. Zirâ dünya sevgisi, bütün hataların başıdır." İmam Maturidi
Bizim için Hz. Âdem devrinden günümüze kadar meşrû olmuş, sonra cennette de devam edecek, nikâh ile imandan başka ibadet yoktur.
Namaz kolay kılımıyor, dikkat etmek lazım.
"Rüku tesbihindeki “azim” kelimesini “ظ” harfi ile değil de “عزيم” olarak telaffuz edenlerin mana değişeceği için namazları bozulur. “عظيم” olarak telaffuz edemeyenlerin “kerim” demeleri gerekir. Bu hatadan sakınmak gerekir; zira halkın çoğu bundan gafildir.''
Reklam
SUAL: Kabir ziyaretini hangi gün yapmak daha faziletlidir ? CEVAP: Hanefi ve Malikilere göre kabir ziyaretini cuma ve bunun iki yanındaki perşembe ve cumartesi günleri yapmak daha faziletlidir. Şafiîler, perşembe gününün ikindi vaktinden başlamak üzere cumartesi sabahına kadar ziyaretin daha uygun olacağını söylemişlerdir. Hanbeliler, ziyaret için belli bir gün tahsis etmenin doğru olmadığını belirtmişlerdir. Sonuç olarak cuma günü ziyaret daha faziletli ise de diğer günlerde ziyaret de mümkün ve caizdir.
Fıkhın fazileti pek çok ve meşhurdur. Bunlardan biri, «el-Hulâsa» ve diğereserlerde beyan edildiği vecihle, muallimden işitmeden fukahamızın kitaplarına bakmanın gece namazından daha makbûl olmasıdır.
28 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.