Mayıs 2023
Mahlas Kitabevi

2023 7. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2023 20:27
Rüzgar ve Rüya'nın yaşadığı olaylara şahit oluyoruz bu kitapta. Rüya, Rüzgar'ı aldatmıştı ama neden ? Mecburiyet... Pişmanlık... Ve bir çok duygu... Rüzgar için bu büyük bir yıkım oldu, çünkü onu hayatının merkezine koymuştu, onunla bir ömür yaşamak isterken, belkide ömür boyu ayrı kalacaktı. Rüzgar'dan nefret eden türlü tuzaklar kuran bir üvey abi... Düğünleri için gelip yıkıma uğrayan üç arkadaş... Arkadaş adı altında farklı duygular besleyen Gamze... Gerçek bir dost olan "Dost" (köpek) "Ve olaylarrrr" Kitabı genel anlamda çok sevdim, karakterlerden sevmediğim ve hatta nefret ettiklerim oldu.(Gökhan ve Gamze) Ben kitabın devamını sabırsızlıkla bekleyeceğim, yazarımızın kalemi daim olsun.
2023 98. kitabı
Merhaba Bugün sizlere Mahlas YayınlarıMahlas Yayınları ‘ndan Ulaş Kırbaş kaleminden Rüya kitabı ile geldim. Kitap bölüm bölüm ilerliyor tam 19 bölüm Kitap beni daha ön söz kısmında içine çekmeye başladı diyebilirim yazarımızın kalemi çok akıcı elinizden bırakmak istemiyorsunuz ,zaten ilk bölümler o kadar heyecanlı ki sayfaları ne zaman çevirdiniz anlamıyorsunuz. Kitabı okurken Rüzgar’a kızıp sinir küpü olmadım değil nasıl inanır ,hiç sormaz mı insan Rüya’ya ,nasıl ona güvenmez,onun sevgisinden şüphe duyar, başlarına gelenlere rağmen diye Rüya ve Rüzgar isimleri gibi birbirlerine uyumlu masum iki aşık, Gökhan senden de nefret ettim üveyde olsan sen nasıl bir kardeşsin öyle Gamze sen neler yapacaksın çok merak ediyorum ama içimden hiç iyi şeyler hissetmiyorum Kazanın üstünden aylar geçmişti hastaneden eve çıkan Rüzgar’ın ağrıları ,acıları yavaş yavaş dinmeye başlamıştı,o an tek mutluluğu ise Rüya’nın yanında olmasıydı.Yaşadıkları kolay şeyler değildi. Her şey güzel bir şekilde ilerlerken bir gün adamları ile birlikte Gökhan yollarını keser Rüya’yı kaçıran Gökhan gözleri önünde arabası ile birlikte Rüzgar’ı denize atar Rüya ne kadar çırpınsada Gökhan içinde ki nefretle durmak bilmedi ve Rüya’ya Gökhan öldü diye resmini gösterdi. Rüya’nın hayatı yıkılmıştı artık hiçbir şeyin önemi yoktu. Gökhan oyununu oynamaya devam etti ama bir gün Rüzgar geri geldi gelde Gökhan ve Rüya’yı yanyana gördü inanamadı ama kabullenemedi de terketti olduğu yeri. Bundan sonra neler olacak Rüzgar gerçekleri öğrenecek mi? Gökhan neden üvey kardeşi Rüzgar’dan bu kadar nefret ediyor? Rüya neler yaşadı? Rüya ve Rüzgar’ı neler bekliyor? Çok severek okudum Rüya ve Rüzgar’In hiyakesini, yazarımızın kaleminide çok sevdim Emeğine kalemine sağlık. Devamını merakla bekliyorum..
2023 28. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2023 00:22
Ya Rüzgar'ın Rüya'sıydı yada sadece bir rüya Merhaba arkadaşlar bugün kalemini ilk kez okuduğum ve cidden yazımını beğendiğim Ulaş Kırbaş kitabı Rüya ile geldim. Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum o kadar iyiydi ki ben çok beğendim Rüzgar lise zamanında platonik olarak Rüya'ya aşıktır ve uzun uğraş sonucu Rüya ile bir ilişkiye başlarlar güzel giden bir ilişkileri vardır ama olaylar bir türlü peşlerini bırakmaz ve bu güzel aşk korkunç bir oyun ile korkunç bir ihanete uğrar. Ne masum sevgi kalmıştır artık nede hayalinde ki Rüya.. Rüzgar bu ihanete gözleri ile tanıklık eder ve evlilik yolunda olan ilişki biter ama ya arkada herşey çok farklı ise bu ihanet aslında hiç istenmediyse... Tamamen mecburen olsa... Her ne kadar istenmemiş olsa bile bir ihanet yaşanmıştır ve en çok etkilenen Rüzgar olmuştur. Birbirlerini sevmeye devam etseler de bazen sevdiğin insanı kalbine gömmen gerekir belki de peki Rüzgar nasıl bir yol izleyecek hepsi kitapta ve devamında merakla bekliyorum bu hikaye ya Rüzgar'ın Rüya'sıydı yada sadece rüya..
