Şah.. ve Mat

Peinture Au Couteau
Sıralamalar

2020 173. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2020 23:20
İyi geceler dostlarım. Günün 3. ve son kitabında beraberiz. Şah ve Mat, yeni dönemde popüler olanını çoğumuzun okuduğu (bende okudum ve birbiriyle alakasız, şimdiden belirtelim de, yanlış anlaşılmayalım) ve ne varsa eskide var deyip yüklendiğim bir kitap. Ancak kurgusu çok güzel ki kitabın mantığıyla yepyeni bir roman bile yazılabilir ki belki de vardır ama benim haberim yokturdur. Şöyle açıklayalım, bir grup var bunlar okulda kendilerini adlandırmışlar. Satranç oyuncuları olarak. Şah, Vezir, At, Fil, Kale gibi isimler almışlar. Bunlardan biriyse katil ve bu ilk olarak Ole adında birinin ölümü ve Şah Mat demesiyle başlıyor. Jef ve Simon adlı iki arkadaşsa resim yapıp satarak hayatlarını kazanan ve olayın çözümüne dahil olan iki dost. Aslında oldukça eğlenceli bir Amerikan polisiyesi. Bana yetti diyebilirim. Tavsiye eder, keyifli okumalar dilerim. Kendinize iyi bakın..
Şah.. ve MatAlain Page · Akba Yayınları · 197014 okunma
2014 313. kitabı
Oldukça güzel bir polisiye roman. Jef ve Simon resim yaparak ve satarak hayatını kazanmaktadır. Milyarder olan Drew'in evine resim yapmaya gelirler ve bir cinayet işlenir. Ölen adamın gizlice bıraktığı bir satranç taşını alırlar ve işe dahil olurlar. Amatör dedektiflik yapan her ne kadar Simon olsa da Jef kitabın sonunda herkesi şaşırtıp bir öğrenci birliği, petrol yolsuzluğu ve işlenen cinayetleri ortaya çıkaracaktır. Oldukça güzel bir polisiye roman olmuş.
Şah.. ve MatAlain Page · Akba Yayınları · 197014 okunma

Alain PageYazar · 1 kitap
1930'da Nantes'de doğan Jean Emmanuel Conil'in takma adı olan Alain Page , bir Fransız yazar , oyun yazarı , yönetmen ve senaristtir .Gençliğinde "eğitim, sigorta, şarapçılık, ahşap bacaklar, kitaplar ve fotoğraflar satışı gibi alanlarda en çok meslek gerçekleştirmektedir" Literatürde Henri Dalbret takma adıyla ilk olarak Première Chance tarafından yayınlanan Fumées başlıklı bir şiir kitabı ve daha sonra iki tarihi dedektif romanı yayınladı: Şafak Vakti Verilen Orman (1955) ve Le Page Kraliçe (1957). Ardından, Arsène Lupin ve Arthur J. Raffles'ın bir düzine tanesi Éditions Fleuve noir tarafından yayınlanan bir beyefendi hırsız olan " L'Ombre" ismi olan Terence Lane'i yaratmak için Alain Page'in takma adını kabul etti. iki yıl içinde (1958-1959). Aynı eserde, özel polis ve özellikle Casus koleksiyonlarında , gizli ajan Nicolas Calone karakterini icat ettiği düzinelerce roman yazdı. La Piscine ile 1968'de senaryo Jean-Emmanuel Conil tarafından sinemaya ilk girildi ve aynı yıl Jacques Deray tarafından sinemaya uyarlandı . Ertesi sene bu senaryonun roman yazdigini yazmisti . 1982'de Claude Berri tarafından aynı unvana getirilen bir roman olan Tchao Pantin'in 1982'de yayınlanmasıyla ünlüdür. Fantezi alanındaki Les Compagnons d'Eleusis (1975), TF1'de seri olarak ve bilimkurgu alanında Le Mutant (1978) de Antenne 2 için bir seri haline geldi. 1991'de Flammarion tarafından yayınlanan Sang d'enfer romanı iki otobiyografik roman izliyor: Şerche-midi tarafından yayınlanan Je suis rien (2003), 16 yaşındaki bir anlatıcı aracılığıyla 68 mayıs yazarının anıları ve 1943'te evinin bombalanmasını teşvik eden Pascal Galodé'nin L'Écume des nuits (2009) adlı eseri. Alain Page, TF1'de yayın yapan yargıç ve polis olan Les Cordier karakterlerinin yaratıcısı ve Alain Ray'in takma adının altındaki ilk üç bölümün senaryo yazarıdır. Ayrıca, 1986'da piyasaya çıkan ve radyoda çalışmış olan tek bir özellik olan Taxi Boy'un yönetmenliğini yapıyor. Ocak 2012'de Sanat ve Edebiyat Sekreteri görevine atandı. Neo-polar yazar Philippe Conil'in babasıdır.