Boys of Tommen #3

8.510 üzerinden
59 kişi
2023 31. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2023 00:00
Bir kez daha favori serim mutlaka okuyun dersem kafama hepinizden yastık yiyeceğimi bildiğim için bunu demiyorum İlk 2 kitaptan beri Joey’nin bakış açısını okumayı merakla beklemiştim. Yaşadığı zor hayatı okumak tahmin ettiğim gibi acı vericiydi. Cehennemi aratmayan evlerinde kardeşlerine adeta baba olması, onları koruması her ihtiyaçlarına koşmaya çalışması inanılmaz etkileyiciydi. Tüm bunların üstesinden gelebilmek için girdiği yanlış yolların sonucunda bağımlılık probleminin eklenmesi kahrediciydi. Aoife tam sevdiğim güçlü kadın karakterlerdendi, ne istediğini bilen, zor şartlar altındaki Joey’i problemleriyle kabul eden, onu sevmeyi asla bırakmayan… Joey ile Aoife’nin ilişkisi inanılmazdı, aralarındaki atışmaları okurken çok eğlendim. Bazı yerler çok yavaş ilerledi, Johnny ve Shannon’ın hikayesinin heyecanıyla aynı değildi ama Joey ve Aoife’nin de kalbimi derinden vurduğunu söylemeliyim. Çok acı doluydu ya… Bu kitabı okuyacak olanlar ekstradan mutlu oldukları zaman okumalılar çünkü ben moral olarak yüksek olmadığım bir dönemde okudum, duygularım felç durumda şu an… Bu da sonsuz yıldız, bu da all time favorite…
Saving 6Chloe Walsh · Independently published · 2023175 okunma
Bu kitaba bu kadar düşük vereceğimi hiç düşünmezdim..
·864 syf.·
2026 18. kitabı
Altı'yı Kazanmak Chloe Walsh Herkese selam Chloe Walsh’un Tommen Erkekleri serisinin dördüncü kitabı Altıyı Kazanmak’ı bitirdim ve dürüst olayım: bu kitap beni gerçekten sinirlendirdi. Yaklaşık 890 sayfa boyunca okuduğum şey, ilerleyen bir hikâye değil; aynı hataların, aynı kaçışların, aynı yıkımın tekrar tekrar önüme konulmasıydı. Ne Joey ilk kitapta tanıdığım Joey’di ne de Aoife başta sevdiğim Aoife. Üçüncü kitabın sonunda Joey’nin “Sen benden daha iyisini hak ediyorsun” diyerek geri çekilmesi bana umut vermişti. Ama bu cümle bu kitapta tamamen içi boş bir lafa dönüşmüş. Joey’nin yaşadıklarını inkâr etmiyorum. Ev ortamı, ailesi, bağımlılığı… Bunlar kolay şeyler değil. Ama sorun şu ki Joey, ne kadar canı acırsa acısın, bunu değiştirmek için en ufak bir sorumluluk almıyor. Her zorlandığında yine uyuşturucuya dönüyor, yine kaçıyor. Ve bu kitap boyunca herkes onun için bir şeyler yaparken, Joey’nin kendisi neredeyse hiçbir şey yapmıyor. Johnny’nin annesi Edel, babası John, Aoife, Aoife’nin ailesi… Herkes defalarca onun için çabalıyor, onu ayakta tutmaya çalışıyor. Ama Joey, kitabın büyük kısmında bu çabanın karşılığını verecek en ufak bir adım atmıyor. Aoife ise beni asıl öfkelendiren karakter oldu. Sevgiyle, sadakatle açıklanamayacak bir noktaya geliyor. Joey’i ne olursa olsun bırakmayacağını bile bile, kendini tamamen ikinci plana atıyor. Bu fedakârlık değil; kendinden vazgeçmek. Ve roman bunu sorgulamak yerine, neredeyse kutsallaştırıyor. Ben bunu okurken romantik bir bağ değil, sağlıksız bir bağımlılık gördüm. Hamilelik kısmıysa benim için bardağı taşıran yer oldu. Bu bilinçli bir karar değildi, evet. Ama asıl problem bu değil. Problem, her şey bu kadar darmadağınıkken Aoife’nin henüz 18 yaşındayken bu yükü sırtlanmayı “doğru” bir şeymiş gibi görmesi. Okulu var, hayalleri
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
2025 166. kitabı
