Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Savaş Çocukları Öksüzler ve Yetimler

Emine Gürsoy Naskali

Savaş Çocukları Öksüzler ve Yetimler Sözleri ve Alıntıları

Savaş Çocukları Öksüzler ve Yetimler sözleri ve alıntılarını, Savaş Çocukları Öksüzler ve Yetimler kitap alıntılarını, Savaş Çocukları Öksüzler ve Yetimler en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kâzım Karabekir’in dilinden/Çocuk Davamız
‘Çocuk bayramı’ ne hoş söz... Fakat mesut çocuklar için her gün bayram, bakımsız çocuklar için bayram günü en büyük matemdir. Hayatımda bana zevk veren hayli başarılarım vardır. En zevklisi binlerce bakımsız çocuğun hayat ve geleceğini kurtarmak olmuştur. Hayatımda duyduğum ıstıraplarım vardır. En acısı bakımsız çocuk görmekliğim oluyor.
Sayfa 142Kitabı okudu
Bir şehit çocuğu:
Meselâ, babalar gününde ağlarım. Dünyada en fazla arzu ettiğim şey bir baba demekti, başka hiçbir şey değil.
Sayfa 253Kitabı okudu
Reklam
Osmanlı İnceliklerinden Cumhuriyet güzelliklerine.. Canım Ülkem.
Himâye-i Eftâl Cemiyeti nüfusunun önemli bir kesimini savaşlarla yitiren ülkenin geleceğini oluşturan yoksul, yetim, kimsesiz çocuklara sahip çıkarak Cumhuriyet Türkiye’sinin ilk sosyal hizmet kurumlarından birini oluşturmuştur.
Sigmund Freud/1915
Savaş sanki hiçbir gelecek umudu yokmuşçasına ve savaş sona erdiğinde insanlar arasında sanki bir daha barış olmayacakmışçasına kör bir öfke ile önüne gelen her şeyi ezip geçer. İnsanlar arasındaki alışılagelmiş bütün bağları koparır ve geriye bu bağların uzun zaman boyunca tekrar oluşmasının imkansız hale geleceği tehdidini içeren acı bir miras bırakır...
Sayfa 395Kitabı okudu
Tarih meraklılarına nefis bir bilgi;
Başlangıçta müslüman öksüz, fakir ve kimsesiz çocukların eğitimi ve yetiştirilmesi amacıyla Cemiyyet-i Tedrisiyye-i İslâmiyye tarafından 1873 yılında kurulan Darüşşafaka, bir hayır kurumunun açtığı ilk özel okul olarak Osmanlı Devletinden Türkiye Cumhuriyetine miras kalmıştır. Öksüz ve yetim çocuklara öğretim olanakları sağlaması açısından ülkemizde ilk halk okuludur. Hem erkek hem de kız öğrencilerin yatılı eğitim görmesine dayanan karma eğitim anlayışıyla bir öncüdür.
Sayfa 192Kitabı okudu
Reklam
Güzel insanlar.
Dr. Fuad Umay, 1885-1963 yılları arasında yaşamış olup ömrünü Türk çocuklarına adamış birisidir. Bu hizmetlerinden dolayı bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendisine Umay (Eski Türklerde anne karnında ve lohusalık döneminde çocukları koruyan melek) soyadı verilmiştir.
Sayfa 124Kitabı okudu
Savaş yıllarındaki aile yaşamı hakkında bilinenleri genellikle çocukların anlattıklarından öğreniriz. Yani, anılardan bildiklerimiz çocuk gözüyle gözlenenler, dinlenenlerdir.
Sayfa 106Kitabı okudu