Server-i Enbiya

Semere Yayıncılık
Türler:

2023 4. kitabı
Okunma: 06 Mart 2023 18:50
Umre ödüllü siyer yarışmasının kitabı. Peygamber sevdalıları platformunun her yıl düzenlediği mütevazı ve hayırlı bir yarışma. Kitabı okumadım, yarışma bilinsin diye inceleme yapıyorum. ONU OKU ONU YAŞA...
2023 3. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2023 21:01
Kitap içerik olarak isminden anlaşılacağı üzere Peygamberimizin hayatını, doğumunu, vefatını, katıldığı savaşları, ne tür zorluklar yaşadığını... kısacası bir Siyer kitabında bulunması gereken şeyleri anlatıyor. Fakat öyle resmiyette kalmıyor bu anlatış. Müslümanların düştüğü gafletten, Peygamber zamanında yapılan ibadetten, cesaretten, takvadan bahsederken günümüzde bu vasıfta insan sayılarının oldukça az olduğundan dem vuruyor. Şayet bizler kendimizden görüp iki rekat namaz kılamazken onların çeşitli işkenceler görseler dahi dinleri uğruna savaşmaktan vazgeçmediğini, savaş sırasında dahi namazlarını kılmak için çaba serf ettiklerini okuyoruz. Okurken sanki sizlerde berabersiniz onlarla. Dilinizde duayla kalbinizde korku ve Allah aşkıyla sahabelerden biri gibi oluyorsunuz adeta. Çöldeki kumu, soğuğu iliklerinize kadar hissediyor, her inen ayette, okuduğunuz her hadisede, şehadette tüyleriniz diken diken oluyor.   Allah'ı, Peygamberini, ayetlerini inkâr edenler için sonsuz bir azap olduğunu gerek olaylar içerisinde gerkse kendi cümleleriyle aktarmış yazar. Olaylara göre inen ayetleri ne çok önce ne de çok sonra yazmış. Tam olması gereken yerde ve verilecek mesajın bilincinde doğru paragraf ve cümlelerin altına yazmış. Ayetten sonra gelen açıklamalar daha dolu dolu olabilirdi ama yinede tatmin olmak ve mesajın farkına varmak için ayet yeterli oluyor. Kitapta başlık altından sonra başlayan paragraf daha bilgi ağırlıklı olduğu için bu kitabı okurken biraz donanımlı olmanız gerekebilir. Bu herkes için geçerli değil tabi. Şöyleki ben bir yarışmaya katıldığım için okuyorum bu kitabı ve dolayısıyla bilgi içeren yerlerin altını çizerek ve dikkat ederek okuyorum. Fakat kitabı bu amaç dışında okuyanlar bu bilgilere pek önem vermeyebilir. Doğrudan söylemek yerine farklı bir tarz
2023 1. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2023 14:24
Mehmet Emin Sütçü hocamın kaleminden çok güzel bir eser olmuş. Daha önce bir çok siyer kitabı okumama rağmen bu kitabı da çok keyifle okudum. Okumak isteyenlere tavsiye ederim.
Siyer-i Nebî
2023 3. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2023 13:38
Tüm risaleti boyunca insanların kurtuluşu için çırpınmış ve en bedevi kavimlerden örnek ve önder bir nesil yetiş- tirmiş olan Allah'ın Resulü (sav) yüz yirmi beş bin insanın şahitliğiyle görevini hakkıyla ifa edip Rabbine kavuşmuştu. O şanlı peygamberini âlemlere rahmet olarak gönderen Allah'a hamdolsun. Server-i enbiya, hatemü'l enbiya, Al- lah'ın Resulü Hz. Muhammed Mustafa'ya denizlerin, dalga- ları, ağaçların yaprakları, göğün yıldızları adedince salât ve selâm olsun.
