Rest Stop

710 üzerinden
68 kişi
2026 18. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2026 15:47
Bir benzinliğin lavabosunu kullanmak isteyen Abraham (Abe), içeride mahsur kalır.Kapı dışarıdan kapatılır ve bu hapsolma , kısa sürede Abe için bir fare kapanına dönüşür. Lavabonun dar, havasız ve tehlikeli atmosferinde Abe; yılanlar, böcekler ve giderek sınırlarını zorlayan ruh sağlığının savaşıyla karşı karşıya kalır. Abe’nin bu dar alanda gösterdiği tepkileri okur olarak zihnimde tasavvur edince ,bunun çok rahatsız edici bir durum olduğunu fark ettim. Nat Cassidy bu eserinde insanın zorluklar karşısında gösterdiği insan üstü çabaları aktarıyor.Bu alanda mahsur kalma hali başta bir çaresizlik gibi görünse de bu durum sayfalar ilerledikçe bir dayanıklık testine dönüşüyor. Abe hayatta kalma iç güdüsünün sonuna kadar kullanılmış örneğini temsil eder.Mola Yeri,psikolojik derinliği yüksek aynı zamanda gerilimi de her sayfada canlı tutan bir eser.Korkunun insan zihninde yer aldığı bu rahatsız edici biçimini ele alan bu eseri okurken nefesinizi sıkı tutacaksınız.
2026 37. kitabı
Hastanedeki babaannesine yetişmek üzere çıktığı yolculukta vereceği bir mola ne kadar kötü olabilir diye düşünürken Abe için ürkütücü bir sürece dönüştü. Aslında çok da çıkmak istemediği bir yolculuktu bu. Yol üzerindeki bir benzinlikte durduğunda ise aslında her şey normal gibi görünüyordu. Sadece bir karavan dikkatini çekmişti. Diğerlerinden olabildiğince uzağa park edilmişti. Kendi deyimi ile sanki doğal bir su kaynağı etrafındaki dışlanmış bir hayvan gibiydi. Dışarıda üç araba varken marketin içinde hiç müşteri olmaması da biraz şüphe uyandırıcıydı. Yine de güneş doğana kadar yol üstü benzinliklerden uzak durmak en iyisiydi. Son bir kez tuvalete girme isteği ağır bastı. Lavaboya gitti ve tekrar çıkmak istediğinde o da ne, tuvaletin kapısı açılmıyordu. Sadece öyle olsa iyi, hayatında gördüğü en büyük örümcek, havalandırma deliğinden sanki biri onu itmiş gibi yere düştü aniden. İnanılmaz gerçekten de. İnsan böyle bir durumda kalsa ne yapardım diye düşünmekten edemiyor okurken. Örümceğe bir de yılan eklenince neler oluyordu böyle? Asıl şoku tuvalet kapısı açıldıktan sonra yaşadı. Peki tüm bunlar ne demekti? Neler oluyordu böyle? Daha da önemlisi Abe oradan nasıl kurtulacaktı?
Mola YeriNat Cassidy · Nox Yayınları · 2026106 okunma
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
2026 34. kitabı
𝙈𝙊𝙇𝘼 𝙔𝙀𝙍𝙞 Bazen bir yolculukta mola verirsiniz ama o mola, hayatınızın kırılma noktası olur... Kitabı görür görmez mutlaka okumalıyım dedim. Kapak tasarımı ve ismi özellikle ilgimi çekti. Yazarın dili sade ve akıcı, olay örgüsü ve betimlemeleri güzel. Bölümler kısa, geçişler hızlı ama alt metin çok dolu. Yani hem sürükleyici bir okuma sunuyor hem de düşünmeye sevk ediyor. Kitap boyunca sadece olayları değil, karakterin zihinini de okuyoruz. Bastırılmış travmalar, unutuldu sanılan anılar, insanın kendine bile itiraf edemediği korkular… Yazar bunları öyle güzel katman katman açıyor ki, bir noktadan sonra neyin gerçek neyin zihinsel olduğunu sorgulamaya başlıyorsunuz. Korkutmuyor, huzursuz ediyor. O kapalı alan hissi, sıkışmışlık, kaçamama duygusu,korku ... Travma, yalnızlık, zihinsel kırılma ve insanın kendi karanlığıyla yüzleşmesi gibi temalar güzel işlenmişti… Bir nevi korkunun dışarıdan değil, içeriden geldiğini hatırlatıyor. İnsan zihninin en kırılgan, en karanlık hallerini çözümlemeyi seviyorsanız... Eğer benim gibi atmosferi yoğun, psikolojik derinliği olan, okurken hafif huzursuz eden türde kitapları seviyorsanız... Ve özellikle psikolojik gerilim seviyorsanız ... Tam bir oturuşta bitirilecek kitap. Issız bir otoyolda, eski bir benzin istasyonuna girdiniz. Market sessiz ve bomboş... İçinizde garip bir his var, tuvalete girip yola devam etmek istiyorsunuz... Tuvalete giriyorsunuz ama tam çıkacağınız sırada kapının dışarıdan kilitlendiğini fark ediyorsunuz... Gecenin sessizliği,yerini ölümcül bir tuzağa bıraktı! Kilitli kapının ardındaki gerçek belki de doğaüstü değildi. Çünkü insanın gömdüğünü sandığı korkuları en sıradan durakları bile kâbusa çevirebilirdi...
