Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sarmaşık Gülleri

Muazzez Tahsin Berkand

Sarmaşık Gülleri Hakkında

Sarmaşık Gülleri konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
9.4/10
10 Kişi
51
Okunma
7
Beğeni
3.565
Görüntülenme

Hakkında

Gülseren’le Necip için bu iki gün, rüya gibi geçmişti. İkisi de bu rüyanın büyüleyici akışına kendilerini kaptırıp gitmişlerdi. Birbirlerine son derece müşfik ve tatlı muamele etmişler, herkeste, çok sevişen bir karı koca hissini uyandırmışlardı. Hatta Gülseren, Necip’in bu oyunu çok iyi götürerek bir defa kendisine “Karıcığım.” bir defa da “Peki sevgilim.” dediğini duymuştu. Buna karşılık Necip de onun kendisine hitap ederken “Necipçiğim, haydi şunu sen yapıver.” gibi tatlı, yumuşak cümleler sarf ettiğini hatırlıyordu. Halk arasında çok okunan romanların yazarı Muazzez Tahsin Berkand, eserlerinin çoğunda güçlü kadın karakterleri yansıtmış; çoğunlukla aşk konularını ele aldığı bu eserleri pek çok baskı yapmış ve filme alınmıştır. Romanlarında İstanbul’u ve o zamanın yaşayışını pek güzel resmetmiş; şimdilerde bizi belki de özlemle anılan o günlere, incelikler deryasına götürmüştür. Öyle ki Selim İleri, yazarın eserleri için şu güzel tanımlamayı yapmıştır: “Muazzez Tahsin Berkand’ın romanlarında, eskilerin ‘aile terbiyesi’ dedikleri, yıldızı sönüp gideli epey olmuş o yaşama biçimi, yaşama görgüsü daima duyumsanır.”
Tahmini Okuma Süresi: 11 sa. 47 dk.Sayfa Sayısı: 416Basım Tarihi: 26 Kasım 2015İlk Yayın Tarihi: 1980Yayınevi: Elips Kitap
ISBN: 9786051214115Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 90.7
Erkek% 9.3
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Muazzez Tahsin Berkand
Muazzez Tahsin BerkandYazar · 36 kitap
Asıl adı Meryem Muazzez olan Muazzez Tahsin Berkand, avukat bir baba ve ev hanımı bir annenin kızı olarak Selanik’te doğdu. Balkan Savaşı'ndan (1912) sonra ailecek İstanbul’a göçtüler. Fransızca ve İngilizce’yi özel öğretmenlerden öğrendi. İstanbul’da Feyziye Lisesi’ni bitirdikten sonra Kumkapı’da Fransız rahibelerin okulu Saeurs d’Assomption’da okudu. Daha sonra da Kız Öğretmen Okulu’nu bitirdi. Üsküdar Refet Kadın ve Kasımpaşa Numune okullarında Türkçe ve Fransızca öğretmenliği yaptı. Derin bir hayranlık duyduğu Halide Edip’in (Adıvar) açacağı okullarda çalışmak üzere 1917’de Suriye’ye gitti ve Beyrut Kız Sultanî ve Darülmuallimatı’nda iki yıl Türkçe öğretmenliği yaptı. İstanbul’a döndükten sonra birkaç yıl Şişli Terakki Lisesi’nde Fransızca ve ahlak dersleri verdi. 1925-1929 arasında Millî Auto şirketinde çeviri ve yazışma işlerinde çalıştı. 1929’da Osmanlı Bankası’na geçti ve 1956’ya kadar yirmi beş yıl boyunca bankanın Hukuk İşleri bölümünde çevirmen, daktilo-sekreter olarak çalıştı. Hiç evlenmedi. Dönemin çeşitli gazete ve dergilerinde öyküler de yayımlamış olmakla birlikte ününü romanlarıyla sağladı. Romanları döneminde çok geniş bir okuyucu kitlesi buldu ve defalarca basıldı.