Şeirlər

Adiloğlu Nəşriyyatı
Azerbaycan
Azerbaycanca
Sıralamalar

Melankolik, bir o kadar da gerçekçi Azerbaycan şairi
·122 syf.·
2024 93. kitabı
Şairle yeni tanışıyor olmak benim ayıbım. Şiirlerini okudukça hayranlığım oluştu. Hayatın gerçeklerini öyle güzel ifade ediyor ki, çeşitli duygu durumlarında buluyorsunuz kendinizi. Ama bunları yaparken o kadar naif ve derin bir dil, cümleler kullanıyor ki, kayıtsız kalmak mümkün değil. Azerbaycan şairlerini okumayı seviyorsanız, mutlaka uğramanız gereke. Bir kitap. Kelimelerin arasında kaybolacaksınız. Çok güzel bi tane örnek bırakayım sona: Hündürlük yıxılmış evlər səviyyəsindən, səs sürəti iniltidən hesablanırsa, deməli, bütün ölçülər dəqiqdi, düzdü..
Edebiyat Şiir
ŞeirlərSalam Sarvan · Adiloğlu Nəşriyyatı · 200216 okunma
Sözlərlə oyun oynayan adam
2024 32. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2024 14:11
Salam Sarvan oxumaq sadə adamların gündəlik həyatını oxumaq kimidir. Nakam sevgidən, işsizlikdən yazan, yerdən göydəkilərə söz göndərən, sözləri oyuncaq kimi oynadan adam... Sözlərlə oynamağı mən də sevirəm, yəqin ona görə yaxın gəlir qələmi mənə. Bir də ki eyni bürcdənik ) "Şir bürcü, At ili, İt günü.." Salam əmini oxuyanda Ayşe Museyib düşür yadıma. Onlu günlərim, güc-bəlayla yazdığımız magistr dissertasiyası, yolun ortasında şeir oxumaqlarımız filan... (Mənim kitab təhlillərimdən çox şey gözləməyin. Çoxu dəfələrlə oxuduğum kitablardı. Mən daha çox xatirələrim canlansın deyə oxuyuram.)
ŞeirlərSalam Sarvan · Adiloğlu Nəşriyyatı · 200216 okunma

Salam SarvanYazar · 1 kitap
Azərbaycanlı yazıçı, şair. Salam Sarvan - 1966-cı ildə Cəlilabad rayonunda anadan olub. İxtisasca iqtisadçıdır. Bakıda yaşayır. Yazıçı kimi fəaliyyət göstərir. Həmçinin, ölkənin tanınmış media orqanlarında redaktor kimi çalışıb. Üç şeir kitabının müəllifidir. Şeirləri ingilis, rus, türk, ukrayna, özbək dillərinə tərcümə olunub. 2020-ci ildə Azərbaycan Tərcümə Mərkəzinin milli ədəbiyyatın dünyada təbliği üçün aparılan kampaniya çərçivəsində Salam Sarvanın "Boğulmaq da olmur, dayazdır dünya" ukrayn dilində nəşr edilib.