Şahzade

Haziran 2019
Parola Yayınları

2019 322. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2019 21:47
Yazarın ikinci olarak kitabını okuyorum. Konusu değişik , güzel uzun olmasına rağmen sıkmayan bir kitaptı. Aşktan da sevgiden de üstün Vatan aşkı ön planda... Kitabın konusuna gelince; Sarhan ve Ömür'ün aşkı tanışmaları, aile sevgisi anlatılıyor. Sarhan buz gibi soğuk, yakışıklı mı yakışıklı vatanı uğruna canını vermeye hazır bir tek kızına gülüp uysal ve sevgi dolu olan bir adam..... Ömür haksızlığa gelemeyen ve bu yüzden başına gelmedik kalmayan ailesi tarafından dışlanan ve nişanlısı tarafından da neyse oraya girmeyeyim. Nişanlısı deyince sinirlerim hopluyor. Bu kadar pislik adam olamaz. Sarhan bir adamın kendisine getirilmesini istiyor adamlarından ama maalesef adamları ona bir kız getiriyor yani Ömür'ü.... Tanışmaları böyle oluyor ve sonra tesadüfler silsilesi.... Ömür'e bayıldım sevgi dolu, cesur, azimli ve aşık bir kadın... Sarhan ise; işi, kızı ve Ömür'den başka önem verdiği bir şey yok hayatında... Kitabı okurken kimi yerlerde çok üzüldüm kimi yerlerde de güldüm. Okumanızı öneririm.
·%10 (56/544 syf.)·
Sayfa 300 kadar zor dayandım ağırlığı erotizme vermiş bağlantıları gereksiz ve saçma buldum akışı kötü açıkçası beni sarmadı genelde tercih ettiğim tür kitaplar olmasına rağmen Bi yerden sonra sıkıldım üzgünüm benim için hayal kırıklığıydı.
ŞahzadeArzu Khayal · Parola Yayınları · 2019116 okunma
Kitaba basladım lakin daha basındayken bunaldım. Ben kitapta karakterlerin abartılmasına karşı değilim fakat gereksiz abartı? Iste bu sıkıyor. Anladım erkek karakter yakışıklı ama Allah aşkına hangi yakisıklı yüz insanı en dertli anında kendinden gecirir? Kadın karakterin başından onca olay gecmis yabancı bir evde yabancı bir yatakta uyanıyor ama karşısına cıkan yakışıklı bir adam için eriyor. Kadınlar böyle basit yaratıklar mı? O an aklı başında her kadın tehlikede miyim? Bu adamın niyeti ne? Yaşayacak mıyım diye düşünür. Bu karakterin hayal dünyasında kırmızı elbise giymiş bir "sürtük" belirip adam söyle güzel böyle güzel diyip duruyor. İc sesi anlarım lakin böyle elbise goymis benlik vs basit geliyor bana. Ayrıca cinselliği basitleştirmesi de nahoş bence. Evet bu konuda rahat kesimler çok. Ama adım başı boyle alelade olması da insanı tiksindiriyor. Kitap Ask Nöbeti kitabına benzetilmiş gibi geldi. Daha başındaki düşüncem bu. Bakalım ilerleyen sayfalarda düzelecek mi yoksa yarım bırakılanlara mı katılacak?
2023 75. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2023 16:45
Şahzade ~☆~Arzu Khaval "Sana güveniyorum..." Syf 542 ~☆Arka kapak ☆~ Bir adam; Sarhan Şahzade, Âşık olduğu annesinin ve kendisine aşık karısının ölümlerinden dolayı kendini suçlayan Sarhan hayatını kızı ve vatanına adamıştır. Ta ki bir yanlışlık sonucu yanına getirilen kelebeği görene kadar.... Bir kadın; Ömür Doğan, Babasının kötü giden işleri yüzünden hayallerini bir rafa kaldırmış, sakin hayatında düğünü için gün sayıyordu. Komşuları Süreyya teyzenin evini yakan adamları polise şikayet etmesiyle,sakin ve huzurlu hayatı alt üst olmuştur. Ta ki bir gün başkası yerine kaçırılıp orman gözlü adamı görene kadar.... ~~☆ ~~☆ "Biliyorsun ben özel görevdeyim ,hiç bir zaman al bayrağa sarılı bir tabutum gelmecek önüne. Eğer ölüm haberim geldiğinde ağlamayacaksan evlen benimle Kelebek. " Bir kac dakikalık dil tutulmasının ardından nihayet sesimi bulabilmiştim .Böyle bir teklif beklemiyordum. Her şeyi duymayı bekliyordum ama bu kelimeleri hayır. Bir an onun olmadığını düşündüm. Sadece bir iki saniyelik. O an ciğerlerim dağlanmış gibi dayanılmaz bir acı hissettim. Onun olmadığı bir dünyada yaşamak...
