Resulullah'ın Aile Hayatı

İhsan Atasoy

Resulullah'ın Aile Hayatı Gönderileri

Resulullah'ın Aile Hayatı kitaplarını, Resulullah'ın Aile Hayatı sözleri ve alıntılarını, Resulullah'ın Aile Hayatı yazarlarını, Resulullah'ın Aile Hayatı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Muhakkak ki, insanın vücudunda 36 eklem (kemik) vardır. Kim bunların sayısı kadar ‘Allahu Ekber, Elhamdülillah, La ilâhe illallah’ der; Allah’tan bağışlanma diler; insanların yolu üzerinden taş, diken veya kemik gibi şeyleri kaldırır; iyiliği emreder veya kötülükten men ederse, o günü kendisini cehennemden uzaklaştırmış olarak geçirir.” (Müslim, Zekât 54)”
Sayfa 55 - Nesil YayınlarıKitabı okudu
“Bazılarının ileri sürdüğü bir iddia daha vardır. O da Müslüman erkekler için evliliği dört kadınla sınırlandırmasına rağmen, Peygamber Efendimizin dörtten fazla evlenmesidir. Bunu bir çelişki olarak yorumlamalarıdır. Bu iddia en başta bir cehalet, bir bilgisizlik ürünüdür. Zira birden fazla evliliği dört kadınla sınırlayan Nisa Suresi’nin 3. ayeti, Peygamberimizin evliliklerinden sonra, yani vefatından 3 yıl önce nazil olmuştur. Bu ayetin nazil olmasından sonra Efendimiz zaten bir daha evlenmemiştir. Dolayısıyla böyle bir iddia esastan çürüktür. Aynı zamanda, hüküm koyanın yalnız Allah olduğu gerçeğinden gafil olmanın bir ifadesidir.”
Sayfa 30 - Nesil YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Onu kendinizle kıyaslamayın...
“Onun yemesine, içmesine, alışverişte pazarlık yapmasına, sizin gibi evlenmesine ve sair beşerî davranışlarına bakıp, kendinizle kıyaslamayın. Onun bu âlemdeki rolü, beşerî davranışların en güzelini göstermek içindir... Siz bir beşer olmanız sebebiyle Allah, onu size merhameten yere indirmiştir. Yoksa onun layık yeri bu yer değil, Arş’tır. O ‘Arşî’ bir zattır. Ama sizin mutluluğunuz için arza indirilmiştir.”
Sayfa 25 - Nesil YayınlarıKitabı okudu
Tüm hayatı örnektir.
“Cenab-ı Hak, Resulü’nün ehemmiyetini ve ümmete rehber olan tüm hayatını örnek olarak göstermekte ve şöyle buyurmaktadır: “Peygamber size ne getirirse alın ve size neyi yasaklarsa ondan da kaçının!” (Haşir, 7) “Allah’a ve kıyamet gününe kavuşacağını uman sizler için Allah Resulü’nde en güzel örnekler vardır.” (Ahzab, 21) “Allah ve Resulüne inanıyorsanız, anlaşmazlığa düştüğünüz konuları Allah ve Resulü’ne arz ediniz.” (Nisa, 59) “O, nefsinin arzu ve istekleri doğrultusunda konuşmaz. Onun söyledikleri kendine vahyedilenden başkası değildir.” (Necm, 3-4)”
Sayfa 24 - Nesil YayınlarıKitabı okudu
İnsanların en mükemmeli...
“Kâinatın sahibi onu insanlığa gerçekleri tebliğ edip duyurmak üzere görevlendirmiştir. Kâinat sultanı, onu sevdiği ve açıklanmasını istediği güzelliklerine en mükemmel ayna yapmıştır. Diğer insanlara o güzelliklerin yansıması için ona en mükemmel bir kulluk ve temsil özelliği kazandırmıştır. Bütün bu özellikleriyle o, Kur’an’ın canlı ve yaşayan bir numunesi olmuştur. Kur’an’ın açıkladığı güzel ahlâkın örneği o olduğu gibi, o güzellikleri en çok benimseyip, o güzelliklerle örtüşecek biçimde yaşayan da odur.”
Sayfa 33 - Nesil YayınlarıKitabı okudu
Hadislerin muhafazası ve aktarılması
“Suffa Okulu’nun önde gelen “Demirbaş bir talebesi” ve bütün hayatını hadislerin muhafazasına vakfeden, bu hizmeti yerine getirirken hafızasının kuvvetlenmesi için Resulullah’ın duasına mazhar olan Ebu Hureyre olduğu gibi, Ezvac-ı Tahirat Okulu’nun da birinci talebesi; zekâ, hafıza ve kavrayış gibi üstün kabiliyetlere sahip, Efendimizin biricik eşi, Hz. Aişe’dir. Nitekim “Muksirun” diye anılan, en çok hadis rivayet eden sahabelerin başında 5374 hadisle Suffa Okulu’nun baş öğrencisi Ebu Hureyre geldiği gibi, dördüncü sırada 2210 hadisle de “Ezvac-ı Tahirat Okulu”nun öncüsü Hz. Aişe gelir.”
Sayfa 16 - Nesil YayınlarıKitabı okudu
Reklam
29 öğeden 31 ile 29 arasındakiler gösteriliyor.