Altı'yı Kazanmak ~ Chloe Walsh #KitapYorumu "Bırak sana yardım edeyim. Seni kurtarmama izin ver, Joey." "Kurtaramazsınız. Kurtarılacak bir şey kalmadı, Bayan Kavanagh." Bu kitapta serinin diğer üç kitabı gibi beni deli gibi ağlattı. Joey'yi o kadar çok seviyorum ki…Tükenmişlik hali, pes etmesi, artık devam edemeyeceğini düşünmesi canımı çok yaktı. Sürekli yorgunum demesi aldı beni duvardan duvara vurdu o hallerini sonuna kadar hissettim MAHVOLDUMM. Ve her tükenmişlik anında, hata yaptığında Aoife'ye "benden nefret etme" demesi… PARAMPARÇAYIMM. Aoife O kadar güzel bir karakterdi kii! Tek bir an bile Joey'den vazgeçememesi, ona hep inanması, başkalarının da Joey'e inanması için çabalaması… Kalbim ya. Aralarındaki ilişki bazı noktalarda tehlikeli olsa da iyi ki birbirlerine sahipler. İkisinide çok seviyorum. Joey'in dünyanın en iyi abisi olduğunu düşünüyorum, aksi hiçbir yorumu kabul etmiyorum. Kardeşleri için yaptığı her şey o kadar büyük bir fedakarlıklar ki… Her sahnede çok duygulandım ağladım ama en çok Joey'in Edel ve John'la olan sahnesinde mahvoldum. Edel ve John'u da çok ayrı seviyorum. Lynch'lerin en büyük şansı bu aile. Joey'in babasından nefret ediyorum. Belki de en nefret ettiğim karakter olabilir. Ama en az babası kadar annesinden de nefret ediyorum ve asla affetmiyorum. Joey'e bıraktığı zarar, ona bir an bile sevgisini göstermemesi o kadar kırıcıydı ki... Joey'im ya, canım benim. Bu kitaptaki Gibsie... Çok seviyorumm. Kısacık sahneleriyle bile kitaba renk katıyor.🩷 Kendi kitabında içimizden geçecek kesin. Kitap çok uzundu, bazı sahneler birbirini tekrar ediyordu ama bu sahneler bana daha gerçek hissettirdi. Çünkü Joey’nin o dibe tekrar tekrar batışını okumak… İçimi paramparça etti. Çok güzeldi. Serinin her kitabını ayrı ayrı çok
Chloe Walsh'ten Altıyı kazanmak incelemesi
2025 102. kitabı
Selam yeni bir kitap ile geldim Öncelikle bu kitapın yorumu bolca spoiler içerecektir. Daha okumayanlar yeni okuyanlar için kısaca spoiler olmadan yorumumu açıklayayım size Spoiler'sız yorumum: Bilmeyenler için bir özet geçeyim hemen. Bu kitap aslında bir serinin 4. Kitapı 1 ve 2. Kitaplarında On Üç’ü Bağlamak On Üç'ü Saklamak okuduğumuz kız karakterin (Shannon) abisinin hikayesini 3 Altı'yı Kurtarmak ve 4 yani bu Altı'yı Kazanmak kitapta okuyoruz. Serinin ismi Tommen Erkekleri serisi. Aslında şahsi yorumum olarak (bilmiyorum siz demi öyle düşünüyorsunuz) Shannon'ı değil de abisini ilk kitapta okumak isterdim. Çünkü Shannon'ın abisi Joey'in hayatını 1998 yıllarından okumaya başlıyoruz. Yanı daha Shannon ve Johnny beraber olmadan con önceye dayanıyor onun hikayesi. Kısacası yıl ve zamana yore karakterleri sıralamalı bir şekilde okusaydık daha güzel olabilirdi diye düşünüyorum. Seri ilk başta gözünüzü korkutuyor olabilir yazarımız Chloe walsh 600-800 sayfalık kitaplar yazmaya bayılıyor. İlk başlarda benim gibi "ya ben 800 sayfalık kitapı nasıl okuyacağım" diye düşünebilir siniz. Ama size ne yalan söyleyeyim ben bu kitapı değilde bi önceki 6 yı kurtarmak kitapını (Çünkü o kitap en azından 600 sayfalık tı 800 sayfa değil) bir günde bitirdim. Zaten kitap kendini okutturduğu için akıcı bir şekilde okunduğu için Bu kitabı ya da bir önceki kitabını asla bir günde bitiremezdim Bunun nedenini kitabın güzel yazılmış olduğuna bağlıyorum Başta da dediğim gibi kitap çok eski bir zamanda geçtiği halde Hiç Öyleymiş gibi hissettirmedi bana telefon filan elektronik aletler çok bulunmasa da bana hiç o eski zaman atmosferini vermedi Kısaca incelemem bu şekildeydi okumak isteyenlere tavsiye edilir ancak yine de "kitaplar çok uzun sayfalı okuyamam" diyorsanız o zaman hiç şans vermeyin derim. Bazen bir günde
Yorum
2025 13. kitabı
Garip bir şekilde bu seriyi severek okudum; ancak bu kitap, diğerlerine kıyasla kendini çok tekrar etmişti. Bazı yerlerde “Buna gerçekten gerek var mıydı?” diye düşündüm. Gereksiz yere uzatılmış ve duygusal olarak boğucu kısımlar vardı. Yine de kitabı severek, birkaç gün içinde bitirdim. Serinin diğer kitaplarını da merak ediyorum; fakat yorumlarda, diğer kitaplara göre daha travmatik ve tetikleyici içerikler olduğunu okudum , devam edip etmeyeceğimden emin değilim.