2026 16. kitabı
Okurlar bu kitap için resmen ikiye bölünmüş durumda: Bayıla bayıla okuyanlar ve “eh işte” deyip omuz silkenler… Ben mi? Açık ara “beğendim” diyenler tarafındayım. Kitap, bir gencin yolculuk sırasında bir benzin istasyonuna uğramasıyla başlıyor. Ancak istasyondaki markette kimse yok. Ne bir çalışan ne de bir müşteri… Genç, tuvalete girdiğinde ise kilitli kaldığını fark eder. Ne kadar bağırıp çağırsa da sesini duyuramaz. İşte tam bu noktadan sonra, akıl almaz ve insanın tüylerini ürperten olaylar zinciri başlar. Kitaba “Ne! Ne oluyoooor?!” diyerek başladım. Kısa sürede kendimi “O tuvaletin havalandırma deliğinden daha neler çıkacak acaba?!” diye panik içinde buldum. İğrendim mi? Evet. Tırstım mı? Hem de nasıl! Hatta birkaç yerde “Ben şu an ne okuyorum?” diye kendimi sorguladım. Bir ara da kendime ciddi ciddi “Psikopat mısın kızım sen?” dediğim oldu. Zaten yılan ve böceklerle aram hiç iyi değildir. Dolayısıyla o benzin istasyonunun tuvaletinde ben olsaydım… muhtemelen şu an bu yorumu yazan kişi ben olmazdım. Kısacası kitap beni korkutmadı evet ama fena halde tırsttı. Kocaman bir tarantula, dünyanın en zehirli yılanlarından Doğu Elmas Sırtı Çıngıraklı yılan, saymakla bitmeyen böcekler ve insan gözlerinden oluşmuş bir maske takan psikopat. Yazarın kitabın başında, böcek ve yılan fobisi olanları uyarması boşuna değilmiş. Beni okurken gerdi, rahatsız etti. Herkese hitap etmeyebilir ama türü sevenler için kesinlikle kaçırılmayacak bir kitap.
2026 31. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2026 23:59
Yolculuktaki sıradan bir mola yeri ne kadar korkutucu olabilir ki? İşte bu kitap bunun kanıtı gibi. Abe sessiz ve ıssız yolda ilerlerken mola yerinde durup birkaç atıştırmalık almak istemişti sadece. Fakat içeriye girdiğinde sessiz ve ıssızlığı bir korku salmadı da değil. Lavaboya gittiğinde ise içerde kilitli kaldı ve tüm olaylar bundan sonra başladı. Önce bir örümcek sonra zehirli bir yılan havalandırma boşluğundan düştü onlarla ve içsel korkusuyla savaşırken aynı zamanda klostrofobik ve rahatsız edici hisseder. Yanıp sönen floresanlar, içerden geldiğini düşündüğü garip sesler derken burdan kaçmaya çalıştıkça sıkışıp kaldığını anlar. Kilitli kapının açılması için çırpınırken aslında içerde bulacaklarından da bi haberdir. Dehşet Apartmanı kitabıyla tanışmıştım kalemiyle yazarn. Bu kitap daha çok içsel çatışma korkularla yüzleşme derken bi tık daha farklıydı. Ben Dehşet Apartmanını çok daha fazla sevdiğimi söylemeliyim. Ne kadar kısa bir kitap olsa da okurken sıkıldığım noktalar oldu maalesef.