SERVER-İ ENBİYA
2023 2. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2023 13:38
☆Mehmet Emin Sütçü- Server-i Enbiya <3 ︎︎Bu bir siyer yarışması kitabıdır. ︎︎İyi ki bir yarışma vesilesiyle böyle dili sade, herkese hitap edecek nitelikte, neyin neden olduğunu mantık çerçevesinde anlatan bir kitaba rastladım. Şimdiye kadar okuduğum en iyi Peygamber Efendimizi(sav) 'i anlatan kitaptır. ︎7'den 70'e gönül rahatlığı ile okunabilinecek bir kitaptır. ︎︎İyi okumalar, istifadeli okuyuşlar ve Peygamberimizi( sav) daha güzel tanımalar dilerim:)
Puan vermedi
Bu kitabı yarışma için okuyordum çok güzeldi hakikaten öneriyorum. bitirmek üzereydim ancak deprem olunca haliyle kitap ta okunamayacak hâle geldi sonununa gelememiştim ama az çok sonunu tahmin edebiliyordum.
Server-i EnbiyaMehmet Emin Sütçü · Semere Yayıncılık · 2022223 okunma
Hz. Muhammed’in sav hayatı ve savaşları
2023 17. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2023 16:40
Öncelikle belirtmeliyim ki tüm müslüman evladının peygamber efendimiz SAV in yaşamını bilmesi gerek ve bu kitap benim için çok güzel bir örnek diyebilirim. Okurken hem hüzünlendiren, hem ağlatan aynı zamanda sevindiren zamanlara gittim ama kitabın sonunu bitirmek benim için biraz zor oldu yutkunarak bitirdim güzel ve akıcı bir dille yazılmış bir kitap ve okumanızı tafsiye ederim.
2023 6. kitabı
Okunma: 09 Mart 2023 15:45
Her defasında İslamiyetin ne kadar güzel ve yüce bir din olduğuna şahit oldum.Kendimi sorguladım bu dine karşı bana düşen görevleri layıkıyla yerine getirebiliyor muyum diye sordum kendi kendime .Her bir sahabenin hayır için yarışlarına gözyaşlarım ile şahit oldum . İmanım ne kadar zayıfmış , evet Allah çok bağışlayandır sürekli yaptığım hataların arkasına böyle saklanmam niye... sahabelerin imtihanı ve benim imtihanım arada uçurum farkı onlar hâlâ Allah'a layık olamadık diye elem içerisindeler ben ise ahh ahhhh... Cennetle müjdelenen sahabeler sizler ne kadar tevazu sahibisiniz sizler ne kadar güzelsiniz... ahh keşke Mekke sokaklarında sizinle yürüyebilme sizinle sohpet edebilme fırsatım olsaydı. Efendim çok utanıyorum yüzüne nasıl bakıcam... Ümmetine baktığın zaman bana baktığın zaman sana üzüntü değil neşe vermek istiyorum.... Ağlaya ağlaya bitirdim kitabı beni kendime getirdi kim olduğumu nereye gideceğimi gösterdi bana Salât selam sana olsun ey Nebi...
Serveri Enbiya
2023 1. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2023 00:00
Server-i Enbiya Siyeri nebi yarışması için okuyorum... Şeyma ÖRS Çok severek okuyorum hatta 2.okumam bu Peygamber efendimizin hayatını ilgiyle okumak bana çok iyi geliyor....
Siyer-i Nebî
2023 6. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2023 07:29
Mehmet Emin Sütçü’nün Server-i Enbiya adlı eseri, Hz. Muhammed’in hayatını, peygamberlik sürecini, yaşadığı zorlukları ve İslam’ın yayılışını sade ve akıcı bir dille anlatan bir siyer kitabıdır. Eserde Peygamber Efendimizin çocukluğundan başlayarak vahiy süreci, Mekke ve Medine dönemleri, savaşları, sahabelerle ilişkileri ve insanlığa örnek olan ahlakı ele alınır. Kitap, yalnızca tarihsel olayları aktarmakla kalmayıp; merhamet, sabır, adalet ve teslimiyet gibi manevi değerleri de ön plana çıkararak okuyucuya Hz. Muhammed’in örnek yaşamını daha yakından tanıtmayı amaçlar.