Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sevgili Anne ve Babacığım, Lütfen Bu Kitabı Okur musunuz!..

Hasan Yılmaz

Sevgili Anne ve Babacığım, Lütfen Bu Kitabı Okur musunuz!.. Gönderileri

Sevgili Anne ve Babacığım, Lütfen Bu Kitabı Okur musunuz!.. kitaplarını, Sevgili Anne ve Babacığım, Lütfen Bu Kitabı Okur musunuz!.. sözleri ve alıntılarını, Sevgili Anne ve Babacığım, Lütfen Bu Kitabı Okur musunuz!.. yazarlarını, Sevgili Anne ve Babacığım, Lütfen Bu Kitabı Okur musunuz!.. yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bence ebeveyn olmak çok farklı bir duygu bir çocuğun hayatına dokunmak istiyorsak basta evladımızdan başlamalıyız..Tüm nesili etkilesin
Duygular içimizde olan şeylerdi. Bir insanın sadece hareketlerini gözleyerek nasıl hissettiğini anlamak imkansızdı.
Sayfa 142Kitabı okudu
Reklam
Gerçek güzellik fiziksel görünüşe bağlı değildir, ancak kalptir! Gerçek mutluluk gördüğün şeyde değil, asıl görünmeyen yerdedir. Gerçek sevgi, yapıldığı bilinen şeyde değil, yapıldığı halde bilinmeyen şeydedir!
Sayfa 117Kitabı okudu
Tutarsızlığa düştüyseniz, durumunuzu degerlendirip, davranışınızı değiştirmeye ihtiyacınız var demektir. Kendinize şunu sorun, bir an için kızgın olup hemen ardından sevimli olabiliyor muyum? Ruh halim ve kararlarım aniden değişiyor mu?
Neyi söylediğiniz değil, incitici olan şeyi nasıl söylediğiniz önemlidir.
Reklam
Bir insanı kıyaslamak kadar inciten, yaralayan ve üzen, başarı ve performansına zarar veren bir başka ebeveyn tutumu yoktur.
... unutulmamalıdır ki, sevgi de çocuğun ekmek gibi, su ve hava gibi temel ihtiyaçlarından birisidir.
Bir şeylerin değişmesini istiyorsak işe kendimizden başlamalıyız. Suçlu arayarak ya da bahaneler üreterek değişim gerçekleşmez.
Reklam
Gandhi'ye gelen bir kadın kızının tatlı yeməyi çok sevdiğini ve ona kızı için öğüt istemeye geldiğini söyler. Gandhi sessiz kalır. Kadın nerede hata yaptığını düşünerek gider. Daha sonra bir gün Gandhi'yle karşılaştığında cesaretini toplayıp ona; "Sana öğüt istemeye geldiğimde neden sessiz kaldın?"der. Gandhi de gülümseyip "Hiç bir yanlışın yoktu. Sustum, çünkü ben de zaman zaman tatlı yemeyi severim. Tatlı yemekten henüz kendim vazgeçmemişken kızına bunu nasıl öğütlerim?"der.
Sayfa 62 - Çizgi KitabeviKitabı okuyacak
Öfkemizi kontrol etmede ilk adım, sinirli olduğumuz gerçeğini kabul etmektir.
Sayfa 208Kitabı okudu
''Hayır, kabul etmiyorum, daima son söz benim olmalı'' diyorsanız da size bir önerim var. Son söz yine size ait olsun; ama son sözünüz şu olsun: ''-Hımm, seninle konuşmak çok hoştu''
Sayfa 206Kitabı okudu
Çocuklarınız ile ilişkilerinizde öfke, hayal kırıklığı ve telaş gibi aşırı tepkilerden kaçınmak, basiretli ve profesyonel bir ebeveyn olmanın da gereğidir.
Sayfa 204Kitabı okudu
169 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.