Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ruhun Hastalıkları ve Çareleri Sufi Psikolojisi Elkitabı

Ebu Abdurrahman Es-Sülemi

Ruhun Hastalıkları ve Çareleri Sufi Psikolojisi Elkitabı Sözleri ve Alıntıları

Ruhun Hastalıkları ve Çareleri Sufi Psikolojisi Elkitabı sözleri ve alıntılarını, Ruhun Hastalıkları ve Çareleri Sufi Psikolojisi Elkitabı kitap alıntılarını, Ruhun Hastalıkları ve Çareleri Sufi Psikolojisi Elkitabı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Onları, ne olup bittiğinden haberleri olmadan adım adım alçaltırız.
Araf, 7/182
Reklam
Ebu Ali-i es-Sekafî hazretleri buyurdular: Bu ümmet öyle bir zamana ulaşacak ki, o zaman da bir mü­minin bir münafığa sırtını dayamadan geçimini güzel bir şekil ­ de sağlaması mümkün olmayacaktır!
Kul kesinlikle bilmeli ki, insanlar ona sadece Allah'ın kendi kalplerine ilham ettiği ölçüde değer ve önem verirler. Yine bilmeli ki, onun içi Allah'ın nazargahıdır, yani her an görüp baktığı yerdir. O yüzden, kulun ilk düzelteceği ve süsleyeceği yer dışı değil de, aslında Yüce Rabbimizin her an bakışı altında bulunan iç alemi olmalıdır.
Arif bir zatın sözü: Yarabbi, Senden başka hiçbir şeyi olmayan ben, Senden başka her şeyi olanlara öyle acıyorum ki!
" Yarabbi, Senden başka hiçbir şeyi olmayan ben, Senden başka her şeyi olanlara öyle acıyorum ki! "
Sayfa 57 - Türk Edebiyatı Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Nefsine dikkat et, nefsine! Eger sen onu meşgul etmezsen, o seni meşgul eder. Hüseyin bin Mansur
Ebu Bekir-i Dükkî hazretleri buyururlar: Allah'ı tanıyan kimse, O'ndan ümidini kesmez. Nefsini tanıyan kimse, amelini beğenmez. Rabbini tanıyan kimse, O'na sığınır. Rabbini unutan kimse ise, kullara yanaşır.
İbn Ataullah İskenderi hazretleri şöyle der: " İbadet etmeyi boş vakit bulma şartına bağlaman ve ertelemen, nefs-i emmârenin ahmaklığındandır. "
Sayfa 36 - Türk Edebiyatı Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Peygamberimiz aleyhisselâm buyururlar: (Yapacağı şeyleri erteleyip) geri bırakanlar helâk oldu!
Reklam
" Allah imhâl eder (mühlet verir), ama ihmâl (aldırmazlık) etmez."
Sayfa 74 - Türk Edebiyatı Vakfı YayınlarıKitabı okudu
İbn Atâullah İskenderî hazretleri şöyle der: İbadet etmeyi boş vakit bulma şartına bağlaman ve ertelemen, nefs-i emmârenin ahmaklığındandır.
El-Muhasibi hazretleri buyururlar:
Kendimizi dindar ve tertemiz sayarız. Ama belki de günahkar ve isyankarızdır. Böyle olmadığımızdan nasıl emin olabiliriz?
Eskiden insanlar tasavvufa zengin girer, yoksul düşerler, fakat kendilerini halka yine de zenginmiş gibi gösterirlerdi. Şimdilerde ise tasavvufa yoksul giriyor, çok geçmeden zenginleşiyor, sonra da fakir görüntüsüne bürünüyorlar .
İbn Ataullah hazretleri buyururlar: Senden istenen amel ve ibadetlerde tembellik ve gevşeklik göstermen, kalp gözünün körlüğünün işaretidir.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.