Sanat ve 21. Yüzyıl

Funda Tümer

Sanat ve 21. Yüzyıl Gönderileri

Sanat ve 21. Yüzyıl kitaplarını, Sanat ve 21. Yüzyıl sözleri ve alıntılarını, Sanat ve 21. Yüzyıl yazarlarını, Sanat ve 21. Yüzyıl yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tolstoy "Sanat nedir?" sorusunun yanıtını 15 yıl arar ve Sanat, bir duyguyu yaşayan insanın, o, duyguyu bilerek ve isteyerek başkalarına aktarma olayıdır. "diyerek karşılık verir.
Her medeniyet kendi kültürünü, her kültür kendi sanatını doğurur ve yaşatır.
Reklam
Prusya Kralı Büyük Friedrich," Bir ülkede bilim, akıl, ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki orada keseler şişmiş ama kafalar boşalmıştır." der
96 syf.
·
Puan vermedi
~Sanat ve 21.Yüzyıl~ Sanatseverleri görelim!.. Sanat üzerine akla gelebilecek her türlü konuya kısa kısa değinilmiş bir kitapla sizlerleyim. Sanat, sanatçı,sanat eseri, sanatsal akımlar ve birçok konuda kısa ve bilgilendirici fikirler veren, güzel bir kitap diyebilirim. Sanat eseri; ünlü bir kişinin elinden çıktığı için mi sanat eseridir ya da ilk defa düşünülüp meydana getirilmiş ve diğerlerine benzemediği için mi bu adı almıştır? Bu tip düşündürücü konular ele alınmıştır. Sonlara doğru çok beğendiğim bölümde ünlü ressamlarımız ve resimleri paylaşılmıştı buna bayıldım. Eğer bu tür konulara ilginiz varsa tavsiyemdir. --------------------- #kitapalıntıları Tolstoy "Sanat nedir?" sorusunun yanıtını 15 yıl arar ve Sanat, bir duyguyu yaşayan insanın, o, duyguyu bilerek ve isteyerek başkalarına aktarma olayıdır. "diyerek karşılık verir. Her medeniyet kendi kültürünü, her kültür kendi sanatını doğurur ve yaşatır. Prusya Kralı Büyük Friedrich," Bir ülkede bilim, akıl, ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki orada keseler şişmiş ama kafalar boşalmıştır." der
Sanat ve 21. Yüzyıl
Sanat ve 21. YüzyılFunda Tümer · Fa Yayınları · 202026 okunma
Bir sanat eserinin sahip olabileceği veya bize sağlayabileceği farklı türden değerler vardır. En Önemlisi Duygusal Değerdir.
fa yayınları
Mustafa Kemal Atatürk, "Bir milleti yaşatmak için birtakım temeller lâzımdır ve bilirsiniz ki bu temellerin en önemlilerinden biri sanattır. Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve âlil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur." sözü ile sanatın ve sanat eğitiminin ne denli önemli olduğuna dikkat çekmiştir.
Reklam
31 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.