2023 12. kitabı
#şahzade Herkese merhabalar... Sizlere bugün uzun zamandır kitaplığımda bekleyen bir kitap ile geldim. Yazarın konu anlatımı olarak anlatmak istediğini sevdim. Ama her konuya girip hızlı bir tempoda anlatmasını ne yazık ki sevemedim. Hani bir yere gidip ne yesem ne yesem dersiniz ve ne olup bittiğini de bilmezsiniz yap ortaya karışık bir şeyler dersiniz ya hııhh işte öyle olmuş. Yoksa karakterler çok güzel konu muhteşem işte akış biraz bozmuş bu güzel kitabı... Yazarın elimde bir kitabı daha var biraz zaman geçince okuyacağım. Ömür Doğan... O henüz genç bir kızdır. Haksızlık karşısında sessiz kalmayı da beceremez. Ailesinin isteği ile nişanlanmış ama nişanlısı ile de hiç yakınlaşmamıştır. Yine sessiz kalmadığı ama sert kayaya çarptığında cezası öyle bir kesilir ki... Bazı şeyleri göstermek için onu en hassas noktasından vururlar. Tecavüz süsü verilip babasının kapısının önüne atıldığında ise hiçbir şey olmadığına kimseyi inandıramaz. Ve kapılar bir bir yüzüne kapanır. Yaşamdan vazgeçtiği sırada ise karşısına Duygu çıkar ona adeta aile olur... Sarhan Şahzade hayatını vatana adamış şerefli bir yüzbaşıdır. Sevgi,aşk ile işi olmasada karısı onu hamile kalıp kandırmış ve evlenmeye mecbur bırakmıştır. Ama kızı Lalin onun bütün dünyası olmuştur. Karısı ise gözlerinin önünde öldürülmüştür. Artık duygular ona zayıflık getirdiği için ise bunlarda gözü olmaz. Ta ki... Ömür yanlışlıkla başkası sanılıp kaçırıldığında Sarhan ile karşı karşıya kalır tam da o zaman da içine kalbine işleyen o mavi gözler onun için vazgeçilmez olur. Ama işler öyle bir karışır ki... Ömür kendini Sarhan'ın kardeşi ile evli bulur. Lalin'e abla olur ve sonra da tabi ki anne... Ehhh burada karmaşık ilişkiler ve olaylar beni yordu diyebilirim. Tek konu üzerinden gidilmiş olsa çok daha güzel olurdu
2019 39. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2019 22:10
Ahhh takip ettiğim muhteşem hikayelerden birinin daha kitap kokusuyla buluşmasına çok ama çok sevindim. Vakit kaybetmeden alıp artık ezberlediğim sahneleri bir de basılı olarak bir solukta okudum. Haksızlığa tahammül edemeyen Ömür Doğan, mahallesine musallat olan çeteye karşı tek başına müdahale etmeye kalkmasıyla başına gelmeyen kalmıyor. Ailem dediği insanlar da kendisine sırt çeviriyor. Ve yanlışlıkla kaçırılmasıyla yeşil gözlü Şah’ımızla yolları kesişiyor. O bir bordo bereli, sevdiği, hayatındaki kadınların hep düşmanları tarafından kullanmasından dolayı hayatında bir kadına yer yoktu. Ta kii Mavi bir Kelebekle karşılaşana kadar. Aslında kitapla ilgili anlatacak daha o kadar şey var ki ama anlatıp spoiler vermek istemiyorum. Ama şunu diyebilirim ki Şah’ımız ile Kelebeğimizin aşkı çok ama çok güzeldi. Keşke yazarımız bir Şahzade serisi çıkarsa; özellikle de Emirhan’ın hikayesini ve Emre’nin hikayesini okumayı çok ama çok isterim.
