Robotistan

Türler:

Robotistan
2022 9. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2022 21:04
Robotistan, ömrünü gelişime ve insanlara adamış bir öğretmenin elinden çıkma bir kitap. Konusu ise İnsanlığa faydalı olmak uğruna ellerinden geleni yapan bilim insanlarının insansı robotlar icat edişlerini ve bu süreçte yaşananları anlatıyor. Kitabın temposu yarısından sonra epeyce hızlanıyor. Bir çocuk/gençlik kitabı olan Robotistan kaliteli anlatımı, zengin dili, etik ve ahlaki yaklaşımı ile de ön plana çıkıyor. Gönül rahatlığıyla okutulacak bir kitap. Ben merakla okudum, tavsiye ediyorum.
Roman
2022 11. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2022 01:04
Yakın gelecekte yaşanabilecek olan yapay zeka sorunsalını, gençlerin anlayabileceği ve sorgulayabileceği şekilde çok akıcı bir dil ile anlatan bir kitap. Bir solukta okunan bu kitap, yazarın ilk kitabı olmasından dolayı diğer kitapları için beklentimi arttırmıştır. RobotistanRobotistan Selcan AktaşSelcan Aktaş
2022 1. kitabı
Su gibi akıp giden,heyecan uyandıran,gelecek hakkında düşündüren,çalışmaya sevk eden ve her yaş grubunun okuması gereken bir eser.Kaleminize sağlık.Sizler yazın bizler okuyalım
Düşüncem
2025 4. kitabı
“Robotistan”, teknoloji ve hayal gücünü birleştiren eğlenceli bir çocuk kitabıdır. Kitap, robotların yaşadığı bir dünyayı ve onların günlük yaşamlarını, maceralarını anlatır. Robotistan, hem eğlendirici hem de öğretici bir evrendir; çocuklara işbirliği, arkadaşlık ve sorun çözme gibi değerleri gösterir. Hikâyedeki robot karakterler, farklı özellikleri ve yetenekleriyle birbirlerinden öğrenir ve birlikte hareket etmenin önemini vurgular. Kitap, sade ve anlaşılır diliyle, genç okuyucuların ilgisini çekerken, hayal güçlerini de geliştirir. Robotistan, sadece bir macera değil, aynı zamanda yaratıcılığı ve merakı teşvik eden bir dünyadır.
Duygu ve Düşünce
RobotistanSelcan Aktaş · 202217 okunma
HARİKA İŞLER BAŞARMIŞ HARİKA ARKADAŞIMA...
2025 28. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2025 00:22
Bir arkadaş düşünün on parmağında on marifet. Her doğan günün kendisine bir şey katacağına inanan ve sürekli üretmenin verdiği hazza aşık bir arkadaş... Şimdi de yaptıklarını kitap yazarlığı ile taçlandıran Selcan'ım biliyorum ki bunun da devamı gelecek. İlk yazarlık deneyimi olan Robotistan'ın her satırında öncelikle gurur duydum arkadaşımın kaleminden çıktığı için sonrasında çok beğendim. Konusu, kurgusu ile aslında yaşamanın çok da imkansız olmayacağı yapay zekanın geleceği son nokta anlatılırken aklıma Stephen Hawking'in "Yapay zeka, kendisini geliştirmeyi sürdürebilir ve hatta kendisini yeniden biçimlendirebilir. Son derece yavaş bir biyolojik evrimle sınırlı olan insanlar, bu tür bir güçle yarışamaz. Yapay zeka, yeryüzünde insan ırkının sonunu getirebilir." sözleri geldi. İnsanoğlu bir taraftan hayatı kolaylaştırmayı hatta hayata hakim olmayı tasavvur ederken bir taraftan da teknolojinin kölesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor desek yalan olmaz sanırım. Biz bu satırları yazarken kim bilir belki de dünyanın bir köşesinde birileri Robotistan'ı kurma fikri ile çalışmalarını sürdürüyor olabilir. Günlük hayatlarımızda teknolojinin ne kadar geliştiğini yakından göremesek de yapay zekanın hangi boyutlara ulaştığına hakim olamasak da bu kitapta yaşananların günümüz dünyasında yaşanmayacağının garantisinin olmasını isterdim. Kitabın gerilim ve heyecan düzeyi çok güzel ayarlanmış. Sonlara doğru sürprizler artıyor. Her yaştan insanın kolaylıkla ve zevkle okuyacağı bir kitap olmuş. Kalemin daim olsun arkadaşım. Sen hep yaz biz okuyalım... Okuyunuz, okutturunuz efenim
2022 1. kitabı
hedef kitlesi çocuk ve gençlik olsa da bence her yaşa hitap eden bir kitap Robotistan....Ben bir solukta okudum.Yazarımızın sanki karşımızda konuşuyor-muş gibi hissettirdiği akıcı ve doğal bir dili var.Kitap sonlara doğru daha da sürükleyici bir hal alıyor.Şiddetle tavsiye ediyorum

Selcan AktaşYazar · 1 kitap
''1981 Eskişehir doğumluyum. İlkokul ve ortaokul öğrenimini Eskişehir merkezde, lise eğitimini Kütahya Anadolu Öğretmen Lisesi'nde tamamladım. Dokuz Eylül üniversitesi İngilizce öğretmenliğini bitirdikten sonra Türkiye'nin farklı bölgelerinde çalıştım. Aynı zamanda Yaratıcı Drama Liderliği de yapmaktayım. Robotistan ilk kitabım. İki çocuk annesi ve öğretmen olarak ortaokul çağında çocuk edebiyatı konusunda eksikliği fark ederek bu alanda çalışmak istedim. Bilim kurgu tadında bu eseri tüm çocukların okumasını çok isterim.''