Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Türkçe - Arapça

Rûhu'l - Furkan Tefsiri - 2. Cilt

Mahmud Ustaosmanoğlu

Rûhu'l - Furkan Tefsiri - 2. Cilt Sözleri ve Alıntıları

Rûhu'l - Furkan Tefsiri - 2. Cilt sözleri ve alıntılarını, Rûhu'l - Furkan Tefsiri - 2. Cilt kitap alıntılarını, Rûhu'l - Furkan Tefsiri - 2. Cilt en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Ey Allahımız! bize hakkı hak olarak göster ve ona uymayı nasibet, batılı da batıl olarak göster ve bizi ondan sakınmaya muvaffak et."
Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve sellem) e, (mümini) cennete dahil eden (girdiren) amellerin en çoğu hangisidir?" diye soruldu. O: "Takva (Allah korkusu) ve huy güzelliğidir." buyurdu.
Reklam
Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: "Her kim sabahladığında: "Ey Allahım! benimle sabahlayan her ne nimetin varsa, sadece sendendir. Senin hiç bir ortağın yoktur, hamd sana mahsustur, şükür sana aittir." derse o günün şükrünü eda etmiş olur. Akşamladığında da böyle diyen o gecenin şükrünü eda etmiş olur."
Hadis-i Şerif
"Kim bir şeyi çok severse onu çok anar."
Sayfa 92 - Ahıska Yayınevi - 2.cilt - 9.baskı - 2017 - Cüz 2, Sure 2 /Bakara Suresi 152.Ayet Tefsiri
"Allah yolunda sevmek ve Allah yolunda buğzetmek vaciptir."
Sayfa 64 - Ahıska Yayınevi - 9.baskı - 2.cilt - Cüz: 2 Sure: 2/ Bakara Suresi 152.Ayet Tefsiri
Yakin (şüphesiz inanç) dan sonra, şüpheye düşmekten, hidayetten sonra dalalete düşmekten ve saptırıcı fitnelerden Allah'a sığınırız.
Sayfa 79 - Ahıska Yayınevi - 2.cilt - 9.baskı - Cüz 2, Sure 2 /Bakara Suresi 152.Ayet Tefsiri
Reklam
Zira insan, istediği şeyin hasıl olup olmamasında ne gibi hikmetler olduğunu bilemez.
"Hatta yaşamak bile sabretmektir." / Muhteşem!
İnsan, seyr-ü sülükte, ebedi bir gayeye yürürken bir çok imtihanlar geçirir. Biri dahili, biri harici iki büyük düşmanla çarpışır. Bir taraftan nefsin, diğer taraftan kafirlerin eza ve işkenceye varan hücumları onu meşgul eder. Onlara mukabele etmek için mücahede ve muharebeye mecbur olur, bir çok zahmetler çeker. İnsan, ruhen ve bedenen nefsini sabra sebata, metanete alıştırmazsa İlahi yardımın en büyük yollarından birini zayi etmiş olur. Artık bir elem karşısında korkmaya, sızlanmaya başlar. Ümitsizliğe düşer. Demek ki, sabır her muvaffakiyetin başıdır. İmandan sonra yolun başı sabır, ahlakın başı sabırdır. İlmin başı sabır, amelin başı sabır, hulasa hikmetin başı sabırdır. Sabırsızlık, her şeyi istemektir. Halbuki Allah'ın yarattığı şeylerin birer zamanla ilgisi vardır. İlahi kanun böyledir. Bunun için, mahlukatın Kemal'e ermesi derece derece bir silsile takip eder, bu da sabra dayalıdır. Her şeyi bir anda istemek, hiç bir şeyi istememektir. Hatta yaşamak bile sabretmektir.
Sayfa 94 - Ahıska Yayınevi - 2.cilt - 9.baskı - 2017 - Cüz 2, Sure 2 /Bakara Suresi 153. Ayet Tefsiri /
Resul-ü Ekrem (Sallallahu Aleyhi ve sellem: "Şüphesiz, sen Allah'tan korktuğun için bir şeyden vazgeçersen, Allah-u Teala ondan daha hayırlısını mutlaka sana verir." buyurdu.
Reklam
Mevlâyı zikirden vazgeçen bir kalp, dünya bütünüyle onun olsa da, dünya kederleri ile dopdoludur.
"Çalışmadan (Allah'a) kavuşacağını zanneden boş bir temelinde bulunmuş, (kusurunu görmeyip) tam manasıyla çalıştığını zanneden de, boşuna yorulmuştur." Hz. Ali
Sayfa 756Kitabı okudu
"Gam değildir gide dünyâ kala dîn, Gam odur ki kala dünyâ gide dîn."
Sayfa 343Kitabı okudu
"Allah-u Tealâ'nın, kulundan yüz çevirmesinin alâmeti o kulun mâlâyanî (fuzulî, boş işler) le uğraşmasıdır. Bir kişinin ömründen bir an bile, yaratıldığı (ibadet) gaye (si) nin dışında geçse elbette o kişi uzun zaman pişman olmaya lâyıktır. (Yaşı) kırkı geçipte hayrı şerrini geçmeyen kişi de ateşe hazırlansın." ( Ey Allahım! Bizi, ayetlerinin vaazlarıyla öğütlenenlerden kıl!.. Amîn!...
Tövbe, islâm kaidelerinin en mühimidir. Ve üç şartı vardır: Günahı terketmek, yaptığına pişman olmak ve bir daha yapmamaya azmetmek (karar vermek). Suç, insan hakkına aitse, dördüncü bir şartı daha vardır ki, o da; hakkı, sahibine iade etmek yahut helâllaşmaktır.
200 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.