Saadet Devri Serisi

2012
Ensar Neşriyat
Yok

2016 25. kitabı
Bu seriyi yıllar önce okumuştum. Peygamber efendimizin (s.a.v.) hayatını bu kadar etkileyici öğretici , akılda birakarak anlatan bir eser daha okumadım. Özellikle sahabe hayatlarını, sahabe efendilerimizin (r.a) İslama hizmetlerini etkileyici bir islam tarihi ile birlikte okuyacaksınız. Seri 6 kitap ve okuduğunuzda etrafınızdaki herkese tavsiye edeceğinize eminim. Özellikle peygamber efendimizin (s.a.v ) hayatını hiç okumamış olanlara tavsiye edilir. Kitapli saatler.
Tarih
Saadet Devri SerisiAhmet Lütfi Kazancı · Ensar Neşriyat · 201246 okunma
2017 8. kitabı
Selamın Aleykum kardeşler. Saadet devri serisi 6 kitaptan oluşuyor , her kitapta farklı bölümleri ele almış yazar. Açık söylemek gerekirse yazar kitaba acayip derece de yorumlarını katmış ve bu hiç hoş değil. Kitap yorumlarından dolayı çok fazla akıcı gitmiyor. Yani bayıla bayıla okuyamadım malesef. Okuyacak arkadaşlara tavsiyem sabırlı iseler okusunlar, ama yazar gibi taraf tutarak okumasınlar
Tarih
Saadet Devri SerisiAhmet Lütfi Kazancı · Ensar Neşriyat · 201246 okunma

Ahmet Lütfi KazancıYazar · 42 kitap
İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden 1964 yılında mezun oldu. Çorum ve Isparta'daki imam-hatip liselerinde öğretmenlik yaptı. Daha sonra 1977'de Bursa Yüksek İslam Enstitüsü'nde Arap Dili ve Belagatı asistanı oldu. 1980'de bu üniversitenin öğretim görevlisi kadrosuna geçti.Sonra İstanbul'da özel bir fakültede çalışmaya başladı.1983 yılında Ailesi ile birlikte Bursa'ya taşındı. 'Hitabet-i Nebeviye' teziyle doktor (1983), 'Abdülmelik b. Mervan ve Ziyad b. Ebih' teziyle doçent oldu. Daha sonra profesörlüğe yükseldi. 16.07.2003 tarihinde Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden emekliye ayrıldı. İslam Tarihi ve Peygamberler Tarihi üzerine çok sayıda kitabı, araştırma, derleme, tercüme ve makaleleri vardır. Ayrıca İslâm ahlakına vurgu yaptığı romanlarıyla da tanınmıştır.