Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Rölativiteden Kuantuma Evrenin Gerçekliği

Vural Arı

Rölativiteden Kuantuma Evrenin Gerçekliği Gönderileri

Rölativiteden Kuantuma Evrenin Gerçekliği kitaplarını, Rölativiteden Kuantuma Evrenin Gerçekliği sözleri ve alıntılarını, Rölativiteden Kuantuma Evrenin Gerçekliği yazarlarını, Rölativiteden Kuantuma Evrenin Gerçekliği yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Tanrı ince bir hünere sahiptir ama kötü niyetli değildir." Einstein
Sayfa 419Kitabı okudu
....Yani gözlenen gerçekliğin oluşmasına gözlemci neden olmaktadır.
Sayfa 402Kitabı okudu
Reklam
Kuantum ölçeğinde madde, var oluş ve yok oluş arasında sürekli gidip gelmek suretiyle dalgalanır. Var olusun doğasını düşündüğümüzde basitçe iki ihtimalden söz ederiz. Bir şey ya vardır ya da yoktur deriz. Ancak kuantum mekaniğinde geçerli olan üçüncü ihtimaldir. Şeyler hem vardır hem de yoktur.
Sayfa 350Kitabı okudu
Benim parmağımdaki elektronla sizin parmaginizdaki elektron aynıdır. Aynıdır derken birbirine benzer demek istemiyoruz. Bu iki elektron aynı şeydir demek istiyoruz. Elektronlar, ayrı ve farklı varlıklar halinde var degildirler. Elektronlar uzay zaman dokusunun içini dolduran enerji alanlarının içinde ortaya çıkan kabarciklardir. Onları var eden alan aynı alandır. Kabarcıklar da aynı kabarciklardir. O halde var olmanın doğası nedir ?
Sayfa 349Kitabı okudu
Her nesne uzay-zaman dokusu içinde bir sermayeye sahiptir. Hareket dediğimiz şey ise bu sermayenin zaman ve mekan arasında paylastirilmasidir. Mekan için ne kadar harcarsak zamana o kadar az pay kalır. Zaman için ne kadar harcarsak mekana o kadar az pay kalır..... Bu sermaye elbette ışığın hızıdır. Hepimiz ve her şey uzay-zaman içinde ışığın hızına eşit olan bir sermayeyi harcamak suretiyle varlığını devam ettirir.
Sayfa 163Kitabı okudu
Zaman ve mekan, evrendeki ölçülür mutlak gerçek olan ışığın hızını sabit tutma vazifesini üstlenmiş ve bu vazifeyi yerine getirmek için şekilden şekile girebilen iki değişkenden başka bir şey değildi.
Sayfa 120Kitabı okudu
Reklam
Evrenin belki de en mucizevi yanı onun matematiksel olmasıdır.
Bir meseleyi çözmeye çalışırken bazen karşılaştığımız en büyük engel kendi bakış açımızdır
mutlak yokluk gerçekten var mıdır? Yoksa yokluk dediğimiz şey, varlık potansiyeli ile dolu olan bir şey midir?
kuantum teorisi en çok sorgulanmış, en çok şüphe edilmiş, en çok denenmiş ve her defasında haklı çıkmış ilk ve tek teori olarak bilim tarihine geçmiştir.
Reklam
“Boşluk, mutlak yokluk ile değil, içinde bir şeylerin ortaya çıkma potansiyeli ile doludur.”
Sayfa 350Kitabı okudu
Zamanın aktığı hissi ve günlük yaşamda gözlemlediğimiz her hareketin zaman içerisinde kesintisiz olarak süregeldiği hissi yine hafızamızdan dolayı ortaya çıkmaktadır. Ancak hafızamız da, tıpkı ayırt etme yeteneğimiz gibi, bir üstünlüğü değil fakat bir eksikliği göstermektedir.
·
Puan vermedi
Einstein'ın rölativite kuramını veya kuantum teorisinin belirsizlik üzerine kurulu olduğunu duymayanımız yoktur. Konuyla ilgili asgari düzeyde bir şeyler karıştırmış olanlar daha fazlasını da bilirler: Einstein'ın rölativite kuramının "aynı anda" farklı zamanlarda bulunmanın mümkün olduğunu iddia ettiğini, zaman kadar mekanın da göreceli
Rölativiteden Kuantuma Evrenin Gerçekliği
Rölativiteden Kuantuma Evrenin GerçekliğiVural Arı · İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları · 201513 okunma
Kuantum ve olasılıklar
Her elektronun, atomun, molekülün ve her insanın alın yazısı vardır. Ancak kuantum paralel evrenler düşüncesine göre bu yazı, tek bir senaryodan ibaret değildir. Sonsuz paralel evrenlerin içinde cereyan eden sonsuz senaryolar söz konusudur. Einstein haklıdır. Tanrı zar atmaz.
Tanrı evrenle zar atmaz! Çünkü olasılıklardan herhangi birini seçmek zorunda değildir. Çünkü her iki olasılığı da aynı anda var etmektedir. Ortada bir belirsizlik yoktur aslında. Tersine, bütün olasılıkların vücut bulduğu ve dolayısıyla da olasılık olmaktan çıktığı bir belirlilik vardır.
İstanbul Bilgi Üniversitesi yayınları
99 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.