2023 41. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2023 00:00
"Peki bu yok oluş, yeni bir başlangıçsa?" diyor yazarımız. Hain bir oyun. Milim milim işlenen bir oyun.. Hain bir oyuncu. Kimler neler kaybedecek ya da neler kazanacak. Ölmeyi bile yeğlemek. Daha birçok nokta ile #rüya ... Kitabın ilk bölümünden bir heyecan sarıyor okuyucuyu. Her bölüm sonunda deli gibi merak ettiğim dizinin yeni bölümü bekliyor heyecanıyla geçtim bölümleri. Rüya, Rüzgar, Gökhan ve Gamze ... sahnelerini merakla beklediğim dizi karakteri oldunuz benim için. Olaylar en başından o kadar hızlı ve merak dolu ilerliyor ki kitabı elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Yazarımızın kaleminden dökülen her cümle okuyucuyu olayları en yakınından izleyen ama aynı zamanda karakterin her duygusunu hisseden okuyucuyu hissi uyandırıyor. Özellikle Rüzgar'ın kimi zamanlardaki mistik havası bende büyük merak uyandırdı. Merak dolu, heyecan uyandıran, her karekterin ayrı hikayesini daha ayrıntılı okumak istediğim bir kitaptı. Ki devam kitabı da olacak. Kitap bittiği için üzüldüğüm ama devamı var diye sevindiğim kitaplardan oldu. Rüzgar ile Rüya'nın hikayesi neye evrilecek bunu merak ettiğimin yanında Gamze bu hikayenin neresinde olacak. Beni merakta bırakan küçük noktalar sadece bunlar. Ulas BymbdkUlas Bymbdk hocam yolunuz açık, okurunuz bol olsun..En kısa zamanda ikinci kitabı okumak dileğiyle..
·304 syf.·
2023 138. kitabı
Rüya - Ulaş Kırbaş Belki de Rüya ve Rüzgar hayatlarında ilk defa bu kadar mutlulardı. Belki de ilk ve aynı zamanda son defaydı. Selam Size güzel bir hikayeden bahsedeceğim. Rüzgar ve Rüya. Lisede tanışıp birbirlerine aşık oluyorlar. Tam evlilik arifesinde önce Rüya kandırılıyor, sonra Rüzgar oyuna getiriliyor. Bunu yapan da Rüzgarın üvey kardeşi Gökhan. Rüya'ya Rüzgarın öldüğünü söyleyip onunla birlikte olmaya zorlarken bunu Rüzgar görüyor ve herşeyi yanlış anlayıp gidiyor. Hikayenin karanlık tarafı olayı daha da ilginç hala getiriyor. Rüya, kendini affettirmeye çalışırken Rüzgar ise bir çıkmazda kalmıştır. Hayatına dahili olan eski bir tanıdık ise her şeyi değiştirecektir. Kitabın yazım tarzını anlatımını sevdim. Rüzgarı ne kadar sevdiysem Rüyayı o kadar sevmedim. Bir insan bu kadar saf olamaz ya. Çok çabuk kabullendi herşeyi okurken sinir oldum açıkçası. Sonu heyecanlı bitti ve devamının olacağını öğrenmek beni mutlu etti. Yazarin kalemi daim olsun
Rüya
2023 53. kitabı
Bu kitap en az kapak tasarımı kadar gizemli bir içeriğe sahip. Rüzgar ve Rüya'nın masal gibi aşkı ile başlayan hikâyemiz onların aşkına düşen gölge ile acı şekilde devam ediyor. Evliliklerine gün sayarken, en mutlu günün hayâlini kurarken kaçırılmaları, Rüya'nın Rüzgar'ı öldü olarak bilmesi, Rüzgar'ın Rüya'nın onu aldattığını düşünmesi gibi birçok çözümsüz olay ile büyülü aşk yok oluyor. Hırslar uğruna kaybedilen aşkları, çekilen acıları okumak epey etkileyiciydi. Ve yaşanan olaylar öyle gizemliydi ki çözmek, "Rüya yapma Rüzgar yapma" diyememek çok zordu.
