Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Çağdaş Sanat ve Tarihin Sınır Çizgisi

Sanatın Sonundan Sonra

Arthur C. Danto

Sanatın Sonundan Sonra Hakkında

Sanatın Sonundan Sonra konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
9/10
7 Kişi
26
Okunma
6
Beğeni
778
Görüntülenme

Hakkında

1984'te sanat eleştirmeni ve düşünür Arthur C. Danto altmışlı yıllarda sanatın bittiğini ilan etti. O tarihten beri günümüz sanatının doğasına yönelik en radikal eleştiriler de Danto'dan geldi. Sanatın Sonundan Sonra'da yazar bu görüşünü ilk kez eksiksiz olarak ortaya koyarak, sanatın nasıl daha önce izlediği anlatı yolunu terk ettiğini gösteriyor. Dahası, Danto bize geleneksel teorilerin bir manav tezgahıyla bir modern sanat yapıtının farkını açıklamakta zorlandığı tarih-sonrası bir çağda sanatı anlamamıza yardımcı olabilecek yeni bir eleştiri türünü sunuyor. Danto bu kitabında çağdaş sanatın belki de en şaşırtıcı özelliğiyle, her şeyin mümkün olduğu görüşüyle baş edebilecek bir sanat eleştirisi felsefesi üzerinde yoğunlaşıyor. Bu kitapta sanat tarihi, pop art, "halk" sanatı, gelecekte müzelerin rolü, estetik ve sanat felsefesi alanlarında ufuk açıca tartışmalar bulacaksınız.
Çevirmen:
Zeynep Demirsü
Zeynep Demirsü
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 23 dk.Sayfa Sayısı: 296Basım Tarihi: 2010Yayınevi: Ayrıntı YayınlarıOrijinal Adı: After the End of Art
ISBN: 9789755395654Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 56.1
Erkek% 43.9
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Arthur C. Danto
Arthur C. DantoYazar · 5 kitap
Arthur Coleman Danto (1 Ocak 1924, Ann Arbor, Michigan - 25 Ekim 2013, Manhattan) ABD'li sanat eleştirmeni, profesör ve filozoftur. Günümüz estetik teorisinin önemli isimlerindendir. Arthur C. Danto, New York'ta Columbia Üniversitesi'nde felsefe dalında emeritus profesördür. İki kez Guggenheim ve ACLS ve Fulbright dahil olmak üzere pek çok ödül ve bursa layık görülmüş Amerikan Felsefe Birliği ve Amerikan Estetik Derneği gibi kuruluşların başkanlığını yapmıştır. Karşılaşmalar ve Yansımalar: Tarihsel Günümüzde Sanat ("Encounters and Reflections: Art in the Historical Present") eseri ile eleştiri alanında National Book Critics Circle ödülünü almıştır. Danto, özellikle 1984'te yazdığı, Hegel'in sanatın sonu tezinin çağdaş versiyonu olan Sanatın Sonu ("The End of Art") isimli makalesi ve sonradan geliştirdiği Sanatın Sonunun Ardından ("After the End of Art") ile tanınır. Danto'nun tezi, artık sanat yapılmadığı veya eskisi kadar iyi yapılmadığı değil, Batı sanatı tarihinde bir dönemin kapandığı ve apayrı başka bir dönemin başladığıdır. Bu görüşe göre daha önce sanat tarihinde ideoloji temsili takip etmiş, şimdi ise her şeyin meşru olduğu tarih sonrası bir döneme girilmiştir. Sanat üretiminde izlenilmesi gereken felsefi veya üsluba dair kısıtlamalar kalkmış, sanat tarihi anlatısı sona ermiştir. İlgi alanları: Düşünce, Duygu, Sanat felsefesi, Temsil teorisi, Felsefi Psikoloji, Hegel Estetiği, ve filozoflardan Maurice Merleau-Ponty and Arthur Schopenhauer.