Saf Mutluluk

Joseph Campbell
12 Haziran 2023
Doğan Kitap

"Yaşam saf mutluluğun bir tezahürüdür.."
2024 81. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2024 19:16
Yazarın , Joseph CampbellJoseph Campbell birçok kitabını okudum..Bu kitabı da yine çok güzeldi.. Neler mi vardı:) Mitoloji,Ritüeller,Mitler ,Sembol imge ,dinlere bakış açısı, kadın ve erkek kahramanın hayat yolcuğu ,tabii Jung'un deyimiyle "benlik"vs.vs.. Konular çok akıcı, öğretici ve çok keyifliydi.. Ayrıca kitabın sonunda bir de soru -cevap,sohbet bölümü vardı.. Okuduğumuz her kitap bizi de geliştiriyor,eskiden bazı cümlelerde takılır kalır,kafamda soru işaretleri ile bitirirdim. Şimdilerde konuyu anlamaya başlayınca daha bir anlam kazanıyor.Okudukca sanki bir Puzzle'in parçası yerine oturuyor ve resim daha çok beliriyor ve daha anlamlı hale geliyor.. Kitapta bir de Grimm kardeşlerden masallara yer vermiş yazarımız.. Joseph CampbellJoseph Campbell Onları içerdikleri sembolleri ile bize anlatmış.. Keşke bütün masalları bize sembolleri ile anlatsa diye geçirdim içimden:) Müthiş keyif aldım.. Ehh.. şimdi bir alıntı paylaşmadan bitirmek olmaz değil mi? :) "Yaşım ilerleyince bunları düşünür oldum. Varlığın ne olduğunu bilmiyorum. Bilincin ne olduğunu da bilmiyorum. Ama saf mutluluğun ne olduğunu biliyorum: şimdiki anda olmanın, kendiniz olmak için mutlaka yapmanız gereken neyse onu yapmanın verdiği yoğun duygu. Buna tutunabilirseniz, şimdiden aşkın olanın kıyısındasınız demektir.." Kitabı severek okudum,ilgililerine gönülden tavdiye ederim. Keyifli okumalar...
İnsan ve Toplum
Başkasının Senaryosuna Hapsolmamak, Hayatın Kahramanı Olmak
2025 231. kitabı
Mutluluk, aradığımız bir hedef değil, yürüdüğümüz yolun kendisi. Yıllardır belki de hepimiz, mutluluğu bir köşe taşında, bir dönemeçte ya da gelecekteki büyük bir olayda bulacağımıza inanıyoruz. Ama
Duygu ve Düşünce
2025 4. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2025 06:01
Kahramanın sonsuz yolculuğu… Kitabın etrafındaki şekillendiği temel düşünce bu, Cambell kitap boyunca gerek Carl Gustav Jung’tan alıntılarla bu düşüncenin altını muazzam şekilde doldurmuş, karşılaştırmalı mitler yöntemi ile mitlerin tarih boyunca insanın psikolojik yansımlarının birer ürünü olduğunu, günümüz insanının ise bu konuda neleri kendine pay edineceğini ve ardından kendi mitini yaratmasına yardımcı olmayı amaç edinmiş bir yazar… Muazzam bir kitaptı, yıllar sonra tekrar okuyana kadar görüşmek üzere.
Felsefe ve Düşünce
2023 69. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2023 11:24
Ormana hiçbir ayak izinin olmadığı yerden girin. Çünkü en önemlisi, kendi patikanızı bulmaktır. Kendi patikanızı bulmaktan ve kendiniz olmaktan korkmayın. Kitap, İnsan ve Mit, Etkin Mit, Kahramanın yolculuğu ve Diyaloğlar başlıkları adı altında dört kısımdan oluşuyor. Birinci kısımda toplumların değil bireylerin gelişim aracı olarak mitin tarihi gelişimini inceliyor ve mitin ilkel toplumlardan yüksek kültürlere değişimini okuyoruz. İkinci kısımda ise mitin temel psikolojisine odaklanıyor ve yazarın 10 yıl içinde derlediği sunumlardan kişisel gelişime nasıl etki ettiğini anlatıyor. Üçüncü kısımda ise kişinin kendi yaşamına bakma aracı olarak ele alıyor ve kendi içsel yolculuğumuza çıkıyoruz. Dördüncü kısımda ise soru cevap şeklinde diyaloglara yer verilmiş. Kendi saf mutluluğunuzu arıyorsanız bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.
2023 23. kitabı
Joseph Campbell/Saf Mutluluk 224 syf Ormana hiçbir ayak izinin olmadığı yerden girin.Çünkü en önemlisi, kendi patikanızı bulmaktır.
Saf mutluluk
2025 1. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2025 13:10
Öncelikle merhaba sevgili kitapsever dostlar. Bugün sizlere Saf Mutluluk kitabını öneri olarak bırakırken aynı zamanda mümkün olduğu kadar kısaca kitaptan bahsetmek istiyorum. Kitap ile ilgili
2023 123. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2023 09:36
SAF MUTLULUK . Mitin şarkısını duymaya var mısınız?

Joseph CampbellYazar · 10 kitap
Joseph John Campbell, Amerikalı bir mitolojist, yazar ve okutmandır. Sarah Lawrence Koleji'nde edebiyat profesörüydü ve karşılaştırmalı mitoloji ve karşılaştırmalı din alanlarında çalıştı. Eserleri insanlık durumunun birçok yönünü kapsar. Campbell'ın en bilinen eseri, dünya mitolojilerinde ortak olan arketipik kahramanın yolculuğu teorisini tartıştığı Bin Yüzlü Kahraman (1949) adlı kitabıdır; bu teoriye monomit denir. Bin Yüzlü Kahraman'ın yayınlanmasından bu yana, Campbell'ın teorileri çok çeşitli modern yazar ve sanatçı tarafından uygulanmıştır. Felsefesi, sık sık tekrarladığı şu ifadeyle özetlenmiştir: "Mutluluğunuzun peşinden gidin." George Lucas, Campbell'ın çalışmalarının Yıldız Savaşları destanını etkilediğini belirttiğinde Hollywood'da tanınırlık kazandı.