2020 33. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2020 20:35
Okudum bitti. Mayıs ayının ilk kitabı bitti. Bu ay kendime bir hedef koydum inşallah her şey istediğim gibi olur. ( @elifozcannnn94) tatlıma teşekkür ederim bu güzel kitabı hediye ettiği için. Gelelim kitaba. Kah arada kızdım kah arada kahkahalar attım kah duygulandım ( az yaşadığım duygu). Şimdi hangi karakterden başlasam karar veremiyorum. Önce Ömür senden başlayayım. Yaşadığın şeyler kolay değil ama sen bunların üstesinden gelmeyi başardın.Ailenin yanında olması lazımken sana sırt çevirmeleri. Komşularım ne der diye kızlarını yok saymak. Sorsak biz aileyiz dersiniz. Millet ne der diye bu kadar düşünüpde diğer kızlarına bir şey dememek. Evlat ayırmak değil midir? Ömür sana bir konuda fena kızdım bunu söylerdim ama spoi olacağı için bir şey demiyorum ama anladın sen. Sarhan karakterine bayıldım.Ya bu nasıl bir babadır arkadaş. Bir evlat bu kadar mı sevilir. Kızının sürekli aşkım babam demesi beni benden aldı. Sert bir yapıya sahip olup kızının yanın da kedi gibi olan adam sana hayran kaldım. Bu arada Sarhan Bey sadece iki konu için size kızdım. Birini söylemeyeceğim ama diğeri içimde kalmasın. Tam anlıyorum değer verdiğin insanlar ölmüş. Hayatına birini almak istememen bir yere kadar normalde. Abi senin evladın var. Senin canını en kolay sevdiğin kadınla değil evladınla yakarlar bana göre. Neyse babalığından dolayı fazla bir şey demiyorum. Evet ikilimiz. Sarhan adamlarının yanlış kişiyi kaçırmasıyla başlıyor. Daha ilk tanıştıkları zaman birbirlerinin etkisinden çıkamıyorlar. Gel gör ki bunu itiraf etmeleri baya zaman alıyor. Ömür, Sarhan'ın evladına bir annenin şefkatini nasılsa öyle ilgilendin. Zaten anne olmak illa doğurmak anlamına gelmiyor. Her doğuran da anne olamıyor malasef. Kitapta o kadar çok karakter var ki hepsinden bahsedemeyeceğim. Mert ve Elhan ikilisi
2021 1. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2021 00:13
Kitap genel olarak güzeldi ama olaylar şahsen çok hızlı gelişiyordu. Bana göre üzerinde durulması gereken bir konuyu 1 bölüme sığdırarak kestirip atılmış kısımlar vardı. Ama heyecanla okuduğum kısımlar da vardi tabii. Özellikle sarhan ve kızı arasındaki ilişki bambaşkaydı... Anlatamayacağım kadar derinden etkiledi.
Düşünce
2021 1. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2021 01:35
Kitabı daha Wattpad'eyken okumuştum ve sevmiştim. Akıcı anlatımı var ve kitabın baya kalın olmasına rağmen sıkmıyor. 5 puan verme nedenim kitabın baskısından sonra ortaya çıkan durumlar. Diğer kitaptaki alıntıyı okudum, ikisini yan yan koyarak baktım, virgülü bile aynı yere koyulmuş. Açıkçası yazardan da iyi bir açıklama beklerdim. Yayınevi de başka bir olay.
1000Kitap Gerçek Okurlar
·544 syf.·
2025 15. kitabı
Maalesef sevemedim okudum ama okurken ben ne okuyorum düşüncesiyle okudum ve tamamlayamadım zaten. Olaylar çok hızlı gelişti ve ben kendimi ne oluyor derken buldum. -Spoiler- Bu kız travma yasamadimi tekrar kaçırılıyor ve içinde başka bişi uyanıyor korku hiç yok. Adam ufaklık diyor bana ufaklık diyemezsin diye kızıyor çok basitti diyaloglarda.. Olmamış.