Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Çıtır Çıtır Felsefe

Savaş ve Barış

Brigitte Labbé
Barış doğal değildir, onu kurmak gerekir; bu da çok çaba ister! Uzun süre savaş ortamında yaşamamış insanlar, hep birlikte barış içinde yaşamanın doğal olduğuna inanabilirler. Oysa, barışı korumak için, barışın hiç de doğal bir durum olmadığını bilmek ve bunu hiç akıldan çıkarmamak çok önemlidir. Yoksa, onu her an her yerde yeniden kurmak ve savaşın çıkmasını engellemek için çaba göstermeyi unutabiliriz. Barışı kurmak için en doğru anın, hemen şimdi olduğunu da unutabiliriz… Dünya çocukları bu diziyi okuyor! Brigitte Labbé'nin Paris Sorbone Üniversitesi felsefe profesörlerinden Michel Puech danışmanlığında kaleme aldığı dizi yeni kitaplarla büyüyor. Yaşamı ve dünyanın işleyişini anlamaya çalışan çocuklara yardımcı olacak temel sorularla kurgulamış kitaplardan oluşan felsefe dizisi, ülkemizde yayımlanmaya başladığı 2006 yılından bu yana büyük ilgi gördü. Okullar tarafından en çok önerilen kitaplar arasında yer alan diziyi, bugüne dek onbinlerce çocuk okudu. Her birinde farklı bir temel konunun ele alındığı, günlük yaşamda sıkça karşılaştığımız örnek olayların öyküleştirildiği kitaplar, Jacques Azam'ın karikatür tadındaki renkli resimleriyle ve özgün sayfa tasarımlarıyla hem çocuklar, hem de öğretmenler ve anne babalar tarafından sevilerek okunuyor.
Yazar:
Brigitte Labbé
Brigitte Labbé
Yazar:
Michel Puech
Michel Puech
Çevirmen:
Azade Aslan
Azade Aslan
Tahmini Okuma Süresi: 1 sa. 8 dk.Sayfa Sayısı: 40Basım Tarihi: 2014Yayınevi: Günışığı Kitaplığı
ISBN: 9789756227497Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
40 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Savaş ve Barış
Dünyamızda savaş yapan ülkeler var. Savaş yapmamalıyız çünkü her savaşta anlaşmazlıklar ve insanların ölümü oluyor. Savaşın yapılmasının nedeni 2 ülkenin bir yeri ele geçirmeleri istenmektedir. Savaşta çocukların anne ve babasının ölümü herkesi çok üzüyor. Savaş yerine barış olmasını sağlayabilmek için kurallarda vardır. Mesela 2 ülkenin savaşması yerine o ülkeyi paylaşmalıdırlar. Savaşla bir yola varılmayacağına bilmelidirler. Bir fırında ekmek almak için kavga yerine sırada beklemeliyiz. Bir çok güçlü insanın korkuları da vardır. Ondan daha güçlü olan kişiden korkarlar. Yani savaşın bir yararı yoktur. Ülkelerde çok fazla kavga ve savaş vardır. İnsanlar bazen güçlerini kullanabilirler. Mesele bir polisin suçluyu yakalamak için güçlerini kullanması normaldir. Bir insanın çok yorulmuştur ve uyumak için yatağa gider ama uyuyamaz çünkü komşusu yüksek sesle müzik dinliyordur. Komşusuna gidip sesi kısmasını söyler ancak komşusu sesi kısmaz ve buda bir kavgaya yol açabilir. Her yerde barışın olmasını sağlamak oldukça zordur. Çünkü insanlar hala güçlerini kullanmak istemektekdirler.
Savaş ve Barış
Savaş ve BarışBrigitte Labbé · Günışığı Kitaplığı · 2014131 okunma
Reklam
·
Puan vermedi
Bir yazar bu kadar kalın bir kitapta savaş hissini size veremiyorsa kitaptan ne beklersiniz? Akıcı olmasını… Daha doğrusu tüm romanların zaten akıcı olması gerekir. Akıcı bir roman her zaman başarılı bir roman da olmuştur. “Savaş ve Barış” ise akıcılıktan çok uzak. Kitap boyunca merak duygusu nerdeyse yok diyecek kadar az. Daha siz kitaba başlar başlamaz yazarın romanı kesip araya girmesiyle savaşı Fransa’nın kaybedeceğini anlıyorsunuz. Bu yenilginin, Napolyon’un Moskova’yı almasından sonra olacağını da öğreniyorsunuz. Onun dışında kitabın başkarakterlerinden biri olan Andrey’in savaşta öleceğini, Piyer’in Nataşa ile evleneceğini hemen anlıyorsunuz. Yazar da bu konuyu ( Olayları okuyucuya önceden romanı kesip arada vermeyi) yazısında belirtmiş ve bunun Rus edebiyatının diğer edebiyatlardan olumlu bir farkı olduğunu anlatmış. Ama ben pek olumlu bir fark olarak göremedim. Peki, kitapta hiç mi güzel taraf yok? Tabi ki var. Fakat biz kitabı incelerken dünyanın en iyi romanı diye inceliyoruz. Bu gözle baktığımız da bu yönleri görüyoruz. Yoksa evet 3. Sınıf bir yazar tarafından yazılmış bir roman olsa, şimdi bu kadar eleştirmez. Kitabın iyi yönlerini açıklardım.
Savaş ve Barış
Savaş ve BarışBrigitte Labbé · Günışığı Kitaplığı · 2014131 okunma
40 syf.
10/10 puan verdi
Kesinlikle çocuk yada büyük farketmez okunmalı çok güzel bir seri kızım okurken bende severek okuyorum ve seriyi inşallah bitiririz bu kitaplardan sonra sofinin dünyasını okumak istiyorum eşimin çocukluğunda onu en çok etkileyen felsefe kitabıymış
Savaş ve Barış
Savaş ve BarışBrigitte Labbé · Günışığı Kitaplığı · 2014131 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.