2023 28. kitabı
Ben normalde okuduğun kitaplarda hep kız tarafı olurum ama burada bu durum değişti, Rüzgarı üzen kim varsa hepsini bir temiz dövmek istedim. Gökhan tam bir pislik zaten, sonra esas kızımız Rüya var ki ona söyleyecek hiçbirşey bulamıyorum çünkü her ne kadar sebebim var dese de kitabın başında yaşanan olayın hiçbir mantıklı açıklaması yok, hatta şimdi Rüya ve Gökhanı elime verseler ikisini de parçalarım o kadar sinirimi bozdular.Birde yakın koruma Kemal var Allah onu da nasıl biliyorsa öyle yapsın iki yüzlü adam. Rüzgar'dan sonra bir tek Gamze'yi sevdim aslında onunla ilgili şüphelerim de var ama tam emin olamadım. Yani bütün kitabı sinirden saçlarımı yolarak, karakterlerle kavga ederek ve Rüyaya sitem ederek okudum (yani rüya ağzından çıkacak birkaç kelime vardı ve sen sustuğun için şimdi bu haldesiniz, nasıl bu kadar tepkisiz kaldın hala anlamıyorum ya, yavrum Rüzgar da o kadar güzel seviyor ki, vallahi içim parçalandı oğlumun haline ama tabiki en son fırçayı yine Rüzgar yedi benden konuyu çok uzatmadan kitaba dönecek olursam. Rüya ve Rüzgar liseden beri birbirlerini seven her görenin de maşallah diyeceği kadar mutlu bir hayatları var(Tabi bunun öncesinde yaşanan kötü olaylar da var) ama bizimkiler herşeyin üstesinden gelip evlenmeye karar veriyorlar. Bir akşam yemekten dönerken tuzağa düşürülüyorlar ve bu adamlar Rüyayı kaçırıp Rüzgarı da araba ile beraber denize atıyorlar.( peki bu olayların başında kim var dersiniz tabiki boyu devrilesice Gökhan var) Gökhan, Rüya'ya, Rüzgarın öldüğünü söylüyor ve bundan sonra çok kötü şeyler yaşanıyor yazarın anlatımı ve kitabın kurgusu çok güzel ama keşke kitap birazdaha uzun olsaydı çünkü bazı konular yarım kaldı, Gökhan, Rüzgardan neden bu kadar nefret ediyor, Rüya neden bunca yaşanan olaya sessiz kaldı belli değil ve bence hem
2023 114. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2023 02:35
"RÜYA" "Başa saramazsın hiçbir şeyi. Bir tekrar daha isteyemezsin zamandan. Bir şans daha isteyemezsin. Zaman andadır, hayat andadır, hayat andadır, hikâyen anlıktır." Parçalanmış bir aşkın ve ayrılığın hikayesine iki R harfinin yan yana gelmesiyle şahit olacaksınız: Rüya ve Rüzgâr. Bir kaza Kaçırılan Bir Kadın Ölüme Terk Edilmiş Adam İhanetin Gölgesinde Bir Yaşam Lise dönemlerinde başlayıp zorlu süreçlerden geçen, tüm imkansızlıklara rağmen, kavuşmayı başarıp, evliliğin eşiğine gelmiş Rüzgar ve Rüya. Nerden bilebilirlerdi beraber bindikleri arabadan ayrı ayrı inmek zorunda kalarak başlarına gelecekleri? Üvey abi tarafından kaçırılan Rüya, öldü sandığı Rüzgar'a ihanet ederek hayatının belki de en zorlu imtihanını verecekti. Arabasıyla birlikte denize atılan, ölümden dönen Rüzgar tüm yaşanılanlara rağmen hastanede onca acı, ağrı, sızıyı yenerek yanında Rüya'yı görmeyi umut ederek iyileşti. İçindeki nefretle yaptıklarından hiç utanmadan tek isteği Rüya'yı elde etmek olan Gökhan; yalanlarla, tuzaklarla sahip oldu Rüzgar'ın aşkına. Rüya'ya yaşattıkları bir aşkın ürünü mü, saplantı ya da nefret miydi? Rüzgar'ın, Rüya'ya aşkını itiraf ettiği yerin babasının annesine evlilik teklifi uçurumun kenarı olması. Ayşen, Beyza gibi gerçek dostlukların sadece iyi günlerde değil kötü günlerde de yanında olduğu gerçeği etkilendiğim detaylardı. Peki Rüya korkmayıp tüm gerçekleri,yaşanılanları anlatsaydı? İhanetin bedelini ödemenin zorluğunu çekmektense doğruyu itiraf ederek Rüzgâr'ı ikna etseydi? Rüzgâr hâlâ o ilk günkü aşkla bakar mıydı Rüya'ya? Ertelenen nikâhları gerçekleşir. Kimbilir? Belki de kalp kırılsa da yeniden sever ve bazen insanlar ikinci bir şansı hak eder. Kitabı okurken bir sonraki sayfayı asla tahmin edemeyeceğimiz,bir çok duyguyu içinde barındıran kurgusu harika
2023 111. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2023 01:34
RÜYA/ ULAŞ KIRBAŞ “Zamanın hükmettiği koca bir dünya var. Aslında çok kırılgan zaman. Dokunmaya gelmez; satın almaya, değiştirmeye, geri almaya çalışmak işe yaramaz. Başa saramazsın hiçbir şeyi. Bir tekrar daha isteyemezsin zamandan. Bir şans daha isteyemezsin. Zaman andadır, hayat andadır, hikâyen anlıktır.” Rüya &Rüzgar Aşk... İhanet... Hırs.... Kin... İntikam... Rüya ve Rüzgar’ in toz pembe hayalleri vardı, liseden beri devam eden aşkları evlilikle taçlanmasına sayılı zaman kalmıştı. Kısa bir süre önce bir kaza geçiren Rüzgar, kendini toparlayınca Rüya'yla romantik bir akşam yemeği yemek niyetindeydi... Keyifli de geçmişti akşam yemekleri. Başlarına geleceklerden habersiz, neşe içinde eve dönüş yoluna geçmişlerdi... Ne yazık ki aniden etrafını saran adamlar; Rüya ‘yi çekip kopardılar Rüzgar ‘in kollarından... Rüzgar ‘i da arabayla denize yuvarladılar... Bu kadar... hikâye bitti. :) Yani hikâye devam ediyor tabii... Devamını anlatacak kişi ben değilim. Devamı kitapta... Rüzgar ve Rüya kurtulacak mi? Onlara bunları kim ve neden yaptı? Türk filmi tadında bir roman sizi bekliyor anlayacağınız. Yeni kitaplarda buluşmak üzere.
2023 49. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2023 13:39
Herkese merhabalar.Güzel bir kitabın incelemesi ile geldim.Hemen kitabın konusundan bahsedeyim. Rüya ve Rüzgar birbirlerini çok seven bir çifttir.Hatta evlenmek üzeredirler.Malesef ki onlar evlenmeden birtakım aksilikler yaşanıyor.Rüya birileri tarafından kaçırılıyor ve Rüzgar’ın arabası da uçuruma sürükleniyor.Rüya kendisini kaçıran kişiyle yüzleştiğinde ise olaylar başlıyor. Öncelikle kitabın yazım dili güzeldi ve kitabı sevdim.En sevdiğim karakter tabiki Rüzgardı.Her şeye rağmen merhametini asla kaybetmeyen ve her koşulda Rüya’ya yardım etmeye devam eden biri olması çok güzeldi. Malesef Rüya’dan pek hoşlandığımı söyleyemem.Evet yaşadığı şeylere üzüldüm ama onu kaçıran kişinin istediği şeye çok fazla direnmeden hemen teslim olması beni sinir etti. Kitap genel anlamda akıcıydı ve benim için güzelce ilerledi.Heyecanı diri tutan bir kitaptı.Merak duygusuyla çeviriyordum her sayfayı.Sevmediğim sadece birkaç kısım vardı.Bazılarını spoiler olmasın diye söylemedim.

Ulaş KırbaşYazar · 0 kitap
24 Şubat 2002'de İstanbul'da doğdu. Aslen Samsun'lu olmasına rağmen ailesiyle ikâmet ettiği yer İstanbul'dur. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gazetecilik öğrencisidir. Yazmaya ilkokul yıllarından ilgisi varken bu okumaya olan merakını da arttırdı. 2020 yılında yazarlık dünyasına ciddi bir adım atmak istedi ve Rüya adlı romanını kaleme aldı. Dijital platformda yayımladı. 2023 yılında Rüya okurlarıyla buluştu. Aktif olarak yazmaya devam etmektedir.