Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ruhun Hastalıkları ve Çareleri Sufi Psikolojisi Elkitabı

Ebu Abdurrahman Es-Sülemi

Ruhun Hastalıkları ve Çareleri Sufi Psikolojisi Elkitabı Sözleri ve Alıntıları

Ruhun Hastalıkları ve Çareleri Sufi Psikolojisi Elkitabı sözleri ve alıntılarını, Ruhun Hastalıkları ve Çareleri Sufi Psikolojisi Elkitabı kitap alıntılarını, Ruhun Hastalıkları ve Çareleri Sufi Psikolojisi Elkitabı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İbn Ataullah İskenderi hazretleri şöyle der: " İbadet etmeyi boş vakit bulma şartına bağlaman ve ertelemen, nefs-i emmârenin ahmaklığındandır. "
Sayfa 36 - Türk Edebiyatı Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Peygamberimiz aleyhisselâm buyururlar: (Yapacağı şeyleri erteleyip) geri bırakanlar helâk oldu!
Reklam
İnsanın asıl gıdası, İLAHİ AŞK ve AKILDIR.
Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları
" Allah imhâl eder (mühlet verir), ama ihmâl (aldırmazlık) etmez."
Sayfa 74 - Türk Edebiyatı Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Eğer kişi, kendi nefsinin kusurlarını gidermeye çalışmıyorsa, bari başkalarının eksikliklerine bakmaması gerekir. Onları mazur görmeli, onların ayıplarını örtüp kapatmalı ve böylece kendi kusurlanndan da Allah'ın kendisini kurtarmasını ümit etmelidir.
Çare
Nefsin bu tür bir hastalığından kurtulmanın yolu, Serri Sakati hazretlerine göre, şudur: Sırat-ı müstakime, yani dosdoğru olan yola sımsıkı sarılmak, helâlinden tertemiz yiyeceklerle beslenmek ve tam bir takva ile Allah'a yönelmektir.
Reklam
El-Muhasibi hazretleri buyururlar:
Kendimizi dindar ve tertemiz sayarız. Ama belki de günahkar ve isyankarızdır. Böyle olmadığımızdan nasıl emin olabiliriz?
Eskiden insanlar tasavvufa zengin girer, yoksul düşerler, fakat kendilerini halka yine de zenginmiş gibi gösterirlerdi. Şimdilerde ise tasavvufa yoksul giriyor, çok geçmeden zenginleşiyor, sonra da fakir görüntüsüne bürünüyorlar .
İbn Ataullah hazretleri buyururlar: Senden istenen amel ve ibadetlerde tembellik ve gevşeklik göstermen, kalp gözünün körlüğünün işaretidir.
Kul kesinlikle bilmeli ki, insanlar ona sadece Allah'ın kendi kalplerine ilham ettiği ölçüde değer ve önem verirler. Yine bilmeli ki, onun içi Allah'ın nazargahıdır, yani her an görüp baktığı yerdir.
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.