Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şiddet Psikolojisi

Akif Manaf

Şiddet Psikolojisi Sözleri ve Alıntıları

Şiddet Psikolojisi sözleri ve alıntılarını, Şiddet Psikolojisi kitap alıntılarını, Şiddet Psikolojisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Şiddet orman yangını gibidir, bir kere uygulanmaya başlandı mı, insanın bütün bünyesini yakıp yıkar.
Sayfa 13 - Dahi yayıncılıkKitabı okudu
Korkudan doğmak | Korkuya neden olmak
İnsanlar güvende olmak ve korkularını yenmek için çeşitli inançlar edinirler. Herkes gece olduğunda güneşin tekrar doğacağına inanır ancak insanlar buna inansa da inanmasa da güneş doğacaktır. Yani güneşin doğuşunun inançla bir ilgisi yoktur ancak korku ile ilgisi vardır. Gerçek şu ki inanç korkudan doğmakta ve korkuya neden olmaktadır.
Sayfa 87
Reklam
İnanç, zihin ürünüdür.
Hem kabul ettirmek hem de vazgeçirmek şiddet eylemleridir. Fakat gerçek şu ki, hiç bir inanç gerçek olamaz çünkü inanç zihin ürünüdür ve zihin ürünü gerçekdışıdır. Asırlardır gerçekdışı inançları başkalarına kabul ettirmek için milyarlarca insan öldürüldü.
Sayfa 87
Şiddet bir gerçektir.
Gerçek şu ki, şiddet bir gerçektir ama bu tür gerçeğin olduğu yerde, gerçek görülmez ve duyulmazdır.
Sayfa 8
Şiddet Eğilimi Hayvan vs İnsan
Oysa günümüzün demokratik toplumunda hem güçlü hem de zayıf insanlar hukuk karşısında aynı haklara sahiptirler. Demokratik hukuk kuralları insanların bir arada şiddet kullanmadan yaşaması için düzenlenmiştir. Yine de insan şiddet uygulamaktadır. Ama neden? Çünkü bilinç hayvani düzeye inince, insan şiddet uygulamaktadır. Hayvanlar için şiddet kullanmak doğaldır ve bedensel ihtiyaçlarını karşılamak için şiddet uygularlar. Oysaki insan için şiddet kullanmak doğal değil, gereksizdir.
Sayfa 15
Savunma amaçlı olmayan şiddet, sahip olunan gücün suistimalidir.
Sayfa 33 - Dahi YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Şiddet Yangını
Oysa insanların savaşması, güçlü olanın yaşaması için değil, kurnaz olanın hayatta kalması içindir.
Sayfa 14
Şiddet olgusu, bir insanı kör ve sağır edip, gerçeği görmesini ve duymasını engelleyebilir.
Sayfa 8
Savaş Eğilimi
Kurnaz insanlar saf olanları kendi çıkarları için savaşlara göndermekte ve bencil istekleri için kurban etmektedirler.
Sayfa 14
Şiddet Kaynakları 2
İnanca dayanan tüm şiddet ve savaşlar dogmatizm kaynaklıdır. Asırlardır dogmatizm yüzünden milyonlarca insan kendine ve başkalarına şiddet uyguladı ama hiçbir yere varamadı çünkü şiddet bir çıkmazdır.
Sayfa 29
Reklam
Şiddet Yangını
Bütün hayvan türlerinde liderlik kavgaları kaçınılmazdır. Bu kavgalar şiddet olgusuna örnektir ancak hayvanların dünyasında bu bir gereksinimdir. Çünkü türler içindeki liderlik mücadelesi türün devam etmesi ve hayatta kalması için işlevseldir.
Sayfa 14
Şiddet Kaynakları
Değer bunalımı bir şiddet kaynağı olabilir. Her insan çocukluktan itibaren bir değer sistemine bağlanmaktadır. Birey, bu değer sistemine fanatikçe inandığında ve onu egemen kılmak istediğinde şiddete başvurur.
Sayfa 29 - Fanatizm
Şiddet nedir?
Şiddet, karşıdaki canlı bir varlığa kaba kuvvet kullanmaktan, yıkıcı olmaktan ve sert davranmaktan ibarettir.
Sayfa 7
Şiddet, kişiyi çok iyi tanır.
İnsan içindeki şiddetin ne olduğunu, nereden geldiğini bilmez, onu tanımaz. Oysaki şiddet kişiyi çok iyi tanır, onun kim olduğunu, ne yaptığını, nerede olduğunu ve ona nasıl hükmedeceğini çok iyi bilir.
Sayfa 131
Asıl Şiddet | Cehalet
"Elma yiyen kişi elmaya şiddet uygulamaktadır çünkü elmanın da canı var." Bu kurnazca bir yaklaşımdır ama kurnazlığın ikiz kardeşi cahilliktir. Bu kurnaz cahiller şunu bilmemektedir; "can" veya "ruh" elmada değil, elma ağacının gövdesindedir. O yüzden asıl şiddet elma yiyerek değil, elma ağacını keserek uygulanır.
Sayfa 13
28 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.