Robinson Crusoe

Daniel Defoe
Kitabım Nasıldı? @Etibet #y:1007 #k:358708:Çok güzel ve heyecanlı bir kitaptı
Toplu Alıntı ◉⁠‿⁠◉
Robinson Crusoe Daniel Defoe "Şunu öğrendim ki balıkların çoğu yaşlanınca ömürlerini boşuna geçirdiklerini söyleyip yakınırlar. Sürekli sızlanıp herkesten şikayet ederler. Ben bilmek istiyorum, hayat gerçekten bir avuç yerde durmadan dönüp durmak, sonra da yaşlanıp ölüp gitmek mi yoksa bu dünyada başka türlü yaşamak da mümkün mü?" Küçük Kara Balık
1000k
Herkes içinde bulunduğu durumu daha kötüsüyle kıyaslayıp durduğunda, Tanrı da ikisinin yerini değiştirip yaşattığı deneyimlerle önceki mutluluklarını aratabiliyor. (Sayfa,38) Robinson Crusoe 📚 Daniel Defoe
Alıntı
Bir borçluyla alacaklısı gibi, katlandığım sıkıntıların karşısına , tarafsız bir biçimde keyfini sürdüğüm nimetleri koydum; böylece şunlar çıktı ortaya: Robinson Crusoe
Avrupa Tarihine Dair Merkezi Okumalar
1.J.M.Roberts-Avrupa Tarihi 2.John Merriman-Rönesans'tan Bugüne Modern Avrupa Tarihi 3.Jacob Burckhardt-İtalya'da Rönesans Kültürü 4.Preserved Smith-Rönesans ve Reform Çağı 5.Norman Davies-Avrupa Tarihi 6.Chris Wickham-Ortaçağ'da Avrupa 7.Önder Kaya-Roma İmparatorluğu'ndan Hitler Almanyası'na Avrupa Tarihi Üzerine Yazılar 8.Martyn Randy-Habsburglar 9.Cécile Berly-Marie Antoinette 10.Tim Parks-Medici Ailesi 11.Herwig Wolfram-Germenler 12.Carter Lindberg-Avrupa'da Reform Tarihi 13.John Hirst-Kısa Avrupa Tarihi 14.Merry E.Wiesner/Hanks-Erken Modern Dönemde Avrupa 1450-1789 15.Bekir Sıtkı Baykal-Yeni Zamanda Avrupa Tarihi 16.Schiller-Otuz Yıl Savaşı Tarihi 17.William H.Mcneill-Avrupa Tarihinin Oluşumu 18.Selim Hilmi Özkan-Avrupa Tarihi 19.Gordon Kerr-Avrupa'nın Kısa Tarihi 20.Hürcihan İslamoğlu(Der.)-Neden Avrupa Tarihi? 21.Mustafa Akdağ-Yakın Çağ Dönemi Avrupa Tarihi 22.R.C.H.Davis-Orta Çağ Avrupa Tarihi 23.Jared Diamond-Tüfek,Mikrop ve Çelik 24.Daniel Defoe-Robinson Crusoe 25.Jaques Le Goff-Avrupa'nın Doğuşu 26.Eric R.Wolf-20.Yüzyılda Köylü Savaşları 27.Fatih Gürcan-Sorularla Avrupa Tarihi 28.William A.Pelz-Modern Avrupa Halkları Tarihi 29.Kemal Aytaç-Avrupa Eğitim Tarihi 30.Peter Burke-Yeniçağ Başında Avrupa'da Halk Kültürü
Tarih-Araştırma
Robinson Crusoe
Robinson o kadar kötümser ve kötüyü o kadar çağırıp manifestledi ki, sonuç 50. sayfadan ortada. Mesela kölelikten kurtulmayı başardığı için bir kez dahi şükredip gurur duymadı.. Yanlış😞😞 Robinson Crusoe