Savaş ve Ölüm Üzerine Çağdaş Düşünceler

Sigmund Freud

Savaş ve Ölüm Üzerine Çağdaş Düşünceler Gönderileri

Savaş ve Ölüm Üzerine Çağdaş Düşünceler kitaplarını, Savaş ve Ölüm Üzerine Çağdaş Düşünceler sözleri ve alıntılarını, Savaş ve Ölüm Üzerine Çağdaş Düşünceler yazarlarını, Savaş ve Ölüm Üzerine Çağdaş Düşünceler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Vicdanımız , ahlakçıların iddia ettikleri gibi katı bir yargıç değil, köken itibarıyla sosyal kaygıdır ve bundan başka bir şey değildir. Toplumun kınamayı bıraktığı yerde , kötü arzuların bastırılması sona erer ve insanlar, kürtürel seviyelerine yakışmadığı düşünülen gaddar , habis , hain ve kaba eylemleri gerçekleştirmekten çekinmezler.
Reklam
Halklar bu kadar farklı varoluş koşulları altında yaşadıkları , bireysel yaşam değerleri kendi aralarında büyük farklılıklar gösterdiği ve dahası onları birbirinden ayıran nefretler bu denli güçlü ruhsal dürtüleri / arzuları temsil ettiği sürece , savaşların son bulmayacağı söylenegelmekteydi. Dolayısıyla insanlar , ilkel ve uygar halklar arasında.
Bu çağın kötülüğünü fazlasıyla hissediyoruz...
Önsöz
İlkel insan halen içimizde barındığını , savaşın onu tekrar gün yüzüne çıkardığını , ilkelliğe geri dönüşe potansiyel olarak yatkın olduğumuzu ve içimizde öldürme arzusunun kol gezdiğini , bilinçdışımızda her gün birçok öldürme vakası gerçekleştiğini, her birimizin bilinçdışında ölümsüzlük inançı barındırdığını , asıl yanılsamanın insanın haşin , yırtıcı ve gaddar doğasının yanlış değerlendirilmesinden kaynaklandığını antropolojik , sosyolojik , psikolojik, kültürel açılardan çarpıcı örneklerle dile getirir.
Oysa, büyük halkların kendilerinin de zihniyet ve tüm farklılıklarına rağmen ortak noktaları konusunda, klasik Antikçağ'dakine benzer şekilde "yabancı" ve "düşman"ın tek bir kavramda birleşmelerine artık izin vermeyecek ölçüde hoşgörü kazanmış olmaları beklenirdi.
Reklam
596 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.