Sookie Stackhouse Serisi 2

Orijinal Adı:
Living Dead In Dallas

Puan vermedi·352 syf.·
2024 48. kitabı
Serinin ikinci kitabı olan bu kitap Sookie ve Bill `in başına gelen tuhaf olaylar ve cinayetlerin araştırılması ile devam ediyor . Sookie nin telepati yeteneğine ihtiyaç duyan vampirler onu başka bir eyalete başka vampir ordusunun içine gönderir . Kaybolan bir vampirin bulunması için yeteneğine ihtiyaçları vardır . Anlaşma yaparak onlara yardımcı olan Sookie Bill ile gidip başlarını çok güzel belaya sokarlar . Keyifli giden bir okuma oldu yine benim için . Vampirlerin , kurt adamların , değişik ırk ve cinslerin bir arada olduğu yaşam süren insanların tavırlarını okumak güzeldi . Bazen diyorum bende bir telepat mı olsam etrafımdaki insanların zihnini okusam diye güzel olurdu bence :)) Alacakaranlık filminin değişik versiyonunu izliyor gibi hissettim okurken . Çok abartılacak bir kitap olmadığını söylemek isterim. Keyifli okumalar :)
2020 113. kitabı
Birinci kitaptan sonra daha durgun ama yine de güzel yönleri var. Üçüncü kitabı okumaya gerçekten gerek yok, ilk ikisini ağız tadıyla okuyup bırakın.
2021 142. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2021 11:06
#birkitapkahvehuzur #okudumbitti Charlaıne Harrıs Şehir Ölüsü Herkese merhaba kitap dostları mutlu günler dilerim serinin ikinci kitabının yorumu ile geldim bugün. Bizim telepatik garson kızımız Sookie yine maceralar peşinde koşuyor işe giderken kasabanın dedektifi Andy Belefleur'un arabasında Sookie'nin iş arkadaşı eşcinsel Lafayatte'nin cesedi bulunur. Ortalık karışır tabi. Bizim Sookie nin asıl macerası kayıp bir vampiri bulmak için sevgilisi Vampir Bill ile Dallas'a olan yolculuğu.... Orada işler karıştı mı derseniz hem de nasıl derim.... Ayrıca farklı doğaüstü şekil değiştirenlerin varlığını da öğrenir çalıştığı yerdeki şekil değiştiren patronuna bunu söylemek için sabırsızlanıyordur... Tabiii hayatta kalabilirse az kalsın unutuyordum tabi birde Lafayatte'nin katilini de buluyor Sookie'miz Bill ise vampir olmadan önceki ailesi ile ilgili sürpriz bir şey öğreniyor kesinlikle çok duygusaldı Manead, vampirler, insanlar ve tabi ki şekil değiştirenler Sookie ile bu maceraya katılın derim ve tabi +18 olduğunu da belirteyim. Kitapla kalın hoşçakalın dostlar ‍️
2013 7. kitabı
Okunma: 11 Mart 2013 00:00
Tadı yerinde fark yapan bir vampir hikayesi. Bence enfesti. Merakla devamını bekliyorum. Karakterler tam anlamıyla yerini buluyor. Unutulmaz bir iz bırakıyor zihinlerimizde.
2025 12. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2025 00:00
Serinin 2.kitabı True Blood dizisi ile birebir aynı değil ama güzel sürükleyici bu tür kitapları sevenlere tavsiye ederim.Serinin diğer kitaplarını da okuyacağım
2021 133. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2021 07:48
Serinin ikinci kitabında kızımız Sookie, özel yeteneğini vampirler için kullanmaya devam ediyor ve Vampir Bill ile birlikte Dallas'a gidiyor. Seriye yavaş yavaş ısınmakla birlikte, herkesin favori karakteri olan Eric'e yakınlığım bu kitapta bir derece daha artmış durumda. Adam baya baya sempatik. Gerçi Sam de öyle. Bill haricinde Jason bile sempatik gelebiliyor bana ama Bill... Ne bileyim, adam biraz soğuk gibi, itici, ısınamadım. Ama Eric'i sevdim. Cidden sevdim. Seriyi de öyle. Önce kitabı okuyup sonra bölümleri izlemeye devam edeceğim ;)
