Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Rüya Yorumları 2

Sigmund Freud

Rüya Yorumları 2 Sözleri ve Alıntıları

Rüya Yorumları 2 sözleri ve alıntılarını, Rüya Yorumları 2 kitap alıntılarını, Rüya Yorumları 2 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
VII. Rüya Süreçlerinin Psikolojisi
Bilinçdışı bağlantı ağlarını, ya alakasız olan ve dolayısıyla pek dikkat edilmeyen, ya da reddedilen ve bu nedenle üzerlerindeki dikkatten kurtulan önbilinçli izlenimler veya düşünceler arasında örmeyi tercih eder.
Sayfa 341Kitabı okudu
VII. Rüya Süreçlerinin Psikolojisi
Bir ruhsal ögenin bir diğeriyle itiraz edilebilir veya yüzeysel bir çağrışımla ilişkilendiği durumlarda, aralarında sansürün direnmesine tâbi olan daha derin bir bağlantı da vardır.
Sayfa 302Kitabı okudu
Reklam
VI. Rüya Çalışması
Genelde rüya, duygu açısından rüyaya kaynaklık eden ruhsal malzemeden daha yoksuldur. Rüya düşüncelerini yeniden inşa ettiğim zaman genellikle bunlarda en yoğun ruhsal dürtülerin kendilerini hissettirmeye çalıştığını ve kural olarak bunlara tam bir karşıtlık gösteren diğer dürtülerle mücadele halinde olduklarını görürüm. Daha sonra rüyaya döndüğüm zaman rüya sık sık renksiz, büyük bir yoğunluğa sahip duygusal tondan yoksun görünür.
Sayfa 229Kitabı okudu
VI. Rüya Çalışması
Direnmenin uyguladığı sansürün etkisiyle ortaya çıkan ruhsal bir kompleks durumunda en az etkilenen ve eksik düşünceleri nasıl tamamlamamız gerektiği konusunda tek başına bize ipucu veren şey duygulardır.
Sayfa 222-3Kitabı okudu
VI. Rüya Çalışması
Rüya çalışması sık sık özel isimler gibi son derece dayanıklı malzemeleri, dolambaçlı çağrışımlardan zorlama bir şekilde yararlanarak temsil etmeyi başarabilir.
Sayfa 166Kitabı okudu
VI. Rüya Çalışması
Rüyadaki yoğunlaşmaya dikkat edilmelidir: içinde fazladan hiçbir şey yoktur, her kelime bir semboldür.
Sayfa 125Kitabı okudu
Reklam
VI. Rüya Çalışması
Rüya içeriğiyle rüya düşünceleri arasındaki ilişkiler konusundaki incelememizi daha ileri götürmek istediğimiz takdirde en iyi başlangıç noktası, rüyaları alıp rüyalardaki temsil yöntemlerinin bazı biçimsel özelliklerinin, bunların arkasında yatan düşünceler bağlamında ne anlama geldiğini ele almak olacaktır. Bu biçimsel özellikler arasında, rüyalarda bizim mutlaka etkileyecek olan en önemlileri, belli rüya imajları arasındaki algısal şiddet farkları ile rüyanın belli parçalarının veya rüyanın tamamının diğerlerine kıyasla netliğindeki farklardır.
VI. Rüya Çalışması
Rüyalardaki sözel dışavurumlar, paranoyadan bilinenlere büyük bir benzerlik gösterir, ama ayrıca histeride ve saplantılarda da bulunur. Bazen kelimelere sanki nesneymiş gibi davranan ve yeni diller, yapay söz dizimleri uyduran çocukların yaptığı dil hileleri, rüyalarda ve psikonevrozlarda bu tür şeylerin ortak kaynağıdır.
Düşler,düş düşüncelerinin kapsamı ve zenginliğine kıyasla kısa verimsiz ve özetlenmiş şeylerdir.Eğer bir düş yazılacak olsa belki de yarım sayfaya sığabilir.Düşün altındaki düş düşüncelerini ortaya koyan çözümleme ise altı,sekiz hatta on iki kat fazla yer tutabilir.
"Bu tabii ki kolay bir iş değil. Ama rüyayı görenin bizzat kendisi, biraz konsantre olunca, bunu her zaman başarabilmesi gerekir. -Neden mi her zaman başarılı olunmaz? Sizin rüyalarınızda galiba gizli saklı bir şeyler var. Özel ve yüce vasıflı, iffetsiz bir şey, yapınıza ait olan, akla hayale gelmedik, belirli bir gizem. İşte bu nedenle rüyalarınız çoğunlukla anlamsız, hatta bir tezat gibi görünür. Ama işin aslı öyle değil. Öyle olamaz zaten. Zira uyanık da olsa, rüya da görse, insan her zaman aynı insandır."
Sayfa 48 - "Bir realistin hayalleri" adlı eserde yer alan, Lynkeus'a ait "Rüya Görmek ve Uyanık Olmak" adlı öykünün son kısmı...Kitabı okudu
523 öğeden 331 ile 340 arasındakiler gösteriliyor.