2020 126. kitabı
2.kitapta biter. Kitap biraz daha oturmaya başladı. Sookie bu sefer değişik bir yaratık tarafından yaralanıyor. Bunun sebebi yaratıkın sookie aracılığıyla Eric'e msj yollaması. Eric Sookie yi iyileştiriyor ve onu bir görev için Dallas'a gönderiyor. Sookie, Ericle insanları öldürmemek şartıyla bir anlaşma yapmıştı. Bundan dolayı kendini Dallasta vampirlerin arasında buluyor. Ve yine başına olmadık işler açıyor. İlginç yaratıklar da dahil olmaya başladı. Hadi bakalım :)
2018 86. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2018 00:00
Herkese merhaba #güneylivampirlerserisi nin 2.kitabı #şehirölüsü ile geldim. @okumacemberiolusturalim etkinliğimin biten dördüncü, Okuyan kadinlar kulubu nün #herayinbiribiryayinevi etkinliği için seçtiği @artemisyayinlari nın ikinci kitabı. (böyle sayınca çok karışık oluyor) İlk kitapta: Doğa üstü bir yeteneğiniz olsaydı ne olmasını isterdiniz? Zihin okumak mı? şekil değiştirmek mi? diye sormuştum, çoğunluk zihin okumak dedi. Şimdi soruyu değiştiriyorum: Eşinizin doğa üstü bir yeteneği olsaydı, şekil değiştirmesini mi isterdiniz? Yoksa zihninizi okumasını mı? Hadi bakalım. Letafet öldü İsmini söyleyemediğim için mi bozuldu bilmiyorum artık :)) Sookie ve Bill'in içinde yer aldığı olaylar boyut değiştiriyor. Sookie'nin zihin okuma yeteneğini kullanarak iş yapmaya çalışıyor vampir arkadaşlar. Dallas'ta ki vampir topluluğu için çalışırken "yoldaşlık" adı altında bir örgütte yaşananlar konu alınmış genel olarak. Bir de korkudan, savaştan beslenen, yaptıklarına "saf delilik" dedikleri hasta ruhlu bir yaratığımız oluyor nur topu gibi. Yine aksiyon doluydu, hiç hız kesmediğini söyleyebilirim. İlk kitaba göre yazım hataları olmamasını ekstra sevdim. Benim "ruh hastası" nın olduğu kısımları, "yoldaşlık" ta yaşananları soluksuz okudum. Hem geren, hem eğlendiren diyaloglar mevcut kitapta. Çok soran olduğu için buradan cevap vereyim, evet +18.Şimdi başka bir etkinlik için araya bir kitap alıp sonrasında seriye kaldığım yerden devam edeceğim. Bana "olduuu görüşürüz o zamaan" dedirten bir alıntı bırakıp gidiyorum. Keyifli okumalarınız daim olsun... "- Fangtasia'yı aradınız, burada ölüler her gece ayaktadır. Barın açık olduğu saatler için bire basın. Parti rezervasyonu için ikiye basın. Yaşayan bir insan ya da ölü bir vampirle konuşmak için üçe basın. Ya da eğer niyetiniz
2016 52. kitabı
Vampir romanları okumayı sevenlerin okuması gereken bir kitap.

Charlaine HarrisYazar · 21 kitap
Charlaine Harris, Missisipi deltası Amerika Birleşik Devletlerinde 25 Kasım 1951 yılında doğdu. Şu an Güney Arkansas’ta kocası ve üç çocuğuyla yaşamını sürdürmektedir. Kariyerine şiir ve oyunlar yazarak başlamıştır. Daha sonra roman yazmaya başlamıştır. Güneyli Vampir serisi çok iyi tanınan kitaplarıdır. 1990 yılında Agatha Ödülleri’ne En İyi Roman dalında aday gösterildi. Charlaine Harris, Amerika Gizem Yazarları yönetim kurulunda görev yapmaktadır. Harris, şu an Arkansasta eşi ve üç çocuğuyla yaşamakta, eski bir halterci ve karate öğrencisi,hevesli bir okuyucu olarak yaşamını devam